Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
45 sonuçtan 11 ile 20 arası
  1. #11
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Macromedia Fireworks Giriş [Resimli Anlatım]

    Fireworksta Auto Shape Properties Özelliği


    1- Öncelikle 400/400 bir çalışma sayfasını, arka fon beyaz renkte olacak şekilde açıyoruz.



    2- Tools paneline giderek, vector araçlarından resimde görüldüğü gibi "star" şeklini yani yıldızı seçelim.



    3- Bu aşamada yıldız şeklimiz ekranda belirmiş olucaktır.



    4- Windows menüsüne giderek, Auto Shape Properties özelliğinin seçili olmasına dikkat edelim. Eğer bu seçeneğimiz işaretli ise ekranın sağ kısmındaki panelde, Auto Shape Properties değerlerini görebiliriz.



    5- Tools paneline giderek select araçlarından Pointer Tool araçını seçelim ve ekrandaki şeklimizi bu araç ile seçili hale getirelim. Bu işlemden sonra şekil üzerinde sarı noktalar göreceksiniz. Bu noktalar ile de oynayarak değişik şekiller ortaya çıkartabilirsiniz.



    6- Şimdi şeklimiz seçili halde iken, aşağıda görmüş olduğunuz resimdeki Auto Shape Properties ölçülerini elle girelim.



    7- Çalışmamız bu şekilde sonuçlanmış olucaktır.



    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/56444-macromedia-fireworks-giris-%5Bresimli-anlatim%5D-2.html#post114992

    8- Ve beşinci adımdaki aracın kullanımını dikkate alarak sarı noktalarla oynadığımızda belkide karşımıza bir çiçek şekli bile çıkabilir.


  2. #12
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Macromedia Fireworks Giriş [Resimli Anlatım]

    WEB 2.0 TEXT EFEKTİ 2


    1- Birinci adımda File/New menuüsünden 400/200 yeni bir çalışma sayfası açalım.






    2- Fareyi Tools Çubuğuna götürerek Text Tool seçimini yapalım.



    3- Ben text olarak "HTMLTURK" ifadesini kullanıcağım. Siz istediğiniz bir texti yazabilirsiniz.


    4- Textimizi mouse ile seçili hale getirdikten sonra, özellikler panelinden font türünü ve font büyüklüğünü, aşağıdaki resimde olduğu gibi ayarlıyalım.



    5- Tools panelinden renk paletine gidelim ve renk paletine mouse ile bir kez tıklayalım.



    6- karşımıza çıkan pencereden Fill Options butonuna tıklayalım ve solid seçeneğini Gradient olarak değiştirelim. Seçimi yaptıktan sonra enter tuşuna basın.



    7- Şimdi Tools panelinden colors araçlarına giderek, hem textimizin hemde textimizin border rengini ,#3476BD renk değerini gierek değiştirelim.
    Üsteki renk paleti border rengini gösteriri.



    8-Özellikler paneline giderek Filter/Shadow and Glow/Drop Shadow seçimini yapalım ve resimde görüldüğü gibi ayarlarımızı girelim.


    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/56444-macromedia-fireworks-giris-%5Bresimli-anlatim%5D-2.html#post114993

    9- Tekrar Filter menüsüne gidelim ve Shadow and Glow/Glow seçimini gerçekleştirelim. Daha sonra da resimdeki gibi ayarlarımızı girelim.



    10- Yukarıdaki adımların tümünü gerçekleştirdiğimiz zaman elde edeceğimiz sonuç resimdeki gibi olacaktır.. Bu aşama da ALT tuşunu basılı tutarak, mouse ile texti sürükleyin. Bu işlemi gerçekleştirdiğinizde textimiz kopyalanmış olacaktır.



    11- Text kopyalanıp ikinci bir text resmi daha oluşturulduğunda, ekranın sağındaki layer panelinde ikinci bir katman daha oluşmuş olucaktır. Şayet bu panel gözükmüyorsa window menüsünden Layer seçimini yapın. Katmanlarınızı ismlendirmek içinde mouse ile üzerine geldiğiniz katmanı çift tıklayın ve vermek istediğiniz adı girin. Ben katmanlarımı bu şekilde adlandırdım.



