İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.dr. Ümit Davaslıgil, Üstün Zekalı Bireylerin Daha Az Uyku Gereksinimi Duyduklarını Söyledi.İSTANBUL Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Ümit Davaslıgil, üstün zekalı bireylerin daha az uyku gereksinimi duyduklarını söyledi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/48832-ustun-zekalilar-daha-az-uyuyor.html#post99166

Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde Dünya Özürlüler Günü nedeniyle ‘Üstün Zekalıların Özellikleri ve Karşılaşabilecekleri Sorunlar’ konulu panelde konuşan Prof.Dr. Ümit Davaslıgil, fiziksel yapı ve genel sağlıkları normalin üstünde olan üstün nitelikli bireylerin, aşırı duyarlı bir sinir sistemine sahip olduklarını söyledi. Prof.Dr. Davaslıgil şöyle konuştu:

“Üstün zekalı bireyler, daha az uyku gereksinimi duydukları gibi, yüksek enerji içerirler. Mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olmaları nedeniyle de mizah yetenekleri son derece gelişmiştir. Ara ara kırıcı olabilen derin mizah duygusuna sahip bu kişiler, derin adalet duygusuna da sahiptirler. Ahlaki duyarlılıkları erken yaşta gelişen üstün zekalı bireyler, açlık, nükleer savaş, çevre kirliliği, globelleşme, barış ve uluslararası ilişkiler gibi konulara karşı çok duyarlıdırlar. Eşitsizliği, çifte standardı ve haksızlığı hemen fark edebilirler.”

Ezberleme ve ezberlediklerini uzun süre belleklerinde koruyabilme yeteneklerine sahip olan üstün zekalı bireylerin, sözcük hazinelerinin de çok zengin olduğunu söyleyen Prof.Dr. Davaslıgil, “Üstün zekalı bireyler, aynı anda 2-3 işi birden yapabilirler. Televizyon seyrederken kitap okuyan, ders çalışan bu kişilerin lider olma vasıfları da ön planda bulunur”