Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    Sanat Tarihi 2.dönem zümresi

    2006-2007 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ŞANLIURFA KIZ LİSESİ SANAT TARİHİ DERSİ 1.YARI YIL ZÜMRE ÖĞRETMENLER TOPLANTI TUTANAĞIDIR.
    Dersin adı: Sanat Tarihi
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/lise-ders-zumreleri/50881-sanat-tarihi-2-donem-zumresi.html#post104712
    Toplantı yeri: Şanlıurfa Kız Lisesi
    Toplantı tarihi: 02/03/2007 Saat:13:00
    Zümre başkanı: Nuri TUFAN
    Zümre öğretmenleri: Tahsin BALTALI
    GÜNDEM MADDELERİ:

    1.Açılış ve yoklama.
    2.Türk Eğitiminin Temel Amaçlarının okunması.
    3.Eğitim öğretim döneminde Sanat Tarih dersleri müfredatının incelenmesi.
    4.2006-2007 Eğitim-Öğretim yılının 1.döneminin genel olarak değerlendirilmesi.
    5.Atatürkçülük ile ilgili konuların derslerde işlenişi.
    6.Kaynak araç ve gereçlerin belirlenip uygulanması.
    7.Öğretim yöntem ve teknikleri.
    8.Yıllık, günlük plan ve ödevlerin değerlendirilmesinin yapılması.
    9.Eğitim ve öğretimde verimlilik ve başarının arttırılması için yapılması gerekenler.
    10.Dilek ve temenniler.

    GÜNDEM MADDELERİNİN GÖRÜŞÜLMESİ

    1.2005–2006 Eğitim –Öğretim yılı 2.yarıyıl Sanat Tarihi Zümre öğretmenler toplantısı 02.03.2007 Cuma saat 13.00da Şanlıurfa Kız Lisesi öğretmenler odasında yapıldı. Kız Lisesi Sanat Tarihi öğretmeni Tahsin BALTALI ve Kız Lisesi müdürü Nuri TUFAN toplantıda hazır bulundu.

    2. Türk Milli Eğitiminin amaçları ve temel ilkeleri Sanat Tarihi öğretmeni Tahsin BALTALI tarafından okundu. Bizler bu ilkeler ve amaçlar doğrultusunda eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Bu doğrultuda;
    1) Atatürk ilke ve inkılâplarına, Anayasanın başlangıcında ifadesi bulunan Türk Milliyetçiliğine bağlı Türk milletinin, milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen koruyan ve geliştiren ailesini, milletini, vatanını seven daima yüceltmeye çalışan insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan milli, demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek;
    2) Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne geniş bir dünya görüşüne sahip,insan haklarına saygılı kişilik ve teşebbüse değer veren topluma karşı sorumluluk duyan ,yapıcı,yaratıcı,verimli kişiler yetiştirmek.
    3)İlgi ve yeteneklerini geliştirecek bilgi ve becerileri vererek birlikte iş görme alışkanlığı kazandırmak suretiyle hayata hazırlama ve onların kendilerini mutlu kılacak ve toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak böylece bir yandan Türk vatandaşlarının ve Türk toplumunun refah ve mutluluğunu artırmak öte yandan milli bütünlük içinde iktisat ve sosyal ,kültürel kalkınmayı desteklemek ve hızlandırmak ve Türk milletini çağdaş uygarlığın yapıcı,yaratıcı,seçkin bir ortağı yapmak temel ilkemiz olacaktır.

    3. Sanat Tarihi öğretmeni Tahsin BALTALI, “Sanat Tarihi Dersi müfredatının incelenerek sanat tarihi eğitimi ve öğretimine uygun, sağlıklı bir müfredat olduğunu” belirtti.

    4.Bir önceki yarı yılın değerlendirilmesi yapıldı. Sanat Tarihi öğretmeni Tahsin BALTALI söz alarak istatistik sonuçlara bakılarak Sanat Tarihi derslerinde başarının istenilen düzeyde olduğu belirtti.

    5.2014, 2212, 2457 sayılı tebliğler dergisindeki Atatürk İlke ve İnkılapları ile ilgili konular yıllık konularak dağıtılmasına, önemli gün ve haftalarda ise dersin 10-15 dakikalık bir bölümünün önemli konularla ilgili konuşmalara ayrılmasına karar verildi.

