Türkiye`de Anahtar Teslim Etüt Eğitim Merkezi İnşaa Eden Verda Eğitim Danışmanlık A.Ş. Sizlere Akıl Treni Öğrenci Gelişim Merkezleri ile Franchising Fırsatı Sunuyor...

Tüm Detaylar İçin AKIL TRENİ Web Sitemizi İnceleyebilirsiniz..

Adres:
Cumhuriyet Mh., 501. Sk. 48300 Fethiye/Muğla, Türkiye
Telefon :
Türkiye`nin Her Yerinden - 444 4 619
Fethiye İstasyon Şubesi - 0252 6120028 / 0252 6120038

Web & Email:
Akıl Treni Öğrenci Gelişim Merkezleri | Aklın Yolu 1
info@akiltreni.com | iletisim@akiltreni.com

AKIL TRENİ ÖĞRENCİ GELİŞİM MERKEZLERİ PROGRAMLARI

Akıl Treni Öğrenci Gelişim Merkezlerinde kullanılan programlar Milli Eğitim Müfredat Programına ait dersleri bire bir kapsamaz.
Akıl Treni Öğrenci Gelişim Merkezlerinde kullanılan programlar Milli Eğitim Derslerini destekleyici faaliyet alanlarından oluşturulmuştur.
Akıl Treni Etüt Eğitim Merkezleri dışında kurulmuş olan Öğrenci Gelişim Merkezlerimiz de birebir konu anlatımları yada okul eğitimine paralel bir eğitim uygulanmaz.
Programlar incelendiğinde öğrencilerin okul eğitiminde almış oldukları eğitimleri destekleyen ve öğrenciyi bir adım öne taşıyan programlar olduğunu görmek mümkün olacaktır.
Akıl Treni Öğrenci Gelişim Merkezlerinde okul müfredatında ki matematik dersi birebir verilmez. Ancak Singapur Matematik Tekniği öğretilir.



Singapur Matematiği
"Problemler Artık,Problem Değil"


Singapur Matematik Tekniği bugün Dünya'nın en başarılı yeni nesil matematik anlayışıdır.Singapur Matematiği'ne göre öğrencinin hangi sınıfa gittiği değil, hangi seviye de olduğu önemlidir.Sınıf mantığını ortadan kaldıran bu sistem öğrencileri matematikte ki seviyelerine göre programlar.Toplamda 9 seviyeden oluşan Singapur Matematiği her seviyede 6 ayrı yayın kullanır.Singapur Matematiği ile birlikte verilen Problem Çözme Programı, matematik öğretimine getirilen en büyük yeniliklerden birisidir.Problemler matematiğin akıl yürütme bölümünü oluşturur ki öğrencilerin en fazla zorlandığı bölüm bu bölümdür.Çünkü öğrencilerin problem çözmesinde akıl yürütmeden çok ezberci yöntemler üzerinde durulur.Öğrencinin yaşına ve seviyesine göre değişiklik gösteren; problem Çözme Programında, öğrencilere etkinlik kitapları ve ödev kitapları ile zengin bir program sunulur.

Singapur Matematiği'nin Amacı;
Kalıcı öğrenme
Uygulamalı Eğitim
Seviyeye Göre Eğitim
Öğrenci Merkezli Eğitim
Çözüm Üretme Becerisi Kazandırma
Matematikte Derinlemesine Uzmanlık


Fast ForWord İngilizce
"Günde 50 dakika, 4 Ayda 500'ü aşkın Kelime Öğrenimi, Türkçe Günlük Konuşma Dili 200 Kelime'den Oluşuyor"


Fast ForWord İnglizce Programı ile öğrenciler 4 ay gibi kısa bir sürede 500 ün üzerinde kelimeyi,kelime dağarcığına katarak aktif İngilizce konuşma becerilerini geliştirir.
Akıl Treni Öğrenci Gelişim Merkezleri Bilimsel Öğrenme ilkesinden hareketle hazırlanan eğitim programlarında; öğrencilere, İngilizcenin tüm işlevlerinin etkili ve doğru kullanımının sistemli bir şekilde öğretilmesi hedeflenir.Tüm seviyelerdeki öğretim programları öğrencilerin pedagojik ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır.

