2006–2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI
3/A SINIFI YILSONU REHBERLİK ÇALIŞMA RAPORU


EYLÜL :
-Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerini Planlayabilme, gerekli işbirliğini sağlayabilme amacıyla; Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yürütme Komisyonu 1. dönem 1. toplantısı yapıldı.
-Öğrencilerin demokrasi bilincinin geliştirilmesi amacıyla okul öğrenci meclisi seçim çalışmaları başlatıldı.

EKİM:
-Okulda demokratik ortamın desteklenmesi ve öğrenci katılımının sağlanması amacıyla öğrenci sınıf temsilcileri seçim yoluyla belirlendi.
-Cumhuriyetin anlam ve önemini kavramak, konu hakkında bilgi edinmek amacıyla çalışmalar yapıldı.

KASIM:
-Öğrencilerin görme problemlerinin tespit edilmesi amacıyla snellen göz taraması yapılarak problemli öğrenciler idareye bildirildi.
-Öğrencilerin geleceğe yönelik planlar yapmanın önemini kavramasına yardımcı olmak amacıyla “Canavar Karpuzlar” etkinliği yapıldı ve öğrenciler planlı bir yaşam konusunda bilinçlendirildi.

-Atatürk’ün hayatı, hizmetleri, Türk ve Dünya Tarihi açısından önemi açıklandı.

ARALIK:

- Öğrencilerin sorumluluk duygusunu geliştirmelerine yardımcı olmak amacıyla “Sorumluluklarımız” adlı etkinlik yapıldı ve öğrencilerin aldıkları sorumlulukları yerine getirmelerinin önemi sınıf içerisinde tartışıldı.

- Öğrencilerin kendi sorumluluklarının farkına varmalarını sağlamak amacıyla “Sihirli Yağmur” etkinliği yapıldı. Sınıf içerisinde görev paylaşımı yapılarak her bir öğrenciye sorumluluk verildi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/rehberlik-ve-sosyal-etkinlikler/57194-rehberlik-yil-sonu-raporu-3-sinif.html#post116652


OCAK:
-Öğrencilerin yetersizliklerini kavrayabilme, nedenlerini anlayabilme ve çözüm yolları bulabilmelerini sağlamak amacıyla “Kendimi Seviyorum” etkinliği yapıldı. Sınıf içerisinde her öğrenci yetersiz olduğu konularda etkinlik yapabilmelerine olanak sağlanarak yetersizlikleri giderilmeye çalışıldı.
-1. Dönem yapılan rehberlik çalışmaları değerlendirildi.
-Tatili nasıl verimli değerlendirebilecekleri anlatılarak karneler verildi.


ŞUBAT:
- Kişiler arası ilişkiler alanı içinde yer alan “Davranışlarımın Etkileri ” isimli etkinlik yapıldı.Davranışlarının kendisini ve arkadaşlarını nasıl etkilediği vurgulandı.
(Kazanım No:97)

- Kişiler arası ilişkiler alanı içinde yer alan “Dinliyorum ” isimli etkinlik yapıldı.İletişim de dinlemenin önemi vurgulandı. (Kazanım No:101)

MART:
- Kendini kabul yeterlilik alanı içinde yer alan “İlgilerim ” isimli etkinlik yapıldı.İlgilerini fark etmenin önemi vurgulandı.( Kazanım No:67 )
- Eğitsel başarı yeterlilik alanı içinde yer alan “Serbest Zamanım ve İlgilerim” isimli etkinlik yapıldı.Serbest zamanını ilgileri doğrultusunda değerlendirmenin önemi vurgulandı. ( Kazanım No:20)

NİSAN:
- Toplum ve aile yeterlilik alanı içinde yer alan “Doğa ve Çevre Konuşuyor” isimli etkinlik yapıldı. ( Kazanım No:146)
-Ulusal egemenliğin önemi, Atatürk’ün çocuk sevgisi açıklandı.
- Eğitsel ve mesleki gelişim yeterlilik alanı içinde yer alan “Meslekler Konuşuyor” isimli etkinlik yapıldı. Çeşitli mesleklerde çalışanların yaptıkları işlerden örnekler verildi. (Kazanım No:179)

MAYIS:
-Sınıf geçme yönetmeliğinin okunarak öğrencilere hatırlatıldı. Öğrencilerin tedbir alması ve yıl sonunda sıkıntı yaşamalarına engel olmak amacıyla gerekli uyarılar yapıldı.
- Eğitsel ve mesleki gelişim yeterlilik alanı içinde yer alan “Meslekler ” isimli etkinlik yapıldı.Meslekleri birbirine benzer ve birbirinden farklı özellikleri olduğu açıklandı.
( Kazanım No:178)
-19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Atatürk’ün gençliğe verdiği önem açıklandı.

HAZİRAN:
-Yıl boyuncu yapılan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri değerlendirildi.
-Öğrenci kişisel dosyaları işlendi.









3-A Sınıf Öğretmeni Okul Müdürü