    6. Sanat Tarihi öğretmeni Tahsin BALTALI, bu konuda söz alarak, “Sanat Tarihi dersinin görsel yönü ağır basan bir ders olduğunu ve bu yüzden de dersin işlenişinde, öğrencilerin derse olan ilgisini arttırabilmek için mümkün olduğu kadar resim, slayt, fotoğraf ve cd gibi materyallerin kullanılması gerektiğini Ülkemizdeki ve dünyadaki medeniyetleri daha iyi kavratmak amacıyla,slayt, tarih atlası, resim ve Sanat Tarihi dersi ile ilgili kaynak kitaplardan yararlanılması” gerektiğini söyledi.

    7. Ders işlenişindeyani konu işlenirken aşağıdaki sıralamaya göre hareket edilmesine karar verildi:
    a) Konu
    b) Çalışma alanı
    c) Amaç ve davranışlar
    d) Araç gereçler
    e) Ders öncesi hazırlıklar
    f) Öğrenciyi hazırlama
    g) Öğrenciyi güdüleme
    h) Çalışmanın yapılması
    i) Çalışmaların bitirilmesi ve sınama durumu.
    Yöntem ve teknikte ise;
    a) Soru – cevap
    b) Gösterim
    c) Anlatım
    d) Drama.

    Bu tekniklerin uygulamasında; Öğrenci kopya ve yapmacılıktan uzak tutulacaktır. Dersler mümkün olduğunca görsel öğelerle işlenilmeli. Derslere mutlaka hazırlıklı ve planlı şekilde girilmesine, derslere zamanında girilip çıkılmasına, konuların işlenmesinde öğrenci aktif kabul edilerek araştırma ve görüşlerinin sınıfta tartışılmasına öğrenciden de bu davranışın istenmesine, öğrenciyi gereğinde konu ile ilgili hiçbir şey bilmiyor gibikabullenip konuyu en basitten alarak öğrencinin ilgisinin artırılmasına, öğrenciye mümkün olduğunca ismi ile hitap edilmesine ve bu yolla öğrencide özgüven duygusunun geliştirilmesine, zayıf fakat gelişmeye elverişli öğrencilerin belirlenip bunlara yardımcı olunmasına, öğrencilerin hepsinden aynı başarının beklenemeyeceği gerçeğinden hareketle, zayıf öğrencilere anlayışla ve sabırla ve tatlı sert bir disiplin anlayışı ile yaklaşılmasına konusunda görüş birliğine varıldı.

    8.Eğitimde verimliliğin arttırılması için, yıllık ve günlük planların düzenli olarak yapılmasında fayda olduğuna karar verildi. Ödevlerin değerlendirilmesinin ise şöyle yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.
    Yıllık Planların değerlendirilmesinin ise şöyle yapılması kararlaştırıldı.


    DEĞERLENDİRME :
    10 p
    Ödev konusunun planlanması

    40 p
    Konuya uygunluk ve kapsam

    10 p
    Tertip ve düzen

    10 p
    İmla kurallarına uyma

    10 p
    Zamanında teslim
    20 p
    Kaynak, araç-gereç, kullanımı araştırma yeteneği






    9.Eğitimde verimliliğin arttırılması için yapılması gerekenler;öğrencinin derse olan ilgisini arttırmak için görsel materyallerle(slayt, resim,fotoğraf v.b.)önem verilmeli.Öğrencilerin seviyesine uygun ders anlatılmalı.Bu konuda söz alan Kız lisesi Sanat Tarihi öğretmeni Tahsin BALTALI öğrencilerin derse hazırlıklı gelmelerinin önemini vurgulayarak, hazırlıklı derse gelen konuları daha iyi kavrayacağını ve derse sürekli katılan öğrencilerin ödüllendirilmesinin başarıyı daha da arttıracağını, ayrıca Türk dilinin özelliğini ve güzelliğini yitirmeden yazılıp konuşulmasına ve hataların anında düzeltilmesi için özen gösterilmesini istedi. Bu konuda sık sık edebiyat öğretmenleri ile işbirliği yapılması gerekli olduğunu,öğrencilere bu hatalarını düzeltmek için sürekli kitap okumalarını sağlanması gerektiğini belirtti.

    10.Kız Lisesi okul müdürü Nuri TUFAN 2006-2007 Eğitim–Öğretim 2.döneminin ülkemiz okulumuz ve öğrencilerimiz açısından başarılı bir dönem olmasını dileyerek toplantıyı bitirdi.







