ABD’de bir firma, ölen kişilerin küllerini yakınları için elmas yüzük ve kolyeye dönüştürüyor.Bir kişinin ölüsünün elmasa dönüştürülmesi için, 226 gram kül yeterli oluyor.

Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/49668-insan-kulunden-elmas.html#post100669
Böyle bir takı ise 2700-20 bin dolara mal oluyor. Amerikan LifeGem firması, önce ölülerin küllerini özel bir fırında grafit taşına dönüştürüp daha sonra elmas haline getiriyor.

Firma sahibi Dean Vanden Biesen şimdiye kadar sadece 11 sipariş aldıklarını söyledi ve ‘Yakınlarını mücevher haline getiren kişilerden olumlu tepkiler aldık’ dedi.


RADİKAL DEĞİŞİM

Cenaze ve ölüm kültürünü değiştirmeyi başardıklarını söyleyen Biesen, Amerika’da artık kişilerin farklı cenaze tarzlarına ilgi duyduklarını söyledi. Firmanın başarısının cenaze endüstrisindeki radikal değişikliğe örnek olduğunu söyleyen Ulusal Cenaze Direktörleri Derneği’nin eski Başkanı Mark Musgrove ‘İnsanlar artık üzüntülü cenazelerin yerine yakınlarını hatırlayabilecekleri daha farklı şeyler arıyorlar’ dedi.


İNANMASI GÜÇ AMA

Sevilen kişinin küllerinden elde edilen elmas daha sonra altın veya platinle yüzük, kolye, broş gibi takıya dönüştürülüyor.