6 milyon çılgın Türk Ata'ya koştu


Anıtkabir'i ziyaret edenlerin sayısı geçen yıla göre 2.5 kat artıp 6 milyonu bile aştı.
10 AYDA 6 MİLYON 331 BİN ZİYARETÇİ
Genelkurmay ve Anıtkabir'in resmi web sitesine göre, 24 Ekim itibariyle bu yıl Anıtkabir'i 6 milyon 331 bin kişi ziyaret etti. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 150 artış oldu.

GEÇEN YILIN TÜMÜNDE 3.8 MİLYON KİŞİYDİ
Bu rakam 29 Ekim ve 10 Kasım ziyaretleriyle rekor düzeye çıkacak. Geçen yılın tümündeki ziyaretçi sayısı 3 milyon 801 bin kişiydi. Türkiye'deki müzeleri ise sekiz ayda 3 milyon kişi gezdi.



Ata'ya ziyaretçi akını

Anıtkabir'i bu yılbaşından 24 Ekim'e kadar ziyaret edenlerin sayısı geçen yıla göre yüzde 255 artarak 6.3 milyon kişiye ulaştı. 29 Ekim itibariyle artış oranı rekor düzeye ulaşacak.

Anıtkabir kayıtları, Türk halkının son dönemde Ata'ya yoğun ilgi gösterdiğini ortaya çıkardı. Anıtkabir'i ziyaret edenlerin sayısı geçen yıla göre yüzde 255 artarak 24 Ekim itibariyle 6 milyon 331 bin kişi oldu. Rakamlara göre laikliğe yönelik hassasiyetin arttığı dönemler, milli bayramlar ve 10 Kasım'larda Anıtkabir'i ziyaret edenlerin sayısında patlama yaşanıyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde ve Anıtkabir'in özel web sayfasında yayınlanan sayısal verilere göre, Anıtkabir'i bayramın birinci günü 20 bin 495, ikinci gününde ise 39 bin 733 kişi ziyaret etti. Bu yıl ekim ayının ilk 24 günündeki ziyaretçi sayısı 244 bin 49 ile geçen yıl ekim ayındaki ziyaretçi sayısını şimdiden aştı. 29 Ekim ziyaretleri eklendiğinde artışın rekora gitmesi bekleniyor. Nitekim geçen yıl ekim ayının tamamında ziyaretçi sayısı 218 bin 912 idi. Anıtkabir'i geçen yılın ilk 10 ayında 2 milyon 603 bin kişi, tamamında ise 3 milyon 801 kişi ziyaret etmişti. Ata'nın ziyaretçilerinin sayısı, bu yıl yılbaşından 24 Ekim'e kadar olan dönemde şimdiden 6 milyon 331 bin kişi oldu. Geçen yıla göre yüzde 255 olan bu artış, 29 Ekim ziyaretleri de etlenince yüzde 150'yi bulacak. Kayıtlar, Türk halkının Atatürk'e olan bağlılığını göstermesinin iki temel kriterini de ortaya koydu. Buna göre halk, milli günlerin yanı sıra laikliğe ve Atatürk devrimlerine yönelik saldırılar sonrasında Ata'ya koşuyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/mustafa-kemal-ataturk/30896-6-milyon-cilgin-turk-ataya-kostu.html#post62164

'DANIŞTAY SALDIRISI' REKORU


Danıştay saldırısının yaşandığı mayıs ayında Ata'yı ziyaret edenlerin sayısında rekor artış gözlendi. Toplumdaki duyarlılık artınca Anıtkabir'i, 1 milyon 211 bin 245 kişi ziyaret etti. Geçen yıl mayıs ayında ise bu sayı 419 bin 576'ydı. Geçen yılın mayıs ayı, 19 Mayıs'ın da etkisiyle, yine geçen yıl kasımdan sonra Anıtkabir'e en çok ziyaretçi akınının yaşandığı ay olmuştu. Geçen yıl ağustos ayında diğer aylara göre bariz bir farklılık gözlenmemişti. Ancak, komutanların ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in laiklik hassasiyetlerini dile getirdikleri bu yılın ağustos ayında, diğer aylara göre yüzde 50'lik artış gözlendi. Geçen yıl ağustosta Anıtkabir'i 314 bin kişi ziyaret ederken, bu yıl Ata'nın huzuruna 1 milyon 38 bin kişi çıktı.

Detektörlerle tek tek sayılıyor

ANITKABİR'E gelen ziyaretçiler, elektronik kapı geçiş detektörleri yardımıyla otomatik olarak sayılıyor. Anıtkabir'e otomobille gelen ziyaretçiler, arabadan indirilip, kapıdaki detektörden tek tek geçiriliyor. Ziyaretçi akının çok yoğun olduğu dönemlerde otomobilin sürücüsü nizamiyede görevli askere ruhsatını verip ziyaretçi kartı alıyor. Yoğunluk varsa araçtakiler indirilmeden, araçta kaç kişinin bulunduğu bilgisayara işleniyor.

Müzelere 3 milyon kişi

2010'DA Avrupa Kültür Başkenti olacak İstanbul'un müzeleri de büyük ilgi görüyor. İlk 8 ayda müzeler ve kültür değerlerini 3 milyon kişi gezdi. Ziyaretlerle müzelerin kasasına 16 milyon YTL girdi. Müzeler içinde en çok ziyaretçiyi 1 milyon 379 bin kişiyle Topkapı Sarayı çekti. Onu 1 milyon 279 bin kişiyle Ayasofya takip etti.