    02/03/2007 Tahsin BALTALI Nuri TUFAN
    Kız Lisesi Sanat Tarihi Öğretmeni Kız Lisesi Müdürü










  2. #2
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    Yanıt: Sanat Tarihi 2.dönem zümresi

    ALINAN KARARLAR
    02.03.2007 Şanlıurfa Kız Lisesi öğretmenler odasında yapılan Sanat Tarihi Dersi zümre toplantısında aşağıdaki kararlar alınmıştır.

    • Başarıyı artırmak için sınıf rehber öğretmen ve veli,okul idaresiyle koordineli çalışılacak.
    • Ölçme ve değerlendirmede birlik ve beraberlik sağlanacak.
    • Derslerde konuların işlenmesinde konuların özelliklerine göre; anlatım, soru cevap tekniklerinin kullanılmasına, bunların yanında öğrencilerin aktif bir şekilde araştırmalar yapmalarına ve bu araştırmaların sınıfta değerlendirilmesine karar verildi
    • Türk Dilinin doğru kullanılması için gerekli çalışmalar yapılacak.
    • Sanatsal eğitim-öğretim alanındaki yeni gelişmelerden öğretmenler bilgilendirilecek.
    • Öğrenciyi okul ve çevre imkânlarından en üst düzeyde yararlandırma yoluna gidilecek.
    7. Ders işleme metotları içinde öğrencilere aktivite kazandırmak için öğrencilerin hazırladıkları soruları sorarak iyi hazırlanan öğrencilere sözlü notlarını verilmesine, her öğrenciyi derse katmak ve heyecanını yenmek için zaman zaman sorular sorularak derse katılmalarını sağlamak.
    • Derslerin öğrenci merkezli olarak işlenmesine karar verildi.
    • Öğrencilere dersi sevdirebilmek amacıyla güncel sanatsal aktiviteler takip edilecek ve öğrencilerin elde ettiği bilgileri okulda arkadaşlarıyla paylaşmalarına karar verildi.
    • Diğer ders öğretmenleri ile gerekli görülen yerlerde işbirliği yapılacak.
    • Derslerin işlenişinde okuldaki mevcut imkanlar ölçüsünde araç, gereçler ve görsel materyaller kullanılacak.
    12.Eğitimde verimliliğin arttırılması için yıllık ve günlük planların düzenli olarak yapılacak
    13.Ödevlerin Nisan ayının ikinci haftasında toplanacak.
    14.Türkçemizin öğrenciler arasında düzgün konuşulmasını sağlamak için öğrencilere gerekli rehberliği yapmaya, okul kütüphanesinden daha çok yararlanmaya Türkçe ve edebiyat öğretmenleri ile gerekli diyalogun sağlanmasına karar verildi.
    15. Türk milli, eğitiminin temel amaçları ve hedeflerine ulaşmak için ve öğrencilere uygun bir sanat tarihi eğitiminin verilmesi, öğrencilerin bu amacı gerçekleştirebilecek seviyeye bulaşabilmeleri için gerekli çalışmaların ve hazırlıkların yapılması kararlaştırıldı.









    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/lise-ders-zumreleri/50881-sanat-tarihi-2-donem-zumresi.html#post104714

    02/03/2007 Tahsin BALTALI Nuri TUFAN
    Kız Lisesi Sanat Tarihi Öğretmeni Kız Lisesi Müdürü

Benzer Konular

  1. 3.sınıf 1.dönem ve 2. dönem zümresi
    By Mustafa Uyar in forum 3. Sınıf Etkinlikler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 21.Haziran.2011, 00:03
  2. Temel Sanat Eğitimi Dersi II.Dönem Zümre
    By Mustafa Uyar in forum Lise Ders Zümreleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16.Şubat.2010, 23:07
  3. Sanat Tarihi 1.dönem 2008-zümre
    By Mustafa Uyar in forum Lise Ders Zümreleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16.Şubat.2010, 22:42
  4. Sanat Tarihi 2008-2009 yıllık planları
    By Beyza in forum Eğitim-Öğretim Çeşitli Dökümanlar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 25.Ağustos.2008, 11:26
  5. Cumhuriyet Dönemi Türk Tiyatrosu-Sanat Tarihi
    By haberal in forum Lise Edebiyat Dersi
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 14.Nisan.2008, 16:35

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.