[HIDE]
COŞKUN ÖNDER LİSESİ 2007- 2008 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI DERS YILI SONU TARİH DERSİ ZÜMRE ÖĞRETMENLERİ TOPLANTI TUTANAĞIDIR
Toplantı Tarihi :16.06. 2008
Karar No :3
Toplantı Saati :10.00
Toplantı Yeri :Bilgi Teknolojisi Sınıfı
Toplantıya Katılanlar : Tüm zümre öğretmenleri
GÜNDEM
1. Açılış ve yoklama
2. I.ve II. Dönem başındaki zümre toplantılarında uygulanmak üzere alınan kararların ele alınması
3. I ve II. Dönem yapılan zümrelerde alınan isabetli ve uygulanmasında yarar görülen kararların tespit edilmesi,devamları ve geliştirilmeleri hususunda ileriye dönük tavsiyelerin yazılması
4. Yıl sonu başarı ve başarısızlık yüzdelerinin tespit edilmesi ve bu sonuçlar ile hedeflenen yıllık başarı düzeyine ulaşılıp ulaşılamadığının tespiti.
5. Gelecek yıla dönük olarak alınması uygun görülen tedbirlerin görüşülmesi
6. Dilek –temenniler ve kapanış
GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ
1. Toplantı B.AKINCAN başkanlığında yapıldı
2. I. Ve II. Dönem başındaki zümre toplantılarında uygulanmak üzere alınan kararların eksiksiz uygulandığı görüldü.
3. Sınavlarda ve ünite sonlarında yapılan değerlendirmelerde test tekniğinin fayda sağladığı, öğrencilerin ÖSS’ ye hazırlanmasında olumlu etkisi görüldüğü için gelecek yıl da aynı şekilde uygulanması kararlaştırıldı.
Okulumuzdaki TV,VCD ve Bilgisayarların mevcut imkanlar dahilinde kullanıldığı ve öğrenciler için görselliğin daha faydalı ve eğlenceli olduğu görülmüş gelecek yıl görsel malzemelerin zenginleştirilerek derslerde kullanılması hususunda görüş birliğine varılmıştır.
4.Tüm tarih derslerinde I. Dönem elde edilen başarı oranlarının II. Dönemde daha iyi olduğu tespit edildi. Derslerde tüm konular müfredata uygun olarak planlandığı şekilde planlanan sürelerde bitirilmiştir. Herhangi bir aksamanın olmadığı görülmüştür.Tarih I dersinde 19 Mayıs Atatürk’ü anma ve Gençlik Bayramının provalarından dolayı Türkiye Tarihi kültür ve medeniyet bölümü hızlandırılmış olarak işlenmiştir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/lise-tarih-dersi/50858-sene-sonu-tarih-zumresi.html#post104655
5. Gelecek yıla yönelik zümre derslerini destekleyecek yeni bir tarih harita takımının temin edilmesi, okulumuza Dersimizle ilgili CD’lerin temin edilmesi için idareden kaynak oluşturularak projeksiyon aletlerinin sayısının çoğaltılması için gelecek yıl başında gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca bu yıl yapılamayan tarih dersinin destekleyici bir gezinin gelecek yıl planlanarak yapılması kararlaştırıldı. Gelecek yıl tarih kulübü kurulması kararlaştırıldı.
6. Gündemin görüşülmesi hususunda başka söz alan olmadığından iyi dilek ve temennilerle toplantıya son verildi.
ALINAN KARARLAR
1. Gelecek yıl bilgi yarışmalarının yapılması kararlaştırılmıştır.
2. Derslerde harita ve diğer malzemelerin kullanılmasının derslerde kavramayı artırdığı görülmüştür.Öğrenci merkezli öğretim uygulamalarında başarı görülmüş ve bu konudaki uygulamalara devam edilmesi gerektiği kararı alınmıştır.
3. Tarih dersinde başarının önceki yıllara göre artığı görülmüştür.Ancak öğrencilerden bir kısmının test tekniğinde sıkıntılarının olduğu görülmüş ve test tekniğinin derslerde daha çok kullanılmasına karar verildi.
4. Okulumuza Tarih harita takımı,yeni CD’ler alınmasına ve projeksiyon cihazlarının sayısının çoğaltılması okul idaresine önerilmesine karar verilmiştir.
5. Tarih destekleyici en az bir gezi yapılması kararı alınmıştır.
6. Tarih kulübünün kurulmasına karar verildi.



B. AKINCAN H.ÇAT H.S.YILMAZ Z.URGANCI Ö.TÜRK





16/06/ 2008
Uygundur
Arslan ÜNAL Okul Müdürü

[/HIDE]