Kredi kartı aidatlarını nasıl geri alırsınız?
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/33323-kredi-karti-aidatlarini-nasil-geri-alirsiniz.html#post69287



Bankaların kredi kartı aidatına itiraz edenlerin büyük çoğunluğu hakem heyetleri tarafından haklı bulunuyor Nevşehir'de yapılan tüm başvurular tüketici lehine sonuçlandı. 450 kişi bankanın kestiği parayı geri aldı.
Bankalar, tepkilere rağmen tüketicilerden 'kredi kartı aidatı' adı altında para almaya devam ediyor. Halen mağduriyeti ortadan kaldıracak yasal bir yaptırım olmadığı için ancak tüketici hakem heyetine şikayette bulunanlar paralarını alabiliyor. Son olarak Nevşehir Tüketici Hakem Heyeti, kredi kartı aidatı ile ilgili tüm başvuruları tüketici lehine karara bağladı. 450 tüketici, bankaların kart aidatı adı altında kestiği parasını geri aldı.
5 İLE 30 YTL ARASINDA
Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, bankaların tüketicilerden 5 ile 30 YTL arasında aidat aldıklarını belirterek, "Bu durumdaki tüketiciler, ilgili tüketici hakem heyetlerine dilekçe ile başvurdu. Heyet, tüketici lehine karar aldı. Bunun üzerine bankalar, tüketici mahkemelerinde dava açmaya başladı. Bankaların açtığı davanın haksız olduğunu ortaya koyan ve 15 sayfayı bulan dava dosyası hazırladık" dedi.
'DAVA DOSYASINI VERİRİZ'
Dosyayı isteyen herkese ücretsiz olarak verdiklerini vurgulayan Uğur, bugüne kadar dava dosyası almak için 500 civarında başvuru olduğunu, hazırladıkları dosyalarla mahkemeye giren tüm tüketicilere, hakimlerin lehte karar verdiğini kaydetti. Uğur, "500 dosyadan, davası sonuçlanan 450 tanesinin ödedikleri kart aidatı parası hesaplarına yatırıldı" diye konuştu.
Paranızı geri almak için Tüketici Hakem Heyeti Başvuru Formu edinmeniz gerek.info@nevtes.org adresine mail atıp yardım isteyebilirsiniz...