İşte 24 Günde Kalp Hastalıkları Riskini %60 Azaltacak Program :

1. gün: Günde 4-5 bardak yeşil çay içmeye başlayın. Yeşil çay içerisinde güçlü antioksidanlar, kolestrolü azaltıyor ve yüksek tansiyonu düşürüyor.

2. gün: Kalori hesabı yapın. Tüm yediklerinizin kalorilerini teker teker not edin. Kadınlar için limit 1500-2000, erkekler için 1800-2500 kalori. Özellikle doymuş yağlardan uzak durun. Omega-3 yağlarını tercih edin.

3. gün: Yemeklerini zeytinyağıyla yapmaya başlayın. Zeytinyağı içerisindeki antioksidanlar, kalp damarlarını güçlendirerek hastalık riskini yüzde 50 azaltıyor.

4. gün: Lifli gıdalarla beslenin. Günde en az 25-35 gram lifli gıda tüketin. Brokoli, elma gibi lifli besinler kolestrolü düşürmeye yardımcı oluyor. Uzun süre tok tutuyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/1429-24-gun-hayatinizda-bir-degisiklik-yapip-kalp-hastaliklari-riskini-%2560-azaltin.html#post1649

5. gün: Balık yiyin. Haftada bir kez balık yemek, kalp krizinden ölme riskini yüzde 52 oranında azaltıyor.

6. gün: Meyve suyu için. Portakal suyu damarlara zarar veren "homocysteine" isimli kimyasal maddenin seviyesini düşürüyor. Üzüm suyu ise damarların tıkanmasını engelliyor.

7. gün: Her gün 9 porsiyon meyve ve sebze yiyin. Uzmanlar "Brüksel lahanası ve nar adeta kalbi kuvvetlendiren anti-oksidan madeni" diyor.

8. gün: Her gün bir avuç fındık yiyenler, yemeyenlere oranla iki kat daha kuvvetli bir kalbe sahip oluyor, içerdiği E vitamini ve oleik asitle kan dolaşımını düzenliyor.

9. gün: Normal ekmek yerine kepekli ya da çavdar ekmek almaya dikkat edin. Çavdar ekmeği kolestrolü yüzde 40 oranında düşürüyor.

10. gün: Günde 1 yemek kaşığı Omega-3 ve omega-6 yağ asitleri kaynağı olan keten tohumu tüketin. Kalp krizini önlemede vüzde 46 oranında başarı sağlıyor.

11. gün: Kadınlar günde 1, erkekler 2 kadeh şarap içmeli. Güçlü bir antioksidan kaynağı. Şarap içenlerin içmeyenlere göre kalp krizi geçirme riski 2 kat fazla.

12. gün: Soyayla beslenin. Soya fasulyesi, kolestrolü düşürüyor. Kalp krizi geçirme riskini yüzde 35 oranında azaltıyor.

13: gün: Kalkın ve hareket etmeye başlayın. Haftada birkaç saat spor yapmak, kriz riskini yüzde 50 azaltıyor. Örneğin günde 15 dakika yürüyün.

14. gün: Deneyin. Tenis topuna vurun. Çocuklarınızla top oynayın. Sevdiğiniz sporu buluncaya kadar yaptığınız hareketler bile kalbinizi kuvvetlendirir.

15. gün: Kendiniz olun. Stresin en büyük nedeni kendiniz olmayan ve istemediğiniz bir hayatı yaşamak. Kendinize "Niye sinirlendim" diye sorun.

16. gün: Günde 10 dakika meditasyon yapın. Meditasyon yapmak, günlük yaşamın beraberinde getirdiği stresi azaltıyor.

17. gün: İnançlı olun. Her gün gözlerinizi kapatıp 20 dakika dua etmeniz kalp krizini geçirme riskini azaltıyor.

18. gün: Hayatınıza daha fazla insanın girmesine izin verin. Arkadaşlarınızla yemeğe ve sinemaya gidin. Bu, stres ve depresyon riskini yüzde 37 azaltıyor.

19. gün: Öfkenizi kontrol altına alın. Sinirlenip kendinizi kaybettiğiniz zaman iki saat içinde kalp krizi geçirme riskiniz iki kat artıyor.

20. gün: Her sabah düzenli olarak vitamin kullanın. Vitamin kadında da erkekte de kalp hastalıklarına yakalanma riskini yüzde 24 azaltıyor.

21. gün: Televizyondan vazgeçmiyorsanız, kumanda kullanmayın. Kumanda kullanmak yerine her seferinde kalkıp elinizle kanalı değiştirin.

22. gün: Günde bir diş sarımsak yiyin. Kanın pıhtılaşmasını önlerken, kolesterolün damarlara zarar vermesini engelliyor. Kalp dolaşımını hızlandırarak kalbin yaşlanmasını geciktiriyor.

23. gün: Günde 100 miligram selenyum almaya özen gösterin. Selenyum tahıllar başta olmak üzere midye, balık ve ceviz de bol miktarda bulunuyor.

24. gün: Her gün bir adet bebek asprini alın. Kalp krizi riskini yüzde 30-50 oranında azaltıyor. Ancak önce doktorunuza danışın.