Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


2 sonuçtan 1 ile 2 arası
  1. #1

    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    konya
    Yaş
    47
    Mesajlar
    3,709
    Tecrübe Puanı
    65

    Son sözü: "Müslüman oldum baba"

    Son sözü: Müslüman oldum babaLondra’da radyoaktif polonyum ile zehirlenerek öldürülen eski Rus ajanı Litvinenko’nun babası, oğlunun ölümle pençeleşirken kendine ne söylediğini açıkladı.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/13051-son-sozu-musluman-oldum-baba.html#post22441
    Hürriyet Muhabiri DEFNE Barak, dünya gündemini günlerce işgal eden Rus ajanlarının, çayının içine çok ender bulunan 20 milyon dolar değerindeki radyoaktif polonyumla zehirlediği Aleksander Litvinenko’nun babası Valter Litvinenko ile oğlunun öldürüldüğü Londra’daki Milenyum Otel’de görüştü.

    Rusça kısaltılmış şekliyle oğluna Saşa diye seslenen baba Valter, "Beni her 2 Kasım’da doğum günümde aramayı ihmal etmezdi. İlk kez beni aramadı, içime bir ateş düştü, meğer oğlum hasta yağında ölümle pençeleşiyormuş" dedi. Gözü yaşlı baba, oğlunun son günlerini ve söylediklerini Hürriyet’e şöyle anlattı:

    "Londra’daki bir arkadaşını aradım ve oğlumu bulmasını istedim. Birkaç gün sonra Saşa hastaneden bana telefon etti. İyi olduğunu ve endişe etmememi istedi. 15 yıldır görmediği eski arkadaşının kendisine gelmesini yadırgamış, Rus gizli servisi FSB zannetmiş. Benim gönderdiğimi öğrenince rahatladı.

    Telefonlarımız sürekli dinleniyordu, bu nedenle karısı Marina ile rahat konuşamadık. Moskova’ya giderek İngiliz büyükelçiliğinden vize istedim. Durumu biliyorlardı ve hemen vize verdiler. "

    Ben psikiyatrist olduğum için az çok ilaçlardan anlıyorum. Zehirlendiğini anladım ama ne ile olduğunu bilmiyordum. Son 3 gününde yatağının başından ayrılmadım. Beni görünce ilk sözleri, "Baba ben Müslümanlığa geçtim" oldu. Hiç tepki göstermedim, zaten Rusya’da Müslümanların arasında yaşıyorduk. Ve Saşa’ya, "Ailemizde Müslüman olan birisinin bulunması normal" dedim.

    Saşa da ne ile zehirlendiğini bilmiyordu, ama kendisini öldürmek isteyen kişiyi katil bakışlı diye tarif etti. Kast ettiği kişi, Rus Dimitri Kovtun’du. Sonra, "Benim öldürülme emrimi Vladimir Putin verdi" dedi. Aslında katiller bir taşla üç kuş vurmayı hedefliyordu. Polonyum bir insan içinde 130 gün boyunca kalabiliyormuş, sadece midesinde değil, üzerinde de polonyum bulunmuş. Ölümünden sonra ortaya çıktı zaten polonyum. Rus muhalif arkadaşları Ahmet Zakayev ve Boris Berzovsky’yi de Aleksander’dan bulaştırdıkları aynı madde ile öldürmek istiyorlardı."

    Bir parça polonyum 20 milyon dolar

    Baba Valter Litvenenko, oğlu Aleksander’in zehirlendiği polonyum maddesi ile ilgili daha sonra yetkililerden bilgi aldığını belirterek, "Polonyum oğlum öldükten sonra belirlendi. İki santim kadar küçük bir parça polonyumun piyasa değeri 20 milyon dolar. Kucağımda öldü, eldivenimi çıkardım ve yanağından öptüm. Polonyum çok bulaşıcı ama bugün de olsa aynı şekilde evladımı öperim" dedi.

  2. #2
    ramsey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    11 Kasım 2006
    Yer
    çanakkale
    Mesajlar
    247
    Tecrübe Puanı
    25

    Standart --->: Son sözü: "Müslüman oldum baba"

    teşekkürler

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 22.Kasım.2009, 11:03
  2. Bu içinde "sen" geçen cümlelerimin en "sonuncusu" olacak ..
    By Beyza in forum Aşk - Sevgi ve Evlilik
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 15.Temmuz.2009, 17:31
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 02.Ağustos.2008, 12:05
  4. VW'den en "Baba" model atağı
    By Always in forum Araba Hastaları
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 13.Ocak.2008, 21:58
  5. Bir " Elif " Miktarı " Gül"ümse
    By esinti in forum Hikayeler & Yazılar
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 26.Temmuz.2007, 14:56

Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.