Akciğerlerimiz Nasıl Çalışıyor?

Gerekli Malzemeler

Ağzı dar bir plastik şişe (Kola şişesi), Şişenin ağzına uygun boyutta delikli mantar tıpa, Y-borusu, iki adet büyük balon, İp, (akciğer maketi)


Uygulama

Akciğer maketini kullanarak çocuklarla akciğerlerin vücudumuz için önemi, başlıca görevleri ve vücudumuzdaki yeri hakkında konuşun. Çocuklara akciğer maketini incelemeleri için fırsat verin.Çocuklardan kendi akciğerlerinin yerini göstermelerini ve derin nefes alıp vererek vücutlarındaki değişikliği tarif etmelerini isteyin.Y-borusunun iki ucuna küçük balonları geçirerek sıkı bir şekilde bağlayın.Plastik şişenin altını kesin. Y-borusunu, açıkta kalan ucu yukarı gelecek şekilde, şişenin altından geçirin. Şişenin ağzını mantar tıpa ile kapatın.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/okul-oncesi-etkinlikler/60162-akcigerlerimiz-nasil-calisiyor-maket-yapma.html#post123471
Y-borusunun yukarıdaki ucunu mantarın içinden geçirerek dışarıda bırakın. Büyük balonu ikiye keserek şişenin alt tarafına geçirin ve sıkıca bağlayın. Şişenin altına bağladığınız balonu çekip serbest bırakarak şişenin içindeki balonlarda meydana gelen hareketi inceleyin.