Barış insanlar için çok önemli bir unsurdur. Barış sağlanamayan bir toplumda huzur olmaz; çünkü huzurlu bir toplumun oluşması için en önemli etkenlerden biri barıştır. Bizler birbirimize destek olup birlik ve beraberliği sağlarsak yurtta ve dünyada barışı sağlayabiliriz. El ele verirsek ülkemizi paylaşmak isteyenlere de fırsat vermeyiz. İnsani amaçlarla dünyada kalıcı bir barışın koşullarını oluşturmak için elimizden geleni yapmalıyız.


Savaş insanlığın yüz karasıdır; çünkü savaş dünyada derin yaralar açıp insanlığın ekonomik ve siyasal anlamda derin çöküntüler içerisinde kalmasına yol açar. Örneğin Irak’ta her gün acımasızca yüzlerce kişi katledilmektedir. Bu durum, masum insanların bir bir yok olduğunu ve savaşın ne kadar kötü olduğunu gösterir.


Dünyanın oluşumundan bu yana insanoğlu barış içerisinde bir arada yaşamanın yollarını aramıştır. İlk çağlardan bu yana insanlar bir araya gelerek bir takım tehlikelere karşı kendilerini korumak istemişledir. Bunu da başarmışlardır. Hani, karanlığın ardından doğacak bir güneş vardır ya, işte barış bence budur; çünkü ancak barış karanlık ortamlara ışık verebilir. Dünyadaki canlı hayatının devamı için, insanların barış ve huzur içinde yaşamaları için bütün ülkeler kendilerine düşen sorumluluğu yerine getirmelidir. Daima barış içerisinde olmak, her zaman mutlu olmak demektir; çünkü mutluluk ancak barış içinde yaşanabilir.