Uzun evliliğin formülü kısa ayrılıklar
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/65053-uzun-evliligin-formulu-kisa-ayriliklar.html#post129157

Günümüz toplumunun başdöndürücü ritmleri yüzünden evlilikte krizler artık 7. yılda değil 3. veya 4. yılda başgösteriyor. Uzmanlar krizi atlatmak, ihanet ve kavgaları önlemek amacıyla çiftlere, her 2-3 yılda bir 1 ila 5 ay arası değişen sürelerle ayrı kalmalarını öneriyor.


Evlililiğinizi sağlam temellere oturtmak, eşinizle bir yastıkta kocamak mı istiyorsunuz? İşin sırrı 2-3 yılda bir birkaç aylığına ayrı kalmak.

İtalya'nın başkenti Roma'da faaliyet gösteren Miriam Tomponzi İnvestigation adlı şirketin yürüttüğü 'evlilikte sevgisizlik' konulu bir araştırmadan çıkan sonuçları inceleyen özel dedektifler ve psikologların tavsiyesi bu. Günümüz toplumunun başdöndürücü ritmleri yüzünden evlilikte krizler artık 7. yılda değil 3. veya 4. yılda başgösteriyor. Bu nedenle araştırmacılar her 2-3 yılda bir çiflere 1 ila 5 ay arası değişen sürelerle ayrı kalmalarını öneriyor. Uzmanlara göre 'tedavi amaçlı ayrılık' mucizeler yaratıyor.

500 çift üzerinde yürütülen araştırmaya göre, vakaların yüzde 43'ünde sevgisizlik evlilikte dengeyi 30 aylık ortak yaşamdan sonra olumsuz etkilemeye başlıyor. Ve 4. yılda durum akut hale geliyor. Durum psikosomatik belirtilerle kendini gösteriyor: baş ağrısı, gribal sendromlar, asosyallik, eşe karşı saldırgan tutumlar, ufuktaki olası bir ihanetin ilk belirtileri. Psikologlar, bu durumda bir süreli ayrılığın birlikteliği yeniden sağlamlaştırmaya yarayabileceğini ileri sürüyor.

Uzmanlara göre günümüzde artık kadınlar da en az erkekler kadar ihanet ediyor. Kadınların kazandıkları özgürlük, ekonomik bağımsızlık, rahatlık, özgüven ve modern toplumun kadına verdiği daha güçlü bir sosyal güç, kadın ihanetini kolaylaştırıyor. Erkek ihanetinin nedenleri de, eskiye göre farklı. Eskiden erkekler, toplumdaki erkek imajlarını güçlendirmek için aldatırken, şimdilerde daha çok sevgi veya cinsel tatminsizlik nedenleriyle evlilik dışı ilişkilere yöneliyor.