Üslü Sayılar ve Denklem 6. sınıf Meb Konu Anlatımı ve soruları
Üslü Sayılar
Hindistan'da M.S. 570-600 yıllarında devrin şahı, satrancı bulan kişiye ödül olarak ne istediğini sorar.Bu kişi “Bulduğum bu oyunun birinci karesi için 1 buğday, 2. karesi için 2 buğday, 3. karesi için 4 buğday istiyorum. Böylece her karede, bir önceki karede, aldığım buğdayın 2 mislini almış olacağım.” der.Şah ise bu isteği küçümser. Sizce bu istek gerçekleştirilebilir mi? Neden?


a, b, n birer doğal sayı olmak üzere; an = b üslü niceliğinde “a” ya “taban”, kaç tane a’nın çarpıldığını belirten sayı olan “n” ye “kuvvet” veya “üs” ve “b” ye de “değer” adı verilir; an ifadesi “a üssü n” veya “a’nın n kuvveti” olarak okunur.
.................................................. ....
Cebir ve Denklem

Tahterevalli, birbirine yakın ağırlıkta iki kişinin yüksek bir taşın veya kütüğün üzerine konulan uzunca bir tahtanın iki ucuna oturarak, aşağı-yukarı dengelenmelerine dayalı eğlenceli bir oyundur. Yandaki tahterevallide dengeyi sağlamak için ne yapmalıyız ?
Bilinmeyen içeren eşitlikler “denklem” olarak ifade edilir
.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/matematik-dersi/58155-uslu-sayilar-ve-denklem-6-sinif-meb-konu-anlatimi-ve-sorulari.html#post118907

Yukarıdaki içerik MEB tarafından öğrencilerin hizmetine sunulan kitabın önizlemesidir.
İndirme notu:
Kitabı görebilmek için pdf programının pcnizde kurulu olması gerekmektedir.
Linke tıkladıktan sonra açılan pencerede üstten disket simgesine tıklayarak pcnize indirebilirsiniz.
Ders kitabı konu anlatımı ve soruları testini MEB sitesinden indirmek için tıklayınız.
Dökümanı indir


alıntıdır