KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Eczacılar Odası yönetim kurulu üyesi Mehmet Hakan Akcan, grip aşısının Ekim-Kasım ayları arasında yaptırılması halinde daha etkili olacağını söyledi.

Akcan, bazı hastalara ve 65 yaşın üstündeki vatandaşlara aşının eczanelerden ücretsiz verildiğini hatırlatarak, "Grip aşısı olan kimse sadece gribe karşı ve ancak belli oranda korunur. Vatandaşlarımız aşının bağışıklık oluşturmadığı kimselerde ve grip dışındaki diğer solunum yolu hastalıklarında genel korunma tedbirlerine dikkat etmelidirler. Solunum yolu hastalıklarının (grip, nezle, soğuk algınlığı topluma yayılmasında sağlamlardan çok hasta olanların daha dikkatli ve sorumlu davranması gerekir.

Hastalar, hastalıkları tamamen düzelinceye kadar başkalarıyla öpüşmemeli, kucaklaşmamalı ve hatta tokalaşmamalıdır Ayrıca yine hastalar ağız ve burunlarıyla temas ettiklerinde, öksürük hapşırık nedeniyle ellerine sekresyonları bulaştığında ellerini yıkamadan başkalarının kullandığı telefon vb gibi ortak gereçlere temas etmemelidirler" dedi.