Programın Gramer boyutu Boğaziçi Üniversitesinden Ahu Sıla Bayer tarafından geliştirilmiş ve yayın haline getirilmiştir.8 Aylık program için de öğrenciler 8 ayrı yayın kullanmaktadır.
Akıl Treni Öğrenci Gelişim Merkezleri'nde genel İngilizce eğitimleri 4+4 ay şeklinde planlanmış ve bir yıla yayılmıştır.Haftada 3 saat Fast For Word +2 saat Gramer olarak verilmektedir. Dersler sınıf içi ve dışı Fast ForWord (bilimsel öğrenme sistemi) konuşma, dinleme, yazma, dilbilgisi, online eğitim aktiviteleriyle desteklenecektir.

Fast ForWord
ABD'de, alanında uzman bilim adamları tarafından geliştirilen ve bilişsel öğrenme ilkelerini temel alan; işitme, dil, okuma engellerini aşma, psikoloji, davranış algoritmaları ve multimedya teknolojileri kullanılarak hazırlanan program, öğrencilerin zihinsel aktivitelerini geliştirerek öğrenme yeteneğini geliştirir.
Scientific Learning (bilimsel öğrenme) yaklaşımının öğrenmeyi hızlandıran çözümleri dünyada 45'ten fazla ülkede yaklaşık 5.000.000 öğrenci tarafından kullanılmaktadır.Fast ForWord adı altında bilgisayar destekli geliştirilmiş bu program 20 yi aşkın ülkede zorunlu eğitim içerisinde yer almaktadır.


El Yazısı Geliştirme
"Hem Çok Daha Hızlı,Hem de Çok Daha Güzel Yazacaksınız"


Yalnız el yazısını değil çizim becerilerini, kağıt üzerindeki hakimiyetlerini, el sanatlarını, kalem/fırça üzerindeki kontrolünü geliştiren adeta doping niteliğinde bir programdır. El yazısı birçok öğrenci için çok önemli bir unsurdur.Eğitimde başarılı olmanın yanı sıra; akıcı, okunabilir,kendini ifade eden ve iletişim sağlayabilecek nitelikte el yazısı olması öğrenci için ciddi bir farkındalık yaratacaktır. El yazısı problemi kendini ifade etme ve gösterme becerisine de ciddi zarar verir. El yazısı yavaş olan ve kontrol becerileri düşük olan öğrencilerin
bu sıkıntıları yaşları büyüdükçe ve akademik yolda ilerledikçe daha belirgin olacak ve ciddi problem olarak karşılarına çıkacaktır.El yazısı yavaş olan öğrenciler sınıf içerisinde anlatılan konuları ve not alınması gereken bölümleri defterine aktarmada akranlarına göre daha yavaş olmalarından kaynaklanan bir sorun yaşayacaklarından dolayı öğrenilen konuları hatırlama ve ortaya dökme konusunda dezavantajlı
olacaklardır.

30 Ülke de 6.000.000 kişi tarafından kullanılan bu program daha hızlı görsel takip ve konsantrasyon becerisi kazandırırken, hayal gücü ve görsel hafızayı güçlendiriyor.
Yazı geliştirme programı toplamda 10 hafta 20 seanstan oluşur. Öğrenciler programa haftada 2 ayrı gün 1 seans olarak katılırlar. Her seans 40 dakika sürer. Program içeriği 4 ayrı etkinlikten oluşmaktadır. Her etkinlik ortalama 6-9 dakika sürmektedir. Her seansa maksimum 6 öğrenci katılabilir. Program materyalleri ve etkinlikler en fazla 6 öğrenciye göre programlanmıştır.


