Asıl 'siyasi simge'yi böyle unuttular
'Başörtüsü siyasi simge midir değil midir?' tartışmasını bırakın. Siyasi öyle bir simge var ki, gözden kaçırılıyor. Hem de öyle bir simge ki "Müslüman olanlar" "olmayanlar" diye bölüyor.
"Türban siyasi simge midir değil midir?" tartışmasını başlatan Başbakan Erdoğan, "Velev ki siyasi simge olsa bile bunu yasaklamaya hakkın yok" dediği günden beri Türkiye çok gergin günler geçirdi. Aşağıdaki satırlar, siyaseti aşıp sokaklara taşan bu tartışmadan sıkılan zihinlere ilaç gibi gelecek mizahi bir eleştiri...

Bakın bakalım asıl siyasi simger başörtüsü (türban) mı yoksa O mu?

"Sünnet olmak" siyasal simgedir. Yasaklansın!

Sünnet neden bir siyasal simgedir?

1) Sünnet halkın inananlar ve inanmayanlar şeklinde kamplara ayrılmasına yol açmaktadır.

2) Sünnet bir mahalle baskısı unsurudur. Bildiğiniz gibi sünnet düğünlerinin bir kismi mahallelerde yapilmakta ve mahallenin diger sakinleri, kendilerini baskı altında hissetmektedir.

3) Sünnet çocuklarına giydirilen kıyafetlerde ''Maşallah'' yazısı, bu körpe dimağları kaderciliğin kara ellerine teslim etmektedir. İşte bu çocuklar da ileriki yaşlarinda, "Ödevi yarin getirir misin?" şeklinde yöneltilen soruya, ''İnşallah'' diye cevap vermekte, bu cevap da diğer öğrenciler üzerinde baskı unsuru oluşturmaktadır.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/41903-asil-siyasi-simge-erkeklerin-sunnet-olmasi.html#post88437

4) Sünnet türbandan bile daha tehlikelidir. En azindan türban görülüp başı ezilebilen bir tehlikedir. Oysa sünnet, sinsi ve gizli yollardan amacına ulaşmak için çalışmanın simgesi haline gelmektedir.

5) Sünnet olan çocuklara bilindigi uzere ''ssnnet çocuğu'' denmektedir. Oysa çocuklarımızın ''laik ve çagdaş çocuk'' olması, ülkemizi ilerletecek yegane güctür.

6) Bilindigi sünnet operasyonu sırasında dualar okunmaktadır. Bu merasim, yaşları kücük olan çocukların beyinlerinin yıkanması anlamına gelmektedir.

7) Sünnet masum bir operasyon olarak gösterilemez. Sünnet operasyonu ile,''şeriatın kestiği parmak acımaz'' sozüne gönderme yapilmakta, böylece çocuklar şeriatçı olarak yetiştirilmek istenmektedir.

İşte bu sebeplerle, masum bir operasyon olarak gosterilmeye çalışılan sünnet'in siyasal bir simge olduğu açıkça ortaya çıkmaktadır.

Sünnet yasaklanması, bizi çağdas uygarlık düzeyine çıkaracak bir adımdır!