Bizi yaşatan güneş midir sadece??

Bazı güneşler vardır, insana ne kadar özgür olduğunu anlatmaya yeter. Bazıları da vardır ki ne o yaşadığın gün, ne de yarın varolacağın dünyada mutluluk değil umut bile bulmana izin vermezler.
Güzel, her zaman güzel değildir. İnsanı her zaman mutlu etmez ya da onun huzur dolmasını sağlamaz.
Sabah olduğunda ilk yaptığımız şey gözlerimizi açmak, ikincisi de ne kadar aydınlıkta varolduğumuzu anlamaya çalışmaktır. Halbuki o perdeler kapalıdır daha içimizde ama elimize alabilir ve çekebilir oluruz bir köşeye. Aydınlık evet her gün,her gün güzel belki de her Ali'ye her Zeynep'e, belki de hiçte sanıldığı kadar aydınlık değildir. Yani belki de o sandığımız güneş o gün orda değildir, belki de hiçbir zaman bulunmamıştır oralarda.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/konusuz-konular/1211-bizi-yasatan-gunes-midir-sadece.html#post1378
Peki her şey güzelse o zaman neden insanlar her gününün değerini bilmeden yaşar. Yaşamak güzelse, aydınlık görmek bu kadar güzelse neden çoğu insan vaktini doldurmaya, bu duraktaki seferini tamamlamaya çalışır sadece. Madem o kadar güzel yaşadığımız hergün neden dinleriz her bir ağzı, her bir göze bakarız ve her bir lafa itaat etmek zorunda kalırız. Madem güzel yaşadığımız her gün sırf aydınlık olduğu için,içimizdeki perdeleri neden açmayız ilk önce?
Kim ne derse desin, düşünsün. Önce orda bitiyor her şey. Sonra ister gül ister ağla o topluyor her şeyini arkandan,geçmişe bırakmadan,soldurmadan...
''Güneşin doğduğu her gün güzel bir gündür''evet güzeldir belki ,belki de yoo hayır hiçte güzel değildir,bilemeyiz. İnsanlar yaşamaya devam edebiliyor ama birbirlerinin gözlerine bakabiliyor hala.Her şey iyi güzel evet herkes için ama hiç gören yok o ellerindeki sabahın ilk ışıklarında kenara henüz çekilmiş perdeleri.
Ogün güneş doğsun,her gün doğsun,insanlar mutlu olsun,doğmadığını hiç düşünmesinler,yeter ki huzur dolsunlar,yeter ki yaşasınlar SADECE...