Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1
    soleil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Mesajlar
    4,856
    Tecrübe Puanı
    110

    Çaylar şirketten değil MSN'den!

    Teknolojinin getirdiği yeniliklere Türk halkı da ayak uydurmaya başladı. İzmir’de bir iş merkezinin çaycısı, siparişleri MSN aracılığıyla alıyor
    Teknolojinin getirdiği yeniliklere Türk halkı da ayak uydurmaya başladı. İzmir’de büyük çoğunluğu avukatların ofislerinden oluşan bir iş merkezinin çaycısı, siparişleri messenger (MSN) aracılığıyla alıyor. Dört katlı iş merkezinde avukatların koridora kadar çıkıp çay siparişi vermelerinin önüne geçen çaycı, MSN aracılığıyla gürültü kirliliğinin de önüne geçiyor.

    İş merkezinin girişindeki çaycı, aynı zamanda danışmanlık hizmeti de veriyor. Avukatların bürolarının bulunduğu katı soranlara, “MSN’si kapalı, yerinde yok.” şeklinde yardımcı oluyor.
    İzmir’in Bayraklı semtindeki adliye sarayının karşısındaki Gürel İş Merkezi’nin giriş katında bulunan Mungan Cafe’nin sahibi 30 yaşındaki Aziz Mungan, müşterilerinin siparişlerini MSN üzerinden alıyor. Dört katlı ve 52 ofisten oluşan iş merkezinde 2004 yılından bu yana hizmet veren Aziz Mungan, iş hanı sakinlerinin eğitim seviyesinin yüksekliğinden de yararlanarak interneti ticari amaçlı kullanıyor. Gürültü kirliliği yaptığından diyafon kullanmayan Mungan, önce tüm katlara iki adet telefon ahizesi koymuş. Avukatların, misafirlerinin yanından ofislerinden ayrılarak koridora kadar gelip sipariş vermesine razı olmayan Mungan, MSN üzerinden çay hizmeti vermeye başlamış. Kafeteryasına internet bağlatan Mungan, önce vatandaşlara TC kimlik sorgulaması hizmeti vermeye başlamış. Daha sonra listesine iş merkezinde çalışanların MSN adreslerini eklemiş. Fotokopi, faks ve yazıcı hizmeti de veren Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi mezunu çaycı, MSN sayesinde müşteri portföyünü genişleterek çevredeki işyerlerinden de sipariş almaya başlamış.

    Aziz Mungan, ailesinin, çocuklarına daha iyi bir gelecek hazırlama kararı üzerine 1994 yılında Mardin’den İzmir’e gelmiş. Babası Köy Hizmetleri’nden, annesi de Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden emekli olan Mungan’ın iki kardeşi de Ege’ye göçmüş. Bir havayolu şirketinde ve bir şeker fabrikasında çalıştıktan sonra ticarete atılmaya karar vermiş. Diğer yandan da gelişen teknolojiyi yakından takip etmeyi sürdürmüş. 2004 yılında Adliye’nin Konak’tan Bayraklı’ya taşınması üzerine kafeterya açmaya karar vermiş.
    İşyerine bilgisayarı cari hesapları daha ayrıntılı tutabilmek için aldığını söyleyen Mungan, iş merkezinin yüzde 80’inin MSN’den sipariş verdiğini ifade ediyor. “Kahvehanelerin ve çay ocaklarının kullandığı diyafona hiçbir zaman alışamamıştım.” diyen Mungan, MSN kullanmaya başladıktan sonra müşterilerinin nazarında itibarının da arttığını belirtiyor. MSN’den gelen isteklere işi bittiğinde cevap verdiğini anlatan Mungan, “İşim de olsa diyafon ya da telefona bakmak zorunda kalıyordum.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/47750-caylar-sirketten-degil-msnden.html#post97298

    Şimdi sık sık MSN’mi kontrol ediyorum. Bazı zamanlar MSN’den toplu mesaj göndererek, reklam yapıyorum. MSN’si açık olup da uzun süre çay içmeyenlere mesaj yazıp bir isteklerinin olup olmadığını soruyorum.” diyor. İzmir Adliyesi’nin çevresindeki kayıt dışı satış yapanlara da sitem ediyor.

    “MSN sayesinde mübaşirler gibi yüksek sesle çay istemekten kurtulduk.” diyen avukat Resul Tunçkır, pratik fikirli çaycının sisteminin kendilerini rahatlattığını aktarıyor. Avukat Tunçkır, şöyle konuşuyor: “Bazen müvekkillerimiz, misafirlerimiz geliyor. ‘Ne içersiniz?’ diye sorunca, ‘Zahmet etmeyin’ diyorlar. Ben de, ‘Ne zahmeti, siparişi internetten vereceğim’ deyince şaşırıyorlar.”


  2. #2
    haberal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Kasım 2006
    Yer
    Konya
    Mesajlar
    491
    Tecrübe Puanı
    32

    Standart --->: Çaylar şirketten değil MSN'den!

    bu msn iyi şey yaa:)

Benzer Konular

  1. Adam Adama Yük Değil Can Bedene Mülk Değil kompozisyon
    By Mustafa Uyar in forum Kompozisyon Örnekleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 11.Ocak.2015, 13:16
  2. Gel Diye Değil...
    By soleil in forum Şairlerden Şiirler
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04.Nisan.2008, 13:28
  3. Duy diye değil...
    By soleil in forum Aşk - Sevgi ve Evlilik
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 06.Şubat.2007, 08:52
  4. Bitkisel çaylar sonunuz olabilir
    By Kıvırcık in forum Sağlık
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 22.Aralık.2006, 11:34
  5. Okumadan gecmeyinnnnnn!!!![kahkahalar şirketten]
    By Beyza in forum Komik Yazılar
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 07.Kasım.2006, 15:22

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.