Yıl sonu kulüp rapor örneği..
Ufak tefek degişikliklerle tüm kulüplere uygulanabilir..




2006 / 2007 EĞİTİM ÖĞRETİM .............. İLKÖĞRETİM OKULU
TRAFİK KULÜBÜ 2. DÖNEM FAALİYET RAPORU


Trafik ve trafikle ilgili tanımlar açıklandı. Bulunduğumuz yerin trafik bakımından özellikleri anlatıldı. Trafik polisi ve jandarmanın görevleri belirtildi. Trafik polisi ve jandarmanın verdiği işaretler ve anlamları açıklandı. Yayalarla ilgili ışıklı işaretler ve anlamları belirtildi. Trafik işaret levhaları ve anlamları açıklandı. Yol çizgileri ve anlamları anlatıldı. Yayaların uyması gereken trafik kuralları sınıf ve okul panolarında yayınlanarak anlatıldı. Yolcuların uyması gereken trafik kurallar açıklandı. Sürücülerin uyması gereken trafik kurallarının neler olduğu söylendi.

Yeşilay Kolu’nun görevleri , amaçları ve yapılacak faaliyetlerle ilgili bilgi verildi. Yapılacak etkinliklerle ilgili olarak afiş , kaynak ve doküman toplama görevlendirmesi yapılarak görev paylaşımı sağlandı. Sigara kullanımının insan ve çevre için oluşturduğu tehlikeleri açıklayan yazı ve afiş hazırlanması ve bunlarla ilgili görev dağılımının yapılması sağlandı. Dökümanlar okulda yayınlandı. Alkol ,uyuşturucu, sigara gibi zararlı alışkanlıkların sağlığımıza zararları ile ilgili bilgi verildi.
Çevremizde sigar alkol gibi zararlı maddelerin kullanımı ve bunun azaltılması için neler yapılabileceğinin tartışılması yapıldı. Evlerde açıklamalar yapmak üzere kol öğrencileri görevlendirildi. Gerekli kolların işbirliği ile Verem Savaş Haftasının kutlanma çalışmaları için doküman hazırlandı. Birinci dönem boyunca yapılan çalışmalar okul panosunda sergilendi.
2006-2007 eğitim öğretim yılı içerisinde uygulanan çalışma faaliyetleri aşağıda belirtildiği gibi uygulanmıştır:

EKİM:Öğrenci tespiti yapıldı. Genel kurul başkanlık divanı oluşturuldu. Genel kurul başkanlık divanı denetleme kurulu seçildi. Başkan ve üyeler seçildi.
KASIM: Yeşil ay ve Trafik Kolunun görev ve amçları belirtildi. Afiş ve yazı çalışmaları için görev dağılımı yapıldı.Okulumuzun konumu itibariyle trafik ışığı olmayan yerlerden geçişler hakkında bilgi verildi. Sigara kullanımı ile ilgili sağlığa olan zaraları anlatıldı.
ARALIK: Alkol ,uyuşturucu, sigara gibi zararlı alışkanlıkların sağlığımıza zararları ile ilgili bilgi verildi. Yapılacak etkinliklerle ilgili olarak afiş , kaynak ve doküman toplama görevlendirmesi yapıldı. Sigara kullanımının insan ve çevre için oluşturduğu tehlikeleri açıklayan yazı ve afiş hazırlanması ve bunlarla ilgili görev dağılımı yapıldı.Trafikle ilgili açıklamalar yapıldı. Kurallar panolara asıldı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/rehberlik-ve-sosyal-etkinlikler/50759-yil-sonu-trafik-kulubu-rapor-ornegi.html#post103734
OCAK: Yeşilay Kolu’nda bulunan öğrencilerle birlikte Verem Savaş Ve Eğitimi Haftasının kutlama programı hazırlandı. Gerekli kolların işbirliği ile Verem Savaş Haftası kutlandı. Okul panosunda yapılan çalışmalar sergilendi. Trafiği denetleyen ve düzenleyen elemanlar hakkında bilgi verildi.
ŞUBAT: Okul Duvarlarının daha önce hazırlanan afiş çalışmaları ile süslemesi yapıldı. Yeşilay Haftası’nın nasıl kutlanacağının tesbiti ve konu ile ilgili görev dağılımı gerçekleştirildi.
Bulunduğumuz yörenin trafik bakımından tehlikeleri anlatıldı.
MART: Yeşiley Haftası’nın kutlanması ve çalışmaların okul panosunda sergilenmesi yapıldı. Genel Kurul toplantısı yapıldı.Trafik ışıkları hakkında bilgi verildi.
NİSAN: Uyuşturucu kullanımının sağlığa olan olumsuz etkileri ile ilgili yazıların okunması ve öğrenci görüşleri alındı.Trafik haftası ile ilgili görev dağılımı gerçekleştirildi.
MAYIS: Zararlı alışkanlıklar ile ilgili kompozisyon çalışmalarının yapılması ve Türkçe öğretmenleri ile işbirliğine gidilerek değerlendirmeler yapıldı. Trafik haftası kutlamaları için trafik ekipler amirliğinden trafik polisi çağrıldı. Kutlamalarda trafik polisinin açıklamaları öğrencilere dinletildi.
HAZİRAN: Yıl sonu değerlendirmeler yapıldı. Faaliyet raporu hazırlandı. Kol dosyasının,faaliyet raporunun yapılan çalışmalar ile ilgili dökümanları okul idaresine teslim edildi..

Başkan Başkan yardımcısı


Sekreter Sayman







Kol Rehber Öğretmeni