Play Attention
"Başarıya Giden Kapıyı Arala"


Play Attention, sınıfta yada işyerinde mutlu ve başarılı olabilmek için gerekli becerileri geliştirir.
Başarısı bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış olan program edufeedback teknolojisiyle getirilmiştir.
Play Attention, 1996'dan beri Amerika'da 600'den fazla okulda, binlerce evde, öğrenme merkezlerinde, hastanelerde ve psikolojik danışmanlık ofislerinde uzman eğitmenler tarafından kullanılmıştır.
Play Attention, erişilebilen bütün dikkat, hafıza eğitim sistemlerinden daha uzun süre ve daha fazla insan tarafından kullanılmıştır. Amerika'nın ünlü haber programları olan Good Morning America, NBC News, Woman's World, the Boston Globe ve daha bir çok ulusal ve uluslararası medya programında konu edilmiştir.
Gelişmiş Odaklanma Konsantrasyon, öğrenme için çok önemlidir. Ekibimiz, sizin yaşadığınız tecrübeleri yaşayan öğretmenler ve ebeveynlerden oluşmaktadır. Sınıfta odaklanamayan, kıpırdanmaktan kendini alamayan veya arkadaş edinemeyen çocuklara eğitimler verdik.
Acaba, dikkatinizi şimdi görebilseydiniz, nasıl olurdu? Şimdi, bilgisayar ekranında! Bu, öğrenme için gerekli konsantrasyonu daha kolay yapardı. İşte bu tam olarak Play attention'ın yaptığı şeydir. İşin sırrı, dikkati ve bilişsel işlemleri ifade eden beyin dalgalarını izleyen Play Attention BodyWave kol cihazında gizlidir. Kol cihazını ve beyin gücünüzü, eğlenceli oyunlarımızı kontrol etmek için kullanırsınız. Zihninizle, Harry Potter veya StarWarsâ'taki Luke Skywalker gibi nesneleri hareket ettirdiğinizi düşünün. Play Attention sayesinde, zihniniz bir oyun kumandası veya bilgisayar faresi gibi olur, aynı zamanda gerekli becerileri öğreten oyunlarla davranışlarınızı geliştirirsiniz. Eğlenceli oyunlarımız, önemli öğrenme becerilerini kolay kılar.Haftada, 2-3 defa 30-45 dakikalık seanslarla, uzun dönemde önemli gelişimler sağlanır.

Çocuğunuz size zorluk çıkarıyor mu? Play Attention'ı kullanmayla bu artık sorun olmayacak. Özel kol cihazı sayesinde, bilgisayarı zihinle kontrol etmek, yüksek teknolojili bir eğlencedir. Hiçbir şey bununla kıyaslanamaz.
Play Attention, NASA teknolojisinin patentli gelişmiş halidir. Bilimsel araştırmalar, beynin hayat boyunca sürekli değişim kapasitesine sahip olduğunu göstermiştir. Buna, nöroplastisite denir. Play Attention, kullanıcının gerçek zamanda dikkatini görmesini sağlar. Zamanla, Play Attention kullanan öğrenciler dikkat ve odaklanmayı geliştirmektedirler. İnteraktif alıştırmalar, öğrencileri, odaklanmanın ve bilişsel işlemlerin yeni seviyelerine çıkması için zorlar. Seviye seviye öğrenci, sınıfta ve evde başarılı olması için gerekli olan kalıcı becerileri geliştirir.

X-Class
"Düşünceleriniz Onları Harekete Geçirecek"


Mind Flex
"Siz Düşüneceksiniz, Küçük Top Hareket Edecek, Beyin Dalgalarıyla Çalışan Oyuncak Artık Gerçek"


Mattel, şu anda Mind Flex adını verdiği oyuncağının arkasındaki teknolojiyi sır gibi saklıyor. Fakat sızan bilgilere göre oyuncak, takılan başlık sayesinde incelenen beyin dalgalarını, oyuncuların kendi istedikleri gibi hazırlayacakları oyun alanındaki topu yönetmek için cihaza aktaracak. Bu sayede oyuncu, topu sadece beyin dalgalarıyla oyun alanındaki engellerin etrafında dolaştırabilecek.
Hafta'da 1 gün 1 saatlik program



Star Wars Force Trainer
"Beyin Gücünüzü Sınayın"

