Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Soframızdaki ilaçlar

    Şoframızdaki ilaçlar
    ( İHA)Uzmanlar, bazen sevmediğimiz, kimi zaman da ağız kokusu yapıyor diye yemediğimiz pek çok yiyeceğin aslında insanları birçok hastalıktan koruduğunu belirtiyor.


    Dahiliye Uzmanı Dr. Deniz Şahin, ceviz ve sarımsağın kalp hastalıklarından koruduğunu, elmanın solunum ve sindirime iyi geldiğini, havucun anne sütünü arttırdığını, domates, maydanoz ve sarımsağın yaşlanmayı geciktirdiğini söyledi.

    Dr. Deniz Şahin, son zamanlarda tüm dünyada çeşitli gıdalar üzerine yapılan araştırmalar sonucunda birtakım besinlerin bazı hastalıkların önlenmesinde çok faydalı olduğunun ispatlandığını belirterek, şu tavsiyelerde bulundu:

    "Kalp hastalıklarından korunmak için ceviz, sarımsak tüketin. Solunum ve sindirim problemi yaşayanlar için elma yiyin. Kansere karşı korunmak için domates (özellikle prostat kanserine karşı), soğan, elma (özellikle akciğer kanserine karşı) tüketin. Anne sütünü arttırmak için havuç birebir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek için maydanoz, havuç, domates tüketin. Yaşlanmaya karşı sarımsak, domates, havuç ve maydanoz yiyin."


    BOLCA TÜKETİN


    Dr. Şahin, bolca tüketilmesi tavsiye edilen besileri ve faydalarını ise şöyle açıkladı:


    "Ceviz: Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri var. Zeka gelişimini olumlu etkiliyor. E vitamini açısından zengin. İyi bir antioksidan. Aterosklerozu engeller, kolesterol seviyesini dengeler. Yapılan araştırmalarda her gün 5-6 tane ceviz yiyenlerin yemeyenlere oranla kalp krizi geçirme riski yüzde 50 daha az olarak bulunmuş.

    Havuç: İçeriğindeki betakarotenin yaşlılığın getirdiği görme zayıflığından koruma ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirme etkisi var. Güçlü bir antioksidan. Betakaroten cildin kurumasını engelleyen A vitaminine dönüşebiliyor. Cildin yaşlanmasını engelliyor. Anne sütünü arttırıcı etkisi var. Haftada 5 kez yendiği takdirde kadınlarda enfarktüsü ve felç tehlikesini yüzde 68 azalttığı bulunmuş. Günde 2 havucun erkeklerde kandaki kolesterolü yüzde 10 oranında azaltıcı etkisi var.


    Maydanoz: C vitamini, betakaroten ve folik asit içeriyor. Nezle ve gribe karşı kış aylarında bol bol tüketilmeli. İyi bir folik asit kaynağı olduğu için hamilelerin sofralarından eksik etmemesi gerekiyor. Bir tutam maydanoz yetişkin bir kişinin günlük C vitamini ihtiyacını karşılar.


    Elma: Elmanın suyunda bulunan kuersetin adlı madde çok güçlü bir antioksidan. Kolesterolü düşürüyor, kalp hastalıkları ve akciğer kanseri riskini azaltıyor. Sindirim sistemi için yararlı. Bol lif içerdiği için kabızlık problemi olanların sofrasında mutlaka olmalı. İngiltere'de yapılan bir çalışmada haftada en az 5 elma yiyenlerin daha kolay nefes aldığı bulunmuş. Ne tip bir mekanizmayla bu etkiyi yarattığı bilinmiyor, ancak güçlü antioksidan özelliği sayesinde olabileceği düşünülüyor."

  2. #2
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Standart --->: Soframızdaki ilaçlar

    bilgiler için sağol teşekkürler...

Benzer Konular

  1. Şoframızdaki ilaçlar
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Haziran.2007, 16:51
  2. SSK'dan ilaçlar bedava
    By Mustafa Uyar in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06.Haziran.2007, 16:24
  3. ilaclar hakkında hersey
    By Gezgin in forum Sağlık
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 14.Eylül.2006, 12:32

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.