Amerika'daki Scripps Research Institute ve AS Genom Araştımaları Merkezi'nin birlikte gerçekleştirdi çalışmalar sonuç verdi. Yeni geliştirilen şeker çipiyle kanseri bir saniyede tesbit etmek mümkün.

Şeker çipi insan vucüdündaki proteinlerin şekerlenerek değişmesini temel alarak çalışıyor. Vucüttaki proteinlerin yüzde 80'i glikoz hücreleri taşıyorlar. Glikozlar tarafından değiştirilen bu proteinlere glikoprotein adı veriliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Genom araştırmaları Merkezi Hücresel ve Moleküler Tıp Birimi Başkanı Alice Yu "Protein ve yağlardaki glikozlanmanın hücrenin işlevleri hakkında önemli bir rol oynadığını biliyoruz. Ama hangi protein ve yağların bu hücreler tarafından değiştirildiğini bilmiyoruz" dedi.

Yu "Glikozlanma hücrelerin birbirleriyle etkileşimi açısından da çok önemli. Sözgelimi kanser hücreleri aynı tür glikoz tarafından değiştirilmişse yayılması ve bağışıklık sisteminden kaçması daha kolay oluyor. Bundan dolayı birçok kanser hücresi nomal hücrelerde olmayan glikozlar taşıyorlar" şeklinde konuştu. Yu sözlerine söyle devam etti:
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/saglik/13038-kansere-1-saniyede-teshis.html#post22404

"Şu anda çok küçük glikoz moleküllerininden faydalanarak çip yapıyoruz. Bu çipler kanser gibi vucüda zarar veren hücreleri teşhis etmekte faydalı olacak".