Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


5 sonuçtan 1 ile 5 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    IstanbuL KiyameT Vakti

    Tanitim:
    Türkiye'nin ilk çok oyunculu online oyunu İstanbul Kıyamet Vakti'nde yeraltında yaşayan canavarlar ya da saklı türler adı verilen canlılarla bir savaşta yer alıyorsunuz.
    Bu türün varlığı, 25 Aralık 1956'da dünyanın yörüngesi güneş sistemi dışından gelen bir asteroid kümesiyle kesiştiğinde ortaya çıkmıştı. Dünyanın her yanında büyük bir yıkım gerçekleşir ve milyonlarca insan ölürken arzın bilinmeyen derinliklerindeki türler meteorların açtığı derin yarıklardan dünyanın yüzeyine yollarını bulurlar.

    Oyundaki kör adam bu hikayeyi anlatırken, ilk kimin saldırdığını bilmediğini ancak herşeyin bir daha eski haline dönmeyecek şekilde değiştiğini söylüyor. Saklı türlerden elde edilmiş bir kitabı deşifre edebilmiş yaşlı bir dil bilimci element büyüsünü ilk kullanabilen insan olurken, saklı türlerden kimileriyle kurdukları bağlantı sonucu ruhunve doğanın güçlerini harmanlamayı öğrenen küçük bir Mevlevi topluluk, ruh büyücülerinin ilk örneğini oluşturdu. İstanbul Kıyamet Vakti'nde dünyanın dört bir yanında saklı türlere karşı eski usuller ile birlikte yeni keşfedilmiş güçlerin de kullanıldığı amansız savaş, yaklaşık yarım yüzyıldır devam ediyor. İstanbul'un mekanlarına taşınan bu savaşta, Oyunun sitesine girip oyunu indiren herkes taraf olabiliyor.

    Tabii indirdiğiniz oyunu kuracağınız bilgisayarın da bazı özelliklerinin olması gerekiyor. Şu anda internet üzerinden sınırlı oynanabilen oyunun iyi performans göstermesi için bilgisayarınızın sahip olması gereken özellikler şunlar:

    İşlemci: P4 1.5 GHz/ Celeron 1.8 GHz/ AMD XP 2200+ veya üzeri
    İşletim sistemi: Windows XP
    Bellek: 512 MB veya üstü
    Boş sabit disk alanı: 1.2 GB
    Grafik kartı: Pixel Shader & Vertex Shader destekli grafik kartı. (ATI Radeon 9500 veya üstü, GeForce FX 5200 veya üstü)
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/online-oyunlar/33103-istanbul-kiyamet-vakti.html#post68413
    Ekran Kartı: 1027X768 minumum ekran kartı çözünürlüğü
    Ses kartı: DirectX destekli DirectX 9.0.c

    Bilgisayar oyunlarında 'İstanbul' devri

    Dünya oyun sektörüne 'First Samurai', 'Last Ninja 2' ve 'Street Racer' gibi oyunları kazandıran Mevlüt Dinç, İstanbul'un tarihi mekanlarında oynanacak yeni bir oyun yaratıyor.

    Yurtdışında önemli projelere imza atan ve ardından Türkiye'ye dönen Sobee Yazılım Şirketi'nin Genel Müdürü Mevlüt Dinç, yeni oyunu 'İstanbul'u anlattı.
    Dinç, bilgisayar oyunlarının kültürel etki için kullanılıp kullanılmadığı konusunda farklı fikirler ortaya konulduğunu, özellikle savaşların oyunlarda çok işlendiğini kaydetti.
    Türkiye'de oyun sektörünün gelişmesine katkıda bulunmak üzere Türkiye'ye döndüğünü anlatan Dinç, hazırlamaya çalıştığı yeni oyunlarda Türk kültürünü yansıtmak, tarihi mekanlarını dünyaya tanıtmak istediğini belirtti.

