Dünyanın en rahatsız edici sesleri bir milyon kişinin katıldığı interaktif bir araştırmayla belirlendi. Araştırmada, insanların en çok kusma sesine tahammül edemedikleri ortaya çıktı.
İngİliz akustik profesörü Trevor Cox www.sound101.org adlı sitesine 34 farklı rahatsız edici ses koydu ve ziyaretçilerinden hangisinden rahatsız olduklarını belirtmelerini istedi. "Bilimsel açıdan neden bazı seslerin bize daha rahatsız edici geldiğini izah edemiyoruz" diyen Prof. Cox, araştırmanın amacını, "Rahatsız olduğumuz sesleri belirlersek mühendisler bu sesleri hayatımızdan çıkarmanın yollarını arayabilirler" sözleriyle açıkladı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/40620-en-dayanilmaz-sesler.html#post86637
İnternettekİ oylamada kusma sesi 1.1 milyon oyla en nefret edilen ses olarak ilk sırayı aldı. Bebek ağlaması 2., hareket halindeki trenin raylar üzerinde çıkardığı sürtünme sesi ve gıcırtı 3. oldu. İğrenç sesler arasında gösterilen diş oyma makinesinin çıkardığı ses ise insanların yaş durumuna göre değişen oranlarda tiksinti verici bulundu. Çoğu insanı ürperten, tırnakların karatahtaya sürtünmesiyle oluşan gıcırtı sesi 16. sırada yer aldı