Selülite karşı öneriler

--------------------------------------------------------------------------------

Fatih Peker, yaptığı yazılı açıklamada, selülitin, ''derinin alt tabakasında yağ dokusunun hemen çevresinde oluşan ve derinin üst bölümünde pütür pütür görüntü bırakan bir hastalık'' olduğunu ifade etti.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/25857-selulite-karsi-oneriler.html#post49261


''Beslenme ne kadar fazla tek yönlü olursa, selülite o kadar çabuk aday olursunuz'' diyen Peker, hayvansal yağ, şeker, tuz, yüksek topuklar, yanlış yürüme hareketleri ve kambur oturmanın da selülite yol açtığını bildirdi.

Peker, selülitten korunmanın mümkün olduğunu vurgulayarak, şu önerilerde bulundu:

''Kilonuzu koruyun, günde 1500 kalori alın. Çok hareket edin, vitamin ve mineral alın. A ve E vitaminleri deriyi düzgünleştirir, magnezyum metabolizmayı harekete geçirir, fosfor ve silisyum dokuları kuvvetlendirir.

Vücudun fazla suyunu atması için beyaz ve kırmızı turp, maydanoz, kereviz, çilek ve pilav yiyin. Tuz, şeker, alkol, sigara, koyu çay, kahve, çikolata, kızartma ve undan uzak durun. Derinin kanla beslenmesini teşvik edin. Örneğin masaj eldiveni ile kendi kendinize masaj yapın ya da saunaya gidin.''

Selülitin rejimle geçmeyeceğini ve özel bir tedavi gerektirdiğini kaydeden Doç. Dr. Fatih Peker, tıbbi tedavilerin de, ''Tıbbi masajlar, Akupunktur, Ozon terapi-Ozon banyosu, Lazer terapi, Basınç terapisi, Mezoterapi, Lipoliz (Soya Enjeksiyonu), Liposuction'' olduğunu kaydetti.