    12- Şimdide Layer panelinde ön_text yazan yeri mouse ile , bir kez tıklayarak seçili hale getirin. Resimdeki görülen transparan(saydamlık ayarı) ayarını 100'Den 40'a indirin.



    13- Bu işlemden sonra ön_text adlı nesnemizi arka_text adlı nesnemizin üstüne , eşit gelecek şekilde taşıyalım. Sonra da resimdeki gibi, her iki textin seçilmesini sağlamak için mouse ile seçili hale getirelim.



    14- Modify menüsüne giderek Flatten Selection seçimini yapalım ve gereksiz arka plan boşluğundan kurtulmak için, properties panelinde bulunan Fit Canvas butonuna tıklayalım. İşte sonuç:


  3. #13
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Macromedia Fireworks Giriş [Resimli Anlatım]

    Fireworks Pul Çizimi


    1- Öncelikle CTRL+N kısa yolunu kullanarak yeni bir çalışma sayfası açalım ve resimde görülen ölçüleri girelim.




    2- Daha sonra Tools Paneline giderek Vector araçlarından Rectangle Tool (U) seçimini gerçekleştirelim ve mouse ile 342/220 dikdörtgen bir alan çizelim. Be şeklimizin renk değerini #CCCCCC olarak belirtelim. Bu arada View menüsüne giderek, Grid alt menüsünden Show Grid seçeneğini işaretleyelim. Edit Grid seçeneğinden de her iki piksel değerini 16 olarak değiştirelim. Bu seçenek işaretlendiği zaman , ekranda kare çizgiler göreceksiniz.





    3- Bu adımda Properties bölümünün hemen sağ üst köşesinde bulunan,, 100% gözüken değeri, daha rahat çalışabilmek için,200% olarak değiştirelim.





    4- Çizdiğimiz dikdörtgen alanı Layer Paneline giderek isimlendirelim. Ben Pul Alanı ismini verdim. Daha sonra resimde görülen göz simgesine tıklayın. Bu işlem Pul Alanı adını verdiğimiz layer alanı gizlenmiş olur. Bu simgeye tekrar tıklarsak Layer alanımız tekrar gözükür. Şayet bu alan sizde gözükmüyorsa Window/Layer seçimini yapınız.





    5- Şimdi de tekrar Tools Panelinden Vector araçlarına giderek Rectangle Tools (U) seçimini yapalım ve daha rahat çalışabilmek için diğer şeklimizden farklı bir renk değeri girelim. Bu şeklin üst kısmının yatay bir cetvel çizgisi ile aynı hizaya gelmesine dikkat edelim.




    6- Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra, diğer bir Vector aracı olan Elipse Tool (U) aracını seçelim ve mouse ile 14/14 bir daire şekli çizelim.





    7- Daire şeklimizi, çizdiğimiz dikdörtgen şekil üzerine resimde görüldüğü gibi yerleştirelim. Bu yerleştirme esnasında klavyemizin yöntuşlarından da faydalanmakta yarar var. Daire şekli mouse ile tıklanıldığında dört ayrı beyaz noktanın oluştuğunu göreceksiniz. Bizi ilgilendiren sağda ve solda duran beyaz noktalar. Bu iki nokta resimdeki dikdörtgen şeklin tam üst çizgisinden geçmiş olmalı.





    8- Daire şeklimizi çoğaltmak için , ALT tuşunu basılı tutarak, mouse ile daire şeklimizi sürükleyelim. Bu işlemi altı adet daire şeklimiz olana kadar devam ettirelim.





    9- Shift Tuşu basılı iken altı adet daire şeklimizi mouse ile teker teker seçelim. Daha sonra Ctrl+C kısa yolu ile kopyalayalım. Bu işlem kopyalama işlemimizin daha kısa sürede gerçekleşmesini sağlayacaktır. ctrl+V kısa yolu ile yapıştırma işlemimizi yapalım ve alttaki resimdeki gibi bir sonucu elde edelim.





    10- Ctrl+A tuşu ile ekranda görülen nesneleri seçili hale getirelim.



    11- Şekiller seçili durumda iken Modify menüsüne giderek Combine Paths/Union seçimini yapalım.




