Tıkla Üye Ol
Gladiatus internetten oynanan web tabanlı online oyunlardan biridir. (OGame, PokemonCrater vs. gibi) Oyunda bir karakter yaratıp gladyatörleri ile meşhur Roma'nın kanlı hayatına atılıyorsunuz. Savaştıkça silahlar, para kazanıyor ve seviye atlıyorsunuz. Lafı fazla uzatmadan oyunun rehberine geçmek istiyorum.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/online-oyunlar/39645-gladiatus-hero-rome.html#post85394

Menülerden başlayalım


1. Yeni özel mesaj geldiği zaman görünür. Tıkladığınızda "Gelen kutusu"na gider.
2. Keşif vb. gittiğinizde ve de kazandığınızda eşya alınır. Yeni işaret alındığı zaman çıkar.
----------------------------------------------------------------------


1. Sıralamanızı gösterir. "Highscore" genel sıralama, "Arena" ise arenadaki sıralamanızdır.
2. İtibar ve seviyenizi gösterir. "İtibar" diğer oyuncular arasındaki itibarınızdır, "Seviye" ise kaçıncı seviyede olduğunuzu gösterir.
3. Mevcut olan altın ve yakutunuz.
----------------------------------------------------------------------


Genel Durum: Karakterinizin genel durumunu gösterir. Eşyalarınız, tecrübeniz, gücünüz vs. bu bölümde gösterilir. Genel durum içinde 2 bölüm vardır. 1. olarak genel durumunuz, 2. olarak ise istatikleriniz vardır.
Genel durum bölümü;


İstatistikler bölümü;


Mesajlar: İlk resimdeki 1 numaralı buton ile aynı görevi görmektedir. Buraya tıkladığınızda mesaj kutunuza gidersiniz.

İttifak: Burada oyundaki clanlar bulunmaktadır. Güçlenip seviye atladıkça clanlara katılabilirsiniz. (Oyuna yeni başladığımdan dolayı pek fazla bilgi veremiyorum, kusuruma bakmayın lütfen.)

Highscore: Buradan en iyi oyuncu, ittifak sıralamalarını görebilirsiniz.
----------------------------------------------------------------------


Hara: Burada karakterinizi belirli saatlerde çalıştırabilirsiniz (Maximum 8 saat). 3. seviyeye gelene kadar gübre toplayıcı olarak çalışırsınız(Saat başına 4o. 3. seviyeden sonra ise temizlikçi olarak çalışıp saat başına 8o alabilirsiniz.


Arena: Burada oyunculara düello teklif edebilir ve onlarla savaşabilirsiniz. Oyuncularla savaşarak seviye atlar, tecrübe puanı kazanır ve sıralamalarda üst sıralara kadar çıkabilirsiniz.


Taverna: Burada çeşitli görevler alarak belli bir ödül karşılığında görev alabilirsiniz. Kolay, orta ve zor olmak üzere 3 seviyede de görev vardır.


Eğitim: Karakterinizi burada eğitebilirsiniz. Altın karşılığında gücünüz, becerinizi vs. arttırabilirsiniz.


Silah Dükkanı: Açıklamaya gerek yok aslında ama yine de yazayım. Buradan gladyatörünüze silah alabilirsiniz.


Zırh Dükkanı: Silah dükkanında olduğu gibi zırh dükkanına giderek gladyatörümüze zırh alabiliriz.


Pazar Yeri: Genel satın alma bölümüdür. Gladyatörümüze yiyecek, elbise, takı vs. buradan alabiliriz.


Simyacı: Buradan eşyalarımıza özellik eklemek için bazı şeyler satın alabiliriz. (Arıtıcı sünger, pudra, iksir vs.)


Kuyumcu: Gerçek para ödeyerek yakut alabilirsiniz.

Müzeyade Salonu: Açık arttırma ile eşya satın alabilirsiniz.


Market: Buradan diğer oyuncular ile alış-veriş yapabilirsiniz.


Şehrin içinden bir görünüm;


Şehirde fazla mı dolaştık ne? Dışarıya açılmaya ne dersiniz?


Şehir dışındaki menüyü de tanıtmak lazım


Mist Dağları:
Mist Dağlarının en yüksek tepeleri, yoğun bulutlarla çevrili olduğu için amaçsız dolaşan kişilerin gözlerinden uzaktır. Buraya çok fazla insan gelmez. Bu tehlikeli alan sadece dağlardan kaynaklanan tehlikeleri içermez, güney yamaçlarındaki mağaralarda insan eti seven canavarların yaşadığı söylenir...

Karanlık Orman: Yaşlı insanların inanışlarına göre burada çok uzun süre önce ismi unutulmuş ve artık karanlık oman diye anılan çok popüler bir kral yaşarmış. Rivayete göre bu kral kötü güçlerin burada her zaman hakimiyetini sürdüreceğine dair bir anlaşma yapmış. Her nasılsa karanlık orman vahşi hayvanlarla dolu ve geçit vermez sık ormanlarla kaplı ürkütücü bir alan haline gelmiş. Ormana giren bir çok avcı ve oduncu bir daha asla geri dönmemiş. Yaşlı kral tarafından yakalanıp, sonsuza kadar kendisine hizmete makkum edildikleri söyleniyor...

Barbar Köyü: Şehrin doğusuna doğru ilerlediğizde bir barbar köyü mevcut. Orada Roma İmparatorluğunun büyüklüğünü kabul etmeyen, uygarlaştırılamamış insanlar yaşamaktadır. Bu insanlar, yolculara ve tüccarlara saldırıp soyarak değerli hazinelere sahip oluyorlar. İmparatorluk ordusu hiç bir şey yapmadığı sürece buraya yapılacak keşif seferleri delicesine bir cesaret gerektirmeye devam edecek.

Haydut Kampı: Şehrin yakınında, Mist Dağlarının batı eteklerinde gizlenmiş bir haydut kampı mevcut. Orada haydutlar, kaçakçılar, hırsızlar ve diğer kanun kaçakları oturuyor. İmparatorluk ordusu sayısız defelar asker göndemesine karşın, kamp her seferinde tekrar kuruldu.

Antik Tapınak: Bu tapınağın hangi tanrı için yapıldığı bile uzun zaman önce unutulmuş durumda. Her şeye rağmen bu eski basit harabe, mistizmin gücüne ve gizemli ortamına sahip. Bu uzak ovanın üzerindeki ürkütücü rüzgarların estiği harabe ibadet kulelerinde, bir çok hayvan yuvalanmış durumda. Hala yada her şeye rağmen define avcıları buraya gelmeye devam ederler. Rivayete göre, tapınağa ait gerçek hazine asla bulunamadı...

Korsan Limanı: Sahilin güneydoğu kıyısında bir korsan limanı var. Burada bir çok güvenilmez karakter ve başka her yerde yasak olan eşyaları bulmak mümkün. Davetsiz misafirler hoş karşılanmaz. Buna rağmen, bir çok maceracı ve meraklı insan şansını deniyor. Çoğunlukla sonunda köpek balıklarına yem olurlar. Fakat tüm bu korsanlarla başa çıkabilirseniz, egzotik hazinelere sahip olacaksınız.

Kurt İni: Barbar köyünün güneyindeki tepelerde bulunan mağara sistemi halk arasında kurt ini diye anılmaktadır. İsminin de tanımladığı gibi bu mağaraların sakinleri ağır kış şartlarında tarlalara saldıran büyük kurtlardır. Bu kurtlara büyük beyaz bir kurdun öncülük ettiği söylense de, sadece basit çiftçilerin dedikodusu olma ihtimali var.



Tıkla Üye Ol