    Üç boyutlu İstanbul hazır
    Bu çerçevede 'İstanbul' adlı oyunun hazırlıklarına başladıklarını, İstanbul'u bir bakıma dijital ortamda belgesele dökeceklerini ifade eden Dinç, bu oyunda İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarının oyunun ana mekanları olarak seçildiğini kaydetti.
    İstanbul'u üç boyutlu olarak dijital ortama taşımak istediğini, bu oyunun projenin altyapısını da oluşturacağını dile getiren Dinç, oyunun ilk bölümü için 100 bin dolar kaynak ayırdıklarını, Mynet'in de destek olduğunu kaydetti.

    Aynı anda binlerce oyuncu
    Dinç, yıl sonunda ya da yeni yılın başında tamamlanacak oyunda karakterlerin Türk motifleriyle süslendiğini, karakterlerin üzerinde 'Derviş' şapkası, Türk insanına özgü esnaf tipleri bulunacağını söyledi.
    Oyunun önce Türkçe, daha sonra diğer dillerde yayınlanacağını, oyunun Mynet'in internet sitesinden tek ya da grup olarak oynanacağını belirten Dinç, aynı anda binlerce kişinin oyuna katılabileceğini söyledi.

    Göktaşı yağmuruyla gelen tehlike
    Dinç, oyunda İstanbul'a göktaşı düşeceğini, bunun ardından kötü varlıkların İstanbul'u saracağını, oyuncuların bu kötü varlıkları yok etmeye çalışacağını belirtti.
    Oyuncunun bu kötü varlıkları ortadan kaldırabilmek için Eminönü, Taksim, Üsküdar'daki tarihi mekanlarda mücadele edeceğini, bunun için gerektiğinde Kapalı Çarşı'ya giderek, ilaçlar satın alıp iksirler hazırlaması gerekeceğini ifade etti.


    Not: Oyunu sitesinden indirmeden once makinanizin yeterli olup olmadigini test etmeyi unutmayin hepinize bol eylenceler!
    ANA SAYFASI
    http://istanbuloyun.mynet.com/index.html

  2. #2

    Üyelik tarihi
    07 Ocak 2007
    Yer
    KONYA
    Yaş
    29
    Mesajlar
    122
    Tecrübe Puanı
    19

    Standart --->: IstanbuL KiyameT Vakti

    sağol benim bilgisayarımı uygun görmüyor

  3. #3

    Üyelik tarihi
    11 Aralık 2007
    Yaş
    25
    Mesajlar
    2
    Tecrübe Puanı
    17

    Standart --->: IstanbuL KiyameT Vakti

    ewet sana katılıorum kankam saol bende oynuorum yaklaşık 1 senedir 3 adamım çalındı. hangi serverde oynuyorsun ve kaç lvlsn

  4. #4
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: IstanbuL KiyameT Vakti

    lvl 58 okudugun için sağol

  5. #5

    Üyelik tarihi
    17 Kasım 2007
    Yer
    ist
    Yaş
    32
    Mesajlar
    32
    Tecrübe Puanı
    17

    Standart --->: IstanbuL KiyameT Vakti

    saol kardeş ben severim böle oyunları tşk

Benzer Konular

  1. IstanbuL KiyameT Vakti.online.oyun
    By Mustafa Uyar in forum Online Oyunlar
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 15.Haziran.2008, 19:19
  2. Ayrılığın Vakti
    By Legolas in forum Aşk ve Sevgi Şiirleri
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 10.Mayıs.2008, 22:32
  3. Ayrılık Vakti
    By hw414 in forum Şairlerden Şiirler
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 06.Mayıs.2008, 22:15
  4. Kiyamet Kopsa Medya Ne Der ?
    By RüZGaR in forum Komik Yazılar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 28.Nisan.2008, 14:44
  5. Kuran'da Kiyamet Alametleri
    By K@sırga in forum İman
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 26.Şubat.2007, 13:14

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.