Aynalara uzun uzun bakarak vücudunuzda kusur arayanlardan mısınız? Ya da aynada direkt olarak beğenmediğiniz bölgelerinize mi odaklanıyorsunuz? Uzmanlara göre, kadınların kendi bedenleriyle ilgili takıntılı olumsuz düşünceleri ayna terapisiyle değişebiliyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kisisel-gelisim/51716-kendinize-guvenmeye-aynalarla-barisarak-baslayin.html#post106650

Ayna pozu olarak bilinen terapi yöntemi, beslenme bozukluğuyla sonuçlanabilecek derecede kendi bedenleri üzerine negatif düşünceleri olan kadınlarda olumlu sonuçlar doğuruyor. Bedenlerini beğenmeyen kadınlar, aynayı genellikle kusurlu gördükleri bölgelerini kontrol etmek için kullanıyor. Ayna terapisinin temel amacı ise bu kadınların, bedenlerine gerçekçi ve objektif biçimde bakmalarına yardımcı olmak.

Eleştirileri Bir Kenara Bırakın

Bu terapide ilk olarak yapmanız gereken şey; vüvudunuza 'eleştirmeden' bakmayı öğrenmek... Aynaya bakarken sadece beğenmediğiniz değil, beğendiğiniz bölgelerinizi de gözlemleyin. Beğenmediğiniz bölgelerle ilgili ise daha nazik ifadeler kullanın. Örneğin; "kocaman bir göbeğim var" demek yerine, "üst bedenim geniş" gibi tanımlar kullanın. Ayrıca evde sürekli aynaya bakarak kusur kontrolleri yapmayın, bunu mümkün olduğunca azaltın.

Bu tarz bir terapi; bedeninizle barışmanızı, öz saygılarınızın artmasını, depresyon oranınızın ve diyet çabalarınızın da azalmasını sağlayacaktır.