30 Yaş Üstü Erkekler/Kadınlar Hakkında


Otuz yaş altı bir hatun bir Cumartesi sabahı kalkar, gazeteyi açar. Gözleri otuz yaş üstü olduğunu tahmin ettiği bir yazarın köşesine takılır.

Köşede şunlar yer almaktadır.

"35 yaş üstü hatunların keyif ve avantajları"
- 35 yaşını aşmış hiçbir kadın, adamı gece yarısı uyandırıp."Sen ne düşünüyorsun?" "Sen ne demek istedin öyle?" soruları sormaz.
-35 yaşını aşmış kadın, erkeğin ne düşündüğünü umursamaz.
- 35 yaşını aşmış kadının çantasında her zaman bir doğum kontrol hapı veya
benzeri bir şeyler vardır. 30 yaş altı bu tür tedbirleri sizden bekler.
- 30 yaş altı hatunlar masraf çıkarır. Yemeğe götürmek, akşamları "in" mekanlara gitmek gerekebilir. Oysa 35 yaş üstü hatunlarla gecenin sihirli cümlesi bir nefeste
söylenir: "Bitki çayı içer misin?"
- Kadın yaşlandıkça bünyesindeki libido enzimleri artar. Erkek yaşlandıkça bünyesindeki libido enzimleri azalır. Bu yüzden genç kızların yaşlı erkeklerle yaşlı hanımların da genç erkeklerle beraber olması doğa dengeleri gereğidir.
- 40 yaş üstü bir hatun, gün boyu, dudaklarında kıpkırmızı bir boyayla dolaşabilir. Daha aşağı yaşlarda, çilek reçeli kavanