SUNUŞ METNİ

Sayın Davetliler, Kıymetli Öğretmenlerimiz ve Sevgili Öğrenciler,
Sene sonu eğlencemize hoş geldiniz. Ben 4/A sınıfı öğrencilerinden ....... ...........; ben de 5/A sınıfı öğrencilerinden ..............
Bu gece burada oluş sebebimiz, sevgili arkadaşlarımızın bu eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlamalarını kutlamaktır. Öğretmenlerimizin ve arkadaşlarımızın üstün gayretleriyle size güzel bir gece hazırladık. Umarım eğlenirsiniz. Eğer kusurumuz olursa bizi bağışlayın. Bu akşam burada bizimle olacağınız için pişman olmayacaksınız. Niye mi? Çünkü arkadaşlarımızın tiyatro gösterileri, dansları, mini konserleri, şiirleri ve bunun yanında çekilişimiz var.
Buraya oturmaya gelmedik. Sizlerin de katılımlarınızı bekliyoruz.

1.İlk olarak Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK VE Aziz Şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşu İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürümüz Sayın ......... ............... ’ın açılış konuşmasını dinleyeceğiz.

2.Teşekkür ederiz. Hep konuşuyoruz; ama olsun. Okulumuzdan mezun olacak öğrencilerimizin son birkaç sözü daha var. Bu gece onların. Sekizinci Sınıf öğrencileri adına ................ bir konuşma yapacak. Artık kürsü onların. Bakalım öğrenciler öğretmenleri ve okulları için ne düşünüyorlarmış.

3.Teşekkür ederiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir okul birincimiz var. Çok çalıştı. Terbiyesiyle ve efendiliğiyle bizce bu ödülü fazlasıyla hak ediyor. Evet, bu yılki okul birincimiz .............. Buraya davet ediyorum. Ödülünü vermek üzere İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın ............ ...........’yi buraya davet ediyorum.

4.Teşekkür ederiz. Oyunumuz başlasın.8/A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış olduğu ‘’Kabadayı Okulu’’ adlı skeci izleyeceğiz. Teşekkür ederiz.

5.Teşekkür ederiz. Onlar bizim sevgili kardeşlerimiz. Belki büyümek için can atıyorlar ama biz onları minik halleriyle daha çok seviyoruz. Geleceğin mezunları; ablalarını ve ağabeylerini ‘’Ah Kalbim ‘’şarkısı eşliğindeki ront gösterisiyle uğurlamak istiyorlar. Hep birlikte izleyelim.

6. Teşekkür ederiz. Biraz da çekiliş yapıp sizleri kazandıralım. Ne dersiniz? Hadi başlayalım.

7.Teşekkür ederiz. Hep bir yarışın içindeyiz çocuklar olarak. Büyükler bize iyi bir gelecek kazandırmak için bazen bizi çok sıkıyorlar. Şimdi de aynı duruma düşmüş bir anne ve babanın trajikomik hikâyesini anlatan ‘’Düt Düt ‘’adlı skeçi izleyeceğiz.

8.Teşekkür ederiz. Güldünüz değil mi? Gülmediniz mi? O zaman ağlamaya hazır olun. Sıra 7/A sınıfı öğrencilerinden ..............’dan ‘’Bu Büyükler Çok Yaramaz Öğretmenim’’ adlı şiiri dinleyeceğiz.

9. Teşekkür ederiz. Artık günümüzde dans ve müzik moda olmuş. Biz gençler bu işi biliyoruz. Okulumuz 2/A sınıfı öğrencilerinin hazırlamış oldukları ‘’Ront ‘’ gösterisini izleyeceğiz.

10.Teşekkür ederiz. Bir yıl boyunca öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımızla iyi günde kötü günde beraber olduk. Bakalım bu yıl okulumuzda neler olmuş hep birlikte izleyelim.

11. Teşekkür ederiz. Şimdi de çekilişimizin ikinci oturumuna devam ederek sizleri biraz daha kazandıralım. Evet, sırada çekilişimiz var.

12.Teşekkür ederiz.

Ah bu türküler
Türkülerimiz
Ana sütü" gibi candan
Ana sütü" gibi temiz
Türkülerde tüter dağ dağ, yayla yayla
Köyümüz, köylümüz, memleketimiz.
Ah bu türküler,
Köy türküleri
Dilimizin tuzu biberi
Memleket ahvalini onlardan sor
Kitaplarda değil, türkülerde ara Yemen'i
Öleni, kalanı, gidip gelmeyeni...

Okulumuzda sesi güzel olan geleceğin sanatçı adayları da var. Bunlardan birisi de 6/A sınıfından ................... arkadaşımız. Kendisinden ………………... türküsünü dinleyelim.

13.Teşekkür ederiz. Gün gelecek okulumuzdaki erkek öğrenciler vatani görevini yapmak için askere gidecekler. Tıpkı ......... ve .......... Öğretmenimiz gibi. Şimdi de 3/A sınıfı öğrencilerinin askere giden öğretmenleri için hazırlamış oldukları ‘’Annem Beni Yetiştirdi’’ adlı gösteriyi izleyeceğiz.

14.Teşekkür ederiz. Biz ona Küçük Filiz AKIN diyoruz. İnce zekası ve hazırcevaplılığıyla hemen hemen herkesin dikkatini çeken minik kardeşimiz ..................’den “Seni Anladım Atam” adlı şiiri dinleyeceğiz.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/lise-edebiyat-dersi/50266-yil-sonu-gecesi-program-akisi.html#post102190

15.Teşekkür ederiz. Sırada 1/A sınıfı var. Arkadaşlarımız bizlere müzik eşliğinde dans gösterilerini sunacaklar.

16.Teşekkür ederiz. Gülmeye devam etmeye ne dersiniz. O zaman 6/A Sınıfındaki arkadaşlarımızı izleyeceğiz. Arkadaşlarımız bizlere “Mahalle Kavgası” adlı skeci izletecekler.

17.Teşekkür ederiz. Dans artık hayatımızın bir parçası. Müzik hep bir yerlerden kulağımıza çalınıyor. Özellikle biz gençler bundan çok etkileniyoruz. Sizlere bu konuda ne kadar deneyimli olduğumuzu göstermek istiyoruz. 3-4 ve 5. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Haydi Sallayalım” adlı dans gösterisini izleyeceğiz.

18.Teşekkür ederiz. Biraz daha türkü dinleyelim isterseniz. Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz ............ ........’un hazırlamış olduğu solo türküleri arkadaşlarımız seslendirecekler.

19.Teşekkür ederiz. Hep gülecek, eğlenecek değilizya, duygulanmak da ister insan. Şimdi de 8/A Sınıfı Öğrencilerinden .............., “Sokak Çocuğu” adlı şiiri bizlere seslendirecek.

20.Teşekkür ederiz. Bu duygusal havayı biraz olsun dağıtıp, neşemizi kazanmak için hemen hemen her sınıftan öğrenci arkadaşlarımızın katılımıyla hazırlanan gösteriyi izleyeceğiz.

21.Teşekkür ederiz. Evet, kazanma zamanı geldi sanırım. Programımıza çekilişimizin 3. bölümüyle devam ediyoruz.

22.Teşekkür ederiz. Şimdi de 5/A Sınıfından arkadaşlarımızın hazırlamış olduğu “Aşuk-Maşuk” adlı gösteriyi izleyeceğiz.

23.Teşekkür ederiz.

Ah bu türküler, köy türküleri
Ne düzeni belli, ne yazanı
Altlarında imza yok ama
içlerinde yürek var
Cennet misali sevişen
Cehennemler gibi dövüşen
Bir çocuk gibi gülüp
Mağaralar gibi inleyen
Nasıl unutur nasıl
Ömründe bir kez olsun
Halk türküsü dinleyen...

Şimdi de 4/A Sınıfı Öğretmeni .......... ...........’in hazırlamış olduğu halk oyunlarını izleyeceğiz.

24.Teşekkür ederiz. “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır!” 1/A Sınıfındaki kardeşlerimiz bu kanın kırmızısını, göklerin yıldızını ve ayını buraya getirecek ve bayrağımızı oluşturacaklar.

25.Teşekkür ederiz. Buraya gelip bizi izleyen, bizimle gülüp bizimle ağlayan herkese en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Programımız burada sona eriyor. Mezun olan arkadaşlarımıza hayat bolu mutluluklar ve başarılar dileriz. Umarız her şey gönüllerine göre olur. Herkese iyi akşamlar dileriz. Bir dahaki yıl başka başka etkinliklerde görüşmek üzere…