Sabahları bir saat az uyayacağız. Önümüzdeki hafta yeni düzen başlamış olacak. Saatinizi ileri almayı unutmayın.
Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla her yıl yapılan yaz saati (ileri saat) uygulaması ay sonunda başlıyor.
Buna göre 30 Mart pazar günü saat 03.00'de, saatler bir saat ileriye alınacak.

Geçen yıl yaz saati uygulaması, yine Mart ayının son pazarı başlarken, 28 Ekim 2007 tarihinde 04.00'de saatlerin bir saat geri alınmasıyla sona ermişti.

Yaz saati uygulaması, çalışma saatlerinin günün güneşli bölümüne alınması suretiyle, gün ışığından daha fazla yararlanılması, elektrik enerjisinin aydınlatmada kullanılan bölümünden tasarruf sağlanması amacını taşıyor.

BİR DAHA GERİ ALMAYABİLİRİZ

Bu yıl belkide son kez saatlerimizi ileri alacağız. Zira ileri saat uygulamasının tüm yıla yayılması için çalışma yapılıyor.

Enerji İşleri Genel Müdürü Budak Dilli, şunları söyledi:

"Türkiye'nin doğusundan batısına oldukça büyük bir mesafe var. Türkiye'nin bir ucundan bir ucuna tek bir standardı uygulayabilmenin getirdiği sorun bu. Biz ileri saatin tüm yıla yayılması konusunda çalışıyoruz."

Saat dilimini teke indirme konusunda henüz somut bir sonuç yok. Kararı Bakanlar Kurulu verecek.

İran GERİ DÖNÜŞ YAPTI

Bu arada, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın iki yıl önce "gereksiz" diye kaldırdığı ileri saat uygulamasına bu yıl tekrar dönülecek.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/47519-son-kez-mi-ileri-aliyoruz.html#post96677

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Gulam Hüseyin İlham, bugün yaptığı açıklamada, çıkarılan kanun doğrultusunda 20 Mart'ta saatlerin bir saat ileri alınacağını bildirdi.

Hükümet olarak kanunu istemeyerek uyguladıklarını söyleyen İlham, ileri saat uygulamasının maddi ve sosyal kayıpları olduğunu savundu ve tekrar kaldırmak için çalışacaklarını belirtti.