ÖSS ve Havuç

--------------------------------------------------------------------------------

Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, öğrencilere kola ve cips yememelerini önerdi.


Diyetisyen Zuhal Güler Çelik, Özel Neslin Değişen Sesi İlköğretim Okulu’nun “Bilinçli ve Sağlıklı Bir Nesil İçin El Ele” konulu eğitim seminerleri kapsamında, Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrencilere nasıl beslenmeleri gerektiği konusunda bilgi verdi. Konuşmasında, beslenmenin beyin gelişimi ve hafızayı etkilediğini vurgulayan Çelik, yenilen besinlerin insan hafızası, zekası ve konsantrasyon gücü üzerinde etkisinin büyük olduğunu anlattı.

Avokado, havuç, ısırgan otu, yaban mersini ve limonun hafızaya katkı sağladığı için sınav hazırlığı dönemlerinde tüketilebileceğini kaydeden Çelik, bununla birlikte dengeli beslenmek için az ve sık yemealışkanlığı oluşturulması, aşırı basit şekerli ve yağlı besin tüketmemeye özen gösterilmesi gerektiğini söyledi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/22113-oss-ve-havuc.html#post41687

Aşırı kola ve cips tüketiminin bilgileri akılda tutmayı engellediğini dile getiren Çelik, öğrencilere kola ve cips yememelerini önerdi. Çelik, öğrencilerin bu dönemde, süt, yoğurt, balık, badem, fındık, tahıllar, et, yumurta, kırmızı et, pekmez, bitkisel yağlar ve yağlı tohumlardan zengin besinleri tüketmelerini istedi.