    12- Oluşan bu yeni şeklimize Layer paneline mousei leçift tıklayarak, Kenarlık, adını verelim ve bu şekli dört adet kopyalayalım. Kopyalanan her şeklimizi Layer panelinden, daha önce öğrendiğimiz gibi gizleyelim ve dersin en başında çizmiş olduğumuz Pul Alanı adlı layerımızı tekrar görünür yapalım.




    13- Pul Alanı adlı şeklimizi görünür yaptıktan sonra, Kenarlık adındaki layerlarımızdan birini görünür hale getirelim ve resimdeki gibi yerleştirelim. Resimdeki gibi bir yerleşim için Modify/ Transform menüsünden faydalanabilirsiniz. Eğer Pul Alanı adlı şeklimizin üst kısmı yatay çizgilerden birine eş bir duruma getirilirse uygulamamız daha kolay olucaktır.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/56444-macromedia-fireworks-giris-%5Bresimli-anlatim%5D-2.html#post114994




    14- Ardından da Ctrl+A kısa yolunu kullanalım. Her iki şeklimiz de seçili iken Modify/combine Paths menüsünden Punch seçimini yapalım ve rerimdeki gibi bir sonuç alalım.





    15- Punch işlemimizi kopyaladığımız kenarlık şeklinin kullanarak diğer kenarlara da uygulayalım.





    16- Properties paneline giderek Filter/Shadow and Glow/Drop shadow seçimin yapalım ve resimde görülen değerleri girelim.





    17- Kenarlara efekt verme işlemimiz bittiğinde Properties panelinden, şeklimiz seçili iken, ,resimdeki gibi Group aracını, mouse ile tıklayalım.




    18- Sıra geldi pulumuzun resmine, 300/170 boyutlarında bir resmi pulumuzu ortalayacak biçimde yerleştirelim.







  4. #14
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Macromedia Fireworks Giriş [Resimli Anlatım]

    Macromedia Fireworks 8 Resimli Dersler

    Fireworks kullanan arkadaşlar

    Burada sizler içinde sakıncası yoksa resimli fireworks dersleri anlatalm.

    Başka bir forumda anlatıyorduk aslında ama orda gerekli ilgiyi bulamadım.Umarım burda coşarız Fireworksta.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/56444-macromedia-fireworks-giris-%5Bresimli-anlatim%5D-2.html#post114995

    Derse başlayalım.











  5. #15
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Macromedia Fireworks Giriş [Resimli Anlatım]

    Texti resme bağlamak

    1.Birinci adımda resmimizi çağıralım



    2- Edit-İnsert-Layer Menüsünü izleyip yeni bir Layer oluşturuyoruz
    3- Daha sonra ekrana resmimiz boyutunda bir ÇEMBER çiziyoruz
    4- Aynı layer üstünde yazımızı çalışma alanımızın herhangi bir yerine yazıyoruz

    5- Daha sonra Layerimizi seçiyoruz ( Sağ tarafta açtığımız layerin üstüne bir kere tıklayın)
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/56444-macromedia-fireworks-giris-%5Bresimli-anlatim%5D-2.html#post114996
    6-Text- Attach to path yapıyoruz.



    7-Resmin son hali


    İşlemi Yapmak İçin İlk Önce Arkadaşımızın İlk Yaptığı İşlemleri Yaparız, Daha Sonra Alt Tarafa Ters Olarak Koyduğumuz Resime Gradient Vermemiz Gerekiryor
    Vermek İçin İster Yazıyı Text Menüsünden Bir Seçenekle Resime Dönüştürür Resim Olarak Gradient Veririz İstersen Textin Rengini Değiştirmek İçin Renk Paletine Girerek File Option Seçeneği Vardı yanlış hatırlamıyorsam ismini ona tıklarız daha sonra seçeneklerden gradient seçeneğini seçeriz ve gradient şeklini seçeriz en uygunu linear efekti idir bu işlemleri yaptıktan sonra edit menüsünden gradient renk paletini açıyoruz ve istediğin renkleri veriyoruz. İşlemleri bitirdikten sonra ise istersen opacity değerleri ile oynayabilirsin

  6. #16
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Macromedia Fireworks Giriş [Resimli Anlatım]


    İnner Bevel Effecti ve Drop Shadow ile Text Effekti


    Adım adım anlatalım:

    1-İlk önce Tools panelinden Text Tool u seçelim.Yandaki resimde görüldüğü gibi.





