İzmir'de ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenen azalınca damatlık satan esnaf olumsuz etkilendi. Yaşanan sıkıntıyı göstermek için, bazı mağazaların vitrinlerine ‘Damat aranıyor’ yazıları asıldı.


Genellikle evliliklerin arttığı yaz aylarını dört gözle bekleyen, damatlık satan esnaf, müşteri azlığından yakındı. İzmir'in en eski nişan ve düğün konsepti merkezlerinden Kemeraltı Çarşısı'ndaki Salepçioğu İşhanı'nda erkek giyim ve damatlık satan mağazların vitrinlerinde ‘Damat aranıyor’, ‘Ekonomik kriz yuva kurdurmuyor’ yazıları asılmaya başlandı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/50840-vitrinlerde-damat-araniyor-yazisi.html#post104414


30 yıldır bu çarsıda yer alan erkek giyim markalarından Design By mağazasının sahibi Ümit Kaya, “Geçmiş 15- 20 yıl içinde çok krizler atlattık. Ayakta durmayı başardık. Ancak bu krizin adı yok. Damatlık giydirecek aday yok. Artık gençler evlenmekten kaçıyor. İzmir ve Ege'nin en önemli nişan ve düğün konseptlerinden bir olan çarşımızda siftahsız gün kapatıyoruz. Ben de hem kendim hem de aynı durumda olan diğer esnaf arkadaşlarımın feryadına tercüman olup, vitrine ‘Damat Aranıyor’ ve ‘Ekonomik kriz yuva kurdurmuyor’ yazdım” dedi.