George Lucas'ın yıllar önce kurduğu rüya gerçek oldu! İşte Star Wars sahnelerini aratmayan yeni Force Trainer. Star Wars serilerini izlerken ya da oyunlarını oynarken, Jedi'ların üstün yeteneklerine sahip olmayı hiç istediniz mi? CES 2009'da tanıtılan lisanslı Star Wars oyuncağı Force Trainer, bu imkanı temel düzeyde sağlıyor. Çocukların bayılacağı, yetişkinlerin içten içe kıskanacağı türden bir oyuncak olan Force Trainer, beyin dalgalarıyla bir kulenin içindeki küreyi hareket ettirme mantığına dayanıyor.
Hafta'da 1 gün 30 dakikalık program



Roborobo
"Roborobo İle Hayalinizi Gerçekleştirin"


Öğrenme sistemimiz her öğrenciyi ayrı ayrı önemseyerek, sınıfın ilerlemesine kolayca ayak uydurabilecek şekilde tasarlandı. Eğitmenler öğrencilerle birlikte her hafta bir robot yaparak ve yaptıkları robot üzerinden çeşitli projeler sergileyerek öğrencilerin yaratıcılığını ve uygulama yeteneğini geliştirirler.

Başlangıç Seviyesi
Bu kurs öğrencilerin ilk robotlarını yapma süreçlerinde, basit robot montaj bilgisini kazandırır ve elektrik elektronik yapısının prensiplerini öğretir. Öğrenciler ayrıca LED, Zil, DC Motor gibi birçok bileşeni ve sensörlerin basit fonksiyonlarını öğreneceklerdir. Robot montajı dışında, robotlarını programlamayla doğrudan kumanda edebilecekler.

Orta Seviye
Bu kurs başlangıç düzeyindekilerin mantıksal düşünme yeteneğini ve hayal gücünü geliştirmesine yardımcı olur. Ayrıca, robot bilimi alanında yaygın olarak kullanılan servo Motor ve Kızılötesi sensörün çeşitli uygulamaları da bu kursta öğretilecektir.

İleri Seviye
Bu kursta öğrenciler robotlarını geliştirmek ve onlarla oynamak için birlikte çalışacaklar. Bu süreç dayanışma ruhunu geliştirmeye yardımcı olmaktadır. Öğrenciler yeni geliştirilen yüksek-hızlı DC Motor ve çeşitli sensör tahtalarıyla büyük motorları birleştirme yeteneğine sahip olacaklardır.

Profesyonel Seviye 1
Bu kurs, gücü uzun süre destekleyebilen ara birim tahtası kullanan daha büyük ve daha karmaşık robotları birleştirme ve kullanma üzerinedir. Öğrenciler ayrıca robotun çeşitli hareketlerini yapmak için sektörde yaygın olarak kullanılan servo motoru da kullanacaklar. Ayrıca, kursta öğrendiklerini derinleştirmek için, her bölümde bir çok ilginç görevler tasarladık.

Profesyonel Seviye 2
Bu kurs öğrencilerin robot montajı ve kontrolü sağlayan program üzerine bildiklerini ve anladıklarını derinleştirmelerine yardımcı olur. Öğrenciler ayrıca değişken çipler, fonksiyon çipi vb. gibi çipleri ve karmaşık aritmetik işlemleri nasıl yapacaklarını kavrayacaklardır.
Hafta'da 1 gün 2 saatlik program.


Mental Aritmetik
"Abaküs Temelli Zihin Geliştirme Programı"


Akıl Treni Öğrenci Gelişim Merkezlerinde Matematik Dersindeki Aritmetik Becerilerini Arttırmak Maksadı ile Mental Aritmetik Eğitimi verilir.

Mental Aritmetik Eğitimi'nin amacı;
Yüksek Aritmetik Becerisi Kazandırma
Daha Güçlü Hafıza
Daha Etkin Öğrenme
Daha Yüksek Konsantrasyon
Daha Parlak Zİhin
Daha Yüksek Dikkat
Daha İyi Anlama Yeteneği
Daha Güçlü Hayal Gücü

