Evde yapacağınız pratik karışımlarla, Maskeli balo

Güzellik malzemelerini evde hazırlamanız mümkün... Bunları hazırlanırken oldukça eğleneceğinize de eminiz. Üstelik, bal, badem, maydanoz ve yumurta gibi her mutfakta kolayca bulunabilecek malzemelerle kolaylıkla hazırlayacağınız bu maskeler kozmetik mağazalarından alacaklarınız kadar etkili olabilir. Cilt tipinize uygun olarak seçeceğiniz maskeleri düzenli olarak yaparak, cildinizi canlandırabilir, nemlendirebilir ya da geniş olan gözeneklerinizin küçülmesini, cildinizin pürüzsüz bir hal almasını sağlayabilirsiniz.




Evde, kendini kendinize vakit geçirmeyi seviyorsanız, bu maskeleri hazırlamayı ve uygulamayı da çok seveceksiniz. Maskelerin en önemli özelliği günlük kullandığımız kremlerin aksine yoğun bir bakım yapmaları. İhtiyacınız ne olursa olsun bunu maske uygulayarak kısa bir zaman içinde karşılayabilirsiniz. Örneğin, bazı maskeler kısa zamanda yorgun ciltlerin canlanmasını sağlarken, bazıları kuru ciltlerin nem depolamasına yardımcı olabilir bazıları da yağlı ciltlerin gözeneklerini sıkılaştırıcı etkide bulunabilir. Maske uygularken dikkat edilmesi gereken, maskeyi gerekenden daha uzun tutmamak ve yine uygun olan zamandan daha sık aralıklarla yapmamak olmalı. Çünkü, maskeler yoğun bir bakım sunarlar ve çok sık tekrarlandıkları takdirde cildiniz ihtiyacından daha fazlasını alabilir ve bu da olumsuz bir sonuç doğurabilir. Örneğin, yağlı ciltler eğer çok sık cildi kurutucu maske uygularlarsa bu, ciltlerinin önce aşırı kurumasına, yağ bezlerinin daha fazla çalışmasına ve sonuç olarak da ciltlerinin eskisinden daha yağlı olmasına neden olabilir. Maskeyi uyguladıktan sonra, önerilen zaman dilimi kadar bekleyin ve ılık suyla iyice temizleyin. Temizledikten sonra, biraz bekleyin ve ardından cilt toniğinizi ve nemlendiricinizi uygulayın.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/65058-evde-yapacaginiz-pratik-karisimlarla-maske.html#post129162
alıntıdır