    2-Daha sonra imlecin yanıp söndüğü noktaya resimde görüldüğü gibi bir text yazalım.






    3-Filters/Bevel and Emposs/Inner Bevel ı seçelim.





    4-Inner Bevel değerlerimizi resimde görüldüğü gibi verelim.





    5-Textimiz bu aşamada bu şekli le gözükecektir.




    6-Şimdide yine Filters a gidip Bevel and Emposs/Drop Shadow u seçiyoruz.




    7-Drop shadow değerlerinide resimde görüldüğü gibi veriyoruz.



    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/56444-macromedia-fireworks-giris-%5Bresimli-anlatim%5D-2.html#post114997


    8-Sonuç olarak karşımıza çıkan çok basit bir text effekti.




  7. #17
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Macromedia Fireworks Giriş [Resimli Anlatım]

    Insert Emboss Text Efekti


    1-Ctrl+N ile karşımıza çıkan pencereden 600 e 200 boyutunda bir arka plan büyüklüğü oluşturuyoruz.Yine aynı pencereden custom ı seçip,renk olarak #CCCCCC değerini giriyoruz.




    2-Tools Panelinden A Text Toolu seçip istediğim bir texti oluşturuyoruz.Yani yazımızı.

    3-Yazımız seçili iken properties panelinden W:400 H:150 değerleri verilmiş şekli ile ayarlıyoruz.Eğer properties paneliniz gözükmüyorsa windows menüsünden properties seçili hale getirmelisiniz.





    4-Filters/Bevel and Emboss/Insert Emboss u seçelim.




    5-Insert Emboss için aşağıdaki değerleri girelim.




    6-Çalışmamızın son hali bu şekilde olacak.Eğer arka plan renginizi properties panelindeki canvas tan bir kaç değiştirirseniz.Efektin arka plan rengi ile paralel değiştiğini görebilirsiniz.

    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/56444-macromedia-fireworks-giris-%5Bresimli-anlatim%5D-2.html#post114998



    7-Bu aşamada bir de bir resim çağırıp resmimizin üzerinde aynı yazıyı oluşturalım.Çıkan pencereden bir resim çağırıp resmin boyutunu canvas size yani arka plan büyüklüğüne uygun şekilde properties panelindeki W:600 H:200 olrak verelim.Eğer arka plan ve resim arasında boşluklar hala varsa fit canvasa tıklarak bu durumu önleyebilirsiniz.



    8-Resim üzerine koymuş olduğumuz text ve bu texte verilmiş Inner Emboss efekti yukarda sunduğumuz ile aynı aslında.Fakat arka planımızda bir resim var.



  8. #18
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Macromedia Fireworks Giriş [Resimli Anlatım]

    Fireworksta Karakalem Efekti

    1-Canvas yani arka fon rengimizi beyaz olarak ayarlıyoruz ve eğer karakalem efekti vereceksek arka fon renginin beyaz olmasına özen göstermeliyiz.Aksitakdirde iyi bir netice alamayız.Canvas ölçülerimizide 300e 300 veriyoruz.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/56444-macromedia-fireworks-giris-%5Bresimli-anlatim%5D-2.html#post114999




    2-File menüsünden importu seçip resmimizi çağırıyoruz.Resim ölçülerimizide canvas ölçülerine uygun 300 e 300 uygun olarka ayarlıyoruz.Resmimizin seçili olmaması şartı ile fit canvas dersek resim ve canvas (arka plan) ölçülerimiz eş değer olacaktır.





    3-Resmimizin aşağıda görüldüğü gibi siyah beyaz olmasını sağlayalım.




    4-Bu adımda resmimiz koyulaşacaktır.



    5-Properties panelinden blend mode ayarını ,daha basit bir deyim ile normal yazan yeri mousemızla tıklayıp difference yapalım.Resimde görüldüğü gibi bir sonuç elde edeceğiz.


  9. #19
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Macromedia Fireworks Giriş [Resimli Anlatım]

    Inner Glow ve Outer Bevel Effecti


    1-File/New seçtikten sonra karşımıza çıkan pencereden aşağıdaki resimde görülen değerleri girelim.




    2-Tools panelindeki vector kısmı altında bulunan Rectangle Tool u seçin.Eğer başka bir araç seçili ise o an.Bu aracın üzerinde mouseunuzu basılı tutun ve diğer araçları seçmek için açılan alt menüden Rectangle Toolsu seçip Width:600(Properties panelindeki W) Heihgt:160 (Properties panelindeki H)olarak girin.




    3-Resimde görüldüğü gibi renk değerimizi #999966 olarak girelim.




    4-Bu aşamada çizdiğimiz Rectangle Tool bu şekli ile yer almalı.




    5-Filters/Shadow and Glow/Inner Glow u seçelim.




    6-Inner Glow değerlerini resimde görüldüğü gibi ayarlayalım.




    7-Inner Glow efekti sonucunda ortaya çıkan efektimiz resimde görüldüğü gibi olmalıdır.




    7-Şimdide Tools Pnelinden Text Tool(A ) u seçelim ve reSmimmizin üzerine istediğimiz bir yazıyı yazalım.Textimizin renginide yine Tools panelindeki colOurs dan #CCCCCC olarak girelim yada istediğiniz bir rengi seçelim.

    8-Text Boyutunu büyültmek için ilk önce yazımızı seçili hale getirelim daha sonra Text menüsünden size ı seçip istediğimiz büyüklüğe getirelim.



    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/56444-macromedia-fireworks-giris-%5Bresimli-anlatim%5D-2.html#post115000

    9-Textimiz seçili halde iken Filters/Bevel and Emboss/Outer Bevel ı seçelim.Outer Bevel ayarlarımızı aşağıda görüldüğü gibi girelim.Değerler üzerinde oynadıkça farklı OUTER BEVEL efektleri alabileceğimizide unutmayalım.




    10-Son olarak resmimiz benim yaptığım haliyle bu olacak.Eminim sizler daha iyisini yapacaksınızdır.



  10. #20
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart Yanıt: Macromedia Fireworks Giriş [Resimli Anlatım]

    fireworks bitmap mask


    1- File menüsünden yeni bir sayfa oluşturalım.




    2- Transparan seçeneğini tıklayalım ve sayafmızın boyutlarını 400/400 olarak ayarlayalım.




    3-İstediğimiz bir resmi import edelim.




    4- Açılan klasör içinden bir resim seçelim.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/resimli-program-anlatimlari/56444-macromedia-fireworks-giris-%5Bresimli-anlatim%5D-2.html#post115001




    5-Eğer bir resmi çağırdığınızda sayfa boyutları ile resim boyutları eşit değilse,aşağıdaki resimde olduğu gibi,bunu Fit Canvas'ı tıklayarak tek tıklama ile halledebiliriz.Fakat resmin seçili olmamasına dikkat etmeliyiz.




    6-Daha sonra Tools panelinden bitmap araçlarına gidelim ve ovam marquee tool(m)yi seçelim.



    7- Mouse ile resmimizin üzerinde, aşağıda verilen resimde yapıldığı gibi ,bir alanı seçelim.



    8-Layer panelinden resimde görüldüğü gibi,imlecin resimde içinde bulunduğu nokta,Add to maska tıklıyoruz.




    9-Ben çalışmamı oluşturken canvas rengimi siyaha çevirdim.Ve sonuç olarak:



Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon

Benzer Konular

  1. R-Studio Kullanımı - Resimli Anlatım
    By Mustafa Uyar in forum Resimli program Anlatımları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07.Haziran.2014, 20:04
  2. Phoenix kullanımı resimli anlatım
    By Mustafa Uyar in forum Resimli program Anlatımları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.Ocak.2014, 20:32
  3. FİREWORKS MX MENÜLERİ Resimli Anlatım
    By Mustafa Uyar in forum Resimli program Anlatımları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 19.Şubat.2009, 00:37
  4. Deep Freeze 6.0 (resimli anlatım)
    By Gezgin in forum Resimli program Anlatımları
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 28.Ağustos.2007, 22:46
  5. MSN ile Ücretsiz SMS Gönderme[Resimli Anlatım]
    By DuRMaZ in forum Msn , Icq ,Yahoo messenger,Skype
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 18.Mart.2007, 09:20

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.