Abaküs Temelli Beyin Geliştirme Programı, 3 seviyede tamamlanır. Seanslar haftada 3 gün, 1'er saatlik programlardan oluşur. Bu seviyeler devam ederken, öğrencilerin zihinsel gelişimlerinde artış kaydettikleri görülür. Öğrenciler abaküsü tanıdıktan sonra ilk işlemleri abaküs yardımı ile yaparlar.Daha sonraki aşamalarda artık aritmetik işlemleri, abaküse ihtiyaç duymadan zihinde görselleştirerek yaparlar. Programın devamı süresinde; öğrenciler aritmetik işlemlerini yaparken kağıt, kalem ya da hesap makinesi kullanmaya ihtiyaç duymazlar.
Akıl Treni Öğrenci Gelişim Merkezleri'nde Hızlı Okuma Eğitimleri, Dikkat Geliştirme Programı, Hafıza Teknikleri. Uzman eğitim kadromuzla vereceğimiz eğitim, öğrencilerimizin okul başarısında bir adım daha önde olmasını sağlıyor. Dikkat Geliştirme Kitabı'na ek olarak; Hafıza Teknikleri ve Hızlı Okuma Kitapları olmak üzere toplam 3 çalışma kitabıyla destekleniyor.


Mandala
"Kendi İç Dünya'nın Derin Dinamiklerini Keşfet"

Mandala; daire veya merkez anlamına gelir. Aslı Hindistan'a kadar dayanmaktadır, Hindistan kökenli dinlerde metafizik veya sembolik bakımdan meta veya mikro kozmosu gösteren şekillere mandala adı verilmektedir. Mandala ruhsal olarak insan zihnini rahatlatan bir uğraş olarak biliniyor. Genellikle daire veya kare şeklinde olan ve her şeyin mistik merkezini sembolize eden mandalalar meditasyon nesnesi olarak kullanılır mandala.
Mandala çocukların eğitiminde de farklı şekillere bürünerek bir eğitim tekniği olarak kullanılmaktadır. Mandala 12 asıl renge sahiptir. Bu renklerin açık ve koyu tonları kullanarak artırılmaktadır. Mandala'da hem nesne hem de renk uyumu vardır. Bu da hem zihne hem de ruha hitap ettiğinin en güzel örneklerinden biridir.

1- Dikkatini toplama süresini uzatmaktır.
2- Kendi yaratıcılıgını kesfetmektir.
3- Mandalalar vücut, ruh ve zekanın kaynasmasıdır.
4- Mandalalar ruh için bir ilaçtır.
5- Kendinizi ve etrafınızı saran gerçegi farketmektir.
6- Sakin ve serinkanlı olmayı ögrenmektir.
7- Mandala ile ögretmenler ögrencilerin iç dünyalarını daha iyi tanımakta ve çocuga yaklasımda çocugun bu özelliklerinden yararlanmaktadırlar.
8- Günlük yaşantınızla ve streslerinizle daha kolay baş etmektir. Mandala çalışmaları başlangıç seviyesinde haftada 1 gün 1 er saatlik programlarla uygulanırken orta seviye de bu saat aralığı 2 saat ve ileri seviye de 3 saate çıkmaktadır.


Etüt
"Aklın Yolu 1"

Günümüzde etüt ve eğitim merkezleri daha çok ilkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerin gittikleri eğitim kurumlarıdır. Orada, öğrencilere okulda verilen ödevler yaptırılır. Eksikleri tamamlatılarak bir sonraki okul çalışmalarına hazır tutulmasına özen gösterilir.
Akıl Treni Etüt Merkezleri, işlevinin bu denli sınırlı olmadığından hareketle, öğrencilerin değişim ve gelişimi; ödev yaptırılması, bilgi anlamındaki eksiklerin tamamlatılması ile gerçekleştirilemez. Etüt ve eğitim merkezlerinin, öğrencilerin çok yönlü değişim ve gelişimine destek veren yerler olması gerekir. Öğrencilerin gereksinimlerine göre fiziki koşulları , eğitim programları, öğrenmeyi destekleyici materyalleri, öğrenme-öğretme yöntem ve teknikleri, eğitim süreçleri ile ölçme ve değerlendirme biçimleri farklılaştırılmış, çağımızın teknolojik araçları ile desteklenmiş bilinçli ve bilimsel çalışmalarla konulan hedeflere ulaşabilmesi gerekir.Akıl Treni Etüt ve Öğrenci Gelişim Merkezlerinde bu standatların oluşturulması hedeflenmiştir.
Pek çok eğitim kurumunda, her öğrencinin diğerinin kopyası olarak görülmesi gibi bilimsel bir hataya düşülür. Onların aynı program içeriği kapsamında, aynı yöntem ve tekniklerle öğreneceği zannedilir. Birkaç yöntem ve teknikle her türlü öğrenmenin sağlanacağından hareket edilir. Öğrencilerin zekâ bölümleri, düşünceleri, hazır bulunuşluk düzeyleri, ilgi ve gereksinimleri, becerileri, öğrenme stilleri göz ardı edilir. Zorlama ve zoraki çabalarla sonuç alınmaya çalışılır. Sosyal, ekonomik ve kültürel farklılıklar dikkate alınmadan öğrencilerden birebir sonuçlar beklenir.Tabi ki aynı yöntem ve tekniklerle ayrı öğrenme becerileri olan öğrencilerden paralel sonuç alınması da mümkün olmayacaktır.
Oysa, öğrenci gereksinimlerine göre içeriği farklılaştırılmış eğitim programları, farklı öğrenme-öğretme yöntem ve teknikleri, farklılaştırılmış eğitim süreçleri, destekleyici materyaller, farklı ölçme ve değerlendirme yöntem ve teknikleriyle beklenen sonuçları almak Akıl Treni Etüt ve Öğrenci Gelişim Merkezleri'nde mümkündür.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/67867-akil-treni-ogrenci-gelisim-merkezleri-franchising-firsati.html#post132244
Akıl Treni Etüt ve Öğrenci Gelişim Merkezleri'nde böylesi bir eğitim anlayışı ve yaklaşımı temel çıkış noktası olarak kabul edilir.
Böylelikle öğrenmeyi öğrenen, mutlu bireyler yetişecektir.


Drama
"Drama İle Hayata Başka Bir Göz İle Bakın"


Drama yönteminde bütün duyu organları etkin bir şekilde kullanıldığı için çocuğun dikkat, algılama, dinleme, konuşma, bedenini de kullanarak anlatma ve yorumlama gibi iletişim becerileri gelişir. Böylece çocuk kendini ve sorunlarını ifade edebilmeyi ve yorumlamayı öğrenir. Drama, çocuğun utangaçlık, çekingenlik vb. olumsuz duygulardan arınmasını sağlar.

Drama oyun oynayarak yapıldığından soyut ve teorik olay ve kavramların anlaşılıp somutlaştırılmasına yardımcı olur. Böylece olaylar karmaşık bile olsa çocuk kolayca anlar ve yorumlar, çatışmalarla olumlu biçimde baş etmesini öğrenir.
Çocuğun düş gücünü geliştirir ve zenginleştirir. Bilim ve teknolojideki buluşların, onları bulan kişilerin öncelikle düş güçlerinin bir ürünü olduğunu düşünürsek dramanın çocukların düş gücünü geliştirmesinin ne kadar önemli olduğu kolayca anlaşılacaktır. Ayrıca sanatın ve sanat eserlerinin oluşturulmasında da düş gücü olmazsa olmaz bir koşuldur. Drama, çocukların sanatçı ruh taşıyan bireyler olarak yetişmesinde de önemli rol oynar.
Çocuklarda estetik duygusunun ve bilincinin gelişmesine katkıda bulunur. Böylece çocuk iyi, güzel, doğru gibi kavramları daha sağlıklı algılar ve yorumlar.
Çocuğun eleştirel düşünme yeteneğinin gelişmesine katkıda bulunur. Çocuk, olaylara ve hayata eleştirel bir gözle bakmayı, yorumlamayı öğrenir. Böylece çocukta olay, olgu ve kavramları bir mantık süzgecinden geçirme yeteneği oluşur ve kendisine sunulan her şeyi olduğu gibi kabullenmeden araştırıcı olmaya yönelir.
Drama çok önemli bir öğrenme yoludur. Drama arcılığıyla çocuk, olaylar ve durumları, bunların arasındaki bağlantıları kolayca öğrenebilir. Böylece çocuğun problem çözme yeteneği gelişir ve kendi ayakları üzerinde durabilme becerisi kazanır.
Drama grupla yapılan bir etkinlik olduğundan çocuğun işbirliği yapma, sosyal ilişkiler, iletişim kurma gibi sosyal yönlerinin gelişmesine katkıda bulunur, çoğun sosyal gelişimini hızlandırır.
Yapılan etkinlikler sırasında duygular da yansıtıldığından çocuğun duygusal gelişimini olumlu yönde etkiler ve gelişmesine katkıda bulunur. Çocuğun günlük sıkıntılardan kurtulup deşarj olmasını sağlar.
Çocuk drama etkinlikleri içinde kendini ve çevresini, çevresindeki insanları daha iyi tanır. Böylece çocuğun empati kurma becerisi gelişir ve çevresindeki diğer bireyleri ve olayları anlaması kolaylaşır.
Yapılan etkinlerde ele alınan konuların içeriği bakımından çocukta ahlaki, milli ve manevi değerlerin gelişmesi sağlanabilir.
Dramanın öncelikli amacı çocukları eğlendirmek olmasa da, drama etkinliği sırasında çocuk eğlenir ve mutlu olur. Drama çocukları neşelendirir, umut ve iyimserlik duyguları yaratır.
Drama çocukta iyi bir edebiyat deneyimi oluşturur. Ayrıca çocukta sanat eğilimlerini başlatır ve sanatı özellikle de tiyatroyu sevmesine katkıda bulunur.
Drama yukarıda sayılan yararların hiçbirini sağlamazsa en azından çocukları eğlendirir, hoşça vakit geçirmelerini sağlar.
Drama Eğitimleri Akıl Treni Öğrenci Gelişim Merkezleri'nde yaz dönemi programları arasında verilir.



Özel Ders
"Özel Ders İle Bire Bir Öğrenme"


Her öğrenci farklı bir bireydir. Bilgi dağarcığı ve motivasyonu kısacası hazır bulunuşluk seviyesi her birinin farklı farklıdır. Farklı şekilde algılar, farklı yöntemlerle daha iyi öğrenir, farklı çalışma ve öğrenme hızları üzerinde çalışılan materyali içselleştirir. Tüm bu farklılıkların kalabalık ders ortamında öğrenci için engel olmaktan çıkması için kendisine özel bir desteğe ihtiyacın olması doğaldır.
Özel ders sürecinde öğrenci tam ihtiyacı olan konulara odaklandırılır.Özel dersin en büyük getirisi öğrencinin çalışmalarının birebir ve dikkatle takip edilmesine imkan vermesidir. Gerektiği gibi takip edilen öğrenci ister istemez düzenli çalışma ve ödevlerini zamanında eksiksiz yapma alışkanlığı kazanacaktır.Özel dersin avantajlarını kısaca özetleyecek olursak;

Birebirdir. Ders sonuna kadar öğrencinin dikkati eğitmen tarafından derse yönlendirilir. Dikkat eksikliği veya kaçırılan bi nokta olduğunda bu öğretmen tarafından derhal farkedilir ve gereken yapılır.
Konular öğrenci tarafından tam olarak kavranmadan geçilmez. Gerektiğinde tekrardan kesinlikle kaçınılmaz. Böylece eksik konu bırakılmaz. Öğrenci; bilgi birikimi noktasında eksiksiz hale getirilir.
Tek bir öğrenciye odaklıdır. Bu sayede öğrenci her daim aktif tutulur ve öğrenci öğrendiklerini unutmadan ve öğretmeni gözetiminde uygulama fırsatına sahip olur.
Kişiye özel çözümler sunar. Böylece en kısa sürede maksimum verim almak esastır.
Akıl Treni Öğrenci Gelişim Merkezleri'nde Özel Dersler Velilerin taleplerine göre planlanır.


Adres:
Cumhuriyet Mh., 501. Sk. 48300 Fethiye/Muğla, Türkiye
Telefon :
Türkiye`nin Her Yerinden - 444 4 619
Fethiye İstasyon Şubesi - 0252 6120028 - 0252 6120038

Web & Email:
Akıl Treni Öğrenci Gelişim Merkezleri | Aklın Yolu 1
info@akiltreni.com | iletisim@akiltreni.com