Aspirinin bir faydası daha

--------------------------------------------------------------------------------

Dünyanın en eski ve en yaygın kullanılan ilaçlarından biri olan aspirinin, yaşlılıktan ve kuvvetli antibiyotik kullanımından dolayı oluşan sağırlığa faydalı olduğu anlaşıldı.


Hali hazırda kalp rahatsızlığına iyi geldiği bilinen aspirinin, yaşlılıktan ve kuvvetli antibiyotik kullanımından dolayı oluşan sağırlığa da faydalı olduğu anlaşıldı. Tıp otoritelerinin saygın mecmuası New Scientist'in son sayısında yer alan habere göre, Michigan Tıp Okulu'ndan doktor Jochen Schacht ve ekibi, aspirindeki önemli antioksidan olan salisiliğin kendilerine kuvvetli antibiyotik tedavisi uygulanan hastaların iç kulağındaki çok hassas olan tüyleri olumlu yönde etkilediğini ispatladı. Doktor Schacht, "Ben ve arkadaşlarım, yeşil sebze ve çayın fazla tüketiminin olumsuz hiçbir yan etkisi olmadığı konusunda hemfikiriz" dedi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/22765-aspirinin-bir-faydasi-daha.html#post43242

Bilindiği gibi antioksidanlar 'serbest radikal' diye de adlandırılan zararlı moleküllerin DNA üzerindeki zararlı tesirini de engelliyor. Antioksidanlar, aspirin haricinde yeşil sebze, elma, yeşil çayda da bol miktarda mevcut.