İstiklal Marşı’nın 83.Kabul Yıldönümü
12 Mart 2004 Cuma Saat: 14:38
1919 yılı baharında Mustafa Kemal’in Anadolu’ya çıkışıyla birlikte, vatanın namusunu korumaya yemin etmiş büyük Türk milleti genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle Kuvay-i Milliye ruhuyla harekete geçmiş ve ülkeyi işgalcilerden temizlemek için Mustafa Kemal’in etrafında kenetlenerek düşmanla savaşmaya başlamıştı. 23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk insanının bağımsızlık azmini daha da körüklemiş, kurtuluşa olan inancı daha da pekiştirmişti.
Türkiye Büyük Millet Meclisinde heyecan vardı, umut vardı, ruh vardı, kısaca bir milleti, millet olma şuuru ile harekete geçirecek her şey vardı… Ama bir şey eksikti… Tarih boyunca boyunduruk altında yaşamamış milletin şanlı bağımsızlık mücadelesini işaretleyip, taçlandıran, bayrağımızın dalgalandığı her yerde milleti temsil edecek bir milli marş yoktu…
Bu eksikliği gidermek isteyen Meclis, bir yarışma açarak, Türk’ün ruhunu diri tutacak bir marş arayışına girmiş ve “Sizi Türkçü görüyorum” diyen kişiye “ya ne zannediyorsun?Türk’e hiçbir kavmin horoz olmasına tahammül edemem!”diyen Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı o muhteşem eser yarışmada birinci seçilmişti.
İstiklal Marşı,Türk milleti’nin bağımsızlık ruhunu yansıtan en güzel ateş olarak bugünlere gelmiştir.
Fakat bugün Türk milletine birçok emperyalist millet Mehmet Akif Ersoy’un deyimiyle “horozluk” etmekte ve bağımsızlığımızın hangi ölçüde olduğunu tartışır hale getirmektedir.Başımızda bulunanların ve “İstiklal Marşı’nın hangi mesajları taşıdığından bihaber olanların varlığı da buna zemin hazırlamaktadır.
Türk milletinin varolma kavgası olabildiğince sürmekte ve bizim adımıza kararları ABD ve AB almaktadır.Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde ,İstiklal Marşı’nın kabul edildiği T.B.M.M’de asılı olan “Egemenlik kayıtsız,şartsız milletindir” sözü dahi oradan indirilme,değiştirilme aşamasına gelmiştir.
Bugün Türkiye’de bağımsızlığı savunanlar suçlu,başka milletlerin boyunduruğu altına girmeyi savunanlar kahraman ilan edilmiş durumdadır.
Türk milleti böylesine bir süreçten geçerken Mehmet AKİF ERSOY’un “Benim değil,milletimin malıdır” dediği İstiklal Marşında yatan anlamlı ruha ihtiyacı vardır.O ihtiyacı ve anlamı koruduğumuz sürece Türk milleti bağımsızlığını koruyacaktır.Türk milleti yaşadığı sürece de ses bayrağımız olan İstiklal Marşı yaşayacaktır.
Bu vesile ile İstiklal Marşı’nın kabulünün 83.yıldönümünde Türk Ülkücüleri,milliyetçileri olarak onun anlamına kastedecek herkesle savaşımız olacağını vurguluyor,o muhteşem eseri meydana getiren Mehmet Akif Ersoy’u da rahmet ve minnetle anıyoruz.