http://rapidshare.com/files/11571676...Y.torrent.html

DOSYA ACIKLAMASI


Kupayı kaldırmak sandığınızdan daha kolay!


İki yılda bir turnuva oyunlarına yenisini ekleyen EA firması, 2008 yılında, içerisinde Türkiye’nin de bulunduğu UEFA EURO 2008’i satışa sunuyor. Nisan ayı içerisinde raflarda yer alacak olan oyunun önce demosu yayınlandı. PlayStation 3 ve Xbox 360’da yeni nesil görsellerle satışa sunulan FIFA’nın ardından UEFA EURO 2008 de, konsollarda bir hayli etkileyici görselleriyle dikkat çekiyor. Fakat demo incelemesini yaptığımız oyun, yani UEFA EURO 2008’in PC versiyonu için güzel sözler sarf etmek çok güç.

Demoda sadece iki takıma yer veren EA, 16 takım arasından sadece Fransa ve Almanya ile oynamaya izin veriyor. Tek devre olarak oynanan maçı ilk açtığınızda, grafiksel olarak büyük bir hüsran yaşamanız olası. Zira grafik ayarları hemen takım seçme ekranının altında yer alıyor. Eğer FIFA 08’i yeni nesil konsollarda da oynadıysanız, UEFA EURO 2008’de grafikleri ne kadar artırırsanız artırın, görsellerin konsollardaki seviyeye gelemediğini göreceksiniz. Bu yıl EA’nin FIFA’daki grafik politikası, PC üzerinde halen devam ediyor. Zira yalnızca X360 ve PS3’te yeni nesil görsellere yer verilen oyun, PC’dekinden bir hayli farklı. Hem de bu fark sadece görsellerle sınırlı değil, animasyonların düzenlenmesiyle beraber oynanış da bir hayli değişmiş ve eskiye nazaran daha gerçekçi olmuş. Buna karşın PC’de halen eski görsellerle geliştirilen seri, günden güne rakiplerinin arayı açmasına mani olamıyor.

Sanki geçmişe yolculuk

UEFA EURO 2008’in demosunda oynanış, eski Arcade futbol oyunlarını andırıyor. Bunun sebebi, yeni nesil konsollarda FIFA’nın geldiği nokta ve Konami’nin futbol oyunu olan Pro Evolution Soccer’ın başarılı grafik ve oynanışı birleştirmesi. Rakipleri bir hayli arayı açarken, EA’nin oyunu PC’de bir önceki çağı yaşamaya ve maalesef yaşatmaya devam ediyor. Zaten futbolcular sahaya çıktığında bir fark olduğunu anlamak zor değil. İlginçtir ki, yeşil saha ufak görünüyor. Başlama çizgisinde olan futbolcular ve sahanın güneş alan taraflarındaki gölgeler ise günümüzde grafiklerin geldiği noktanın çok gerisinde.

Pas vermek veya şut çekmek için doğru zamanda tuşa basmazsanız, topu kaptırmanız olası. Zira futbolcunun bir önceki animasyonu tamamlanmadığı için istediğiniz hamleyi yapamıyor, bu yüzden önceden hamlenizi düşünüp, tuşa öyle basmalısınız. Arcade’i andıran oynanış, futbolcuların çok fazla ezbere hareketler yapmasına neden oluyor ve demoyu oynadıkça şöyle bir izlenime sahip oluyorsunuz: Sanki bir pozisyonu 10 defa üst üste tekrarladığınızda hep aynı enstantaneyle karşılaşacaksınız. Yani oyun sizi şaşırtacak bir şey yapmıyor. Topla giderken aniden ters tarafa doğru döndüğünüzde, sporcunun fiziksel açıdan etkilenmediğini görüyorsunuz. Halbuki ani bir dönüşte, dengesinin biraz da olsa bozulması gerekmez mi?
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/online-oyunlar/52590-euro-2008-pc.html#post108252

Yapımın bir hayli hayal kırıklığı gibi görünmesinin atmosferle de alakası bulunuyor. PC için grafikler zaten yetersiz, hatta tek kelimeyle kötü! Demoda spikerin de olmayışı, monitörün karşısındaki kullanıcıyı bir hayli etkiliyor çünkü duyduğumuz sesler topa vuruş sesleri ve dikkat çekmeyen tribün seslerinden ibaret. Yakın zamanda satışa sunulacak olan UEFA EURO 2008’i, en azından PC kullanıcıları büyük beklentiyle beklememeli, zira demo ne ile karşılaşacağımızı aşağı yukarı belli ediyor. Yeni nesil konsollarda ise oyunun akıbeti bambaşka olabilir.