Yaraları iyileştiren mucizevi su ürettiler Amerikalı bilim adamları, yaraları iyileştirici "mucizevi su" geliştirdiler.

Bakteri, mantar ve virüsleri öldüren su, zor iyileşen diyabetik hastaların ayak yaralarında da etkili oldu.

New Scientist Dergisi’nde yayınlanan habere göre, bir Kaliforniya firması tarafından geliştirilen "süper su" virüs, bakteri ve mantarları öldürüyor. Suyun "hastane mikrobu" olarak bilinen MRSA’ya karşı da etkili olduğu belirlendi.

Yapılan araştırmada, antibiyotiğin yanı sıra bu suyla tedavi edilen, diyabetik ayak yaraları bulunan hastalarda daha çabuk iyileşme görüldü. Bilim adamları, diyabetli hastalarda yaraların zor iyileştiğini hatırlattılar.

BBC ve Daily Mail’in internet sitelerindeki habere göre, mucizevi su, saf suyun yarı geçirgen sodyum klorür ile kimyasal işlemden geçirilmesi ve sonucunda "oksiklorür iyonları"nın ortaya çıkmasıyla elde ediliyor. Suyun ana unsurunu, mikropların hücre duvarlarını delen, elektrik yüklü moleküller olan bu oksiklorür iyonları oluşturuyor. Tuzlu suyun kimyasal değişikliğe uğratılmış bir çeşidi olan "mucizevi su", tehlikeli organizmaları hücre duvarlarında delikler açarak öldürüyor. Suyu üreten firma yetkililerinden Dan McFadden, "İnsanlar, bunun gerçek olamayacak kadar güzel olduğunu düşünüyorlar. Ancak bu gerçek" dedi.

"Mucizevi suyun" dış kullanım için olduğu, içilmemesi gerektiği belirtildi. Solüsyon ve sprey şeklinde hazırlanan suyun ABD’de satışa sunulduğu, İngiltere’de de satışı için onay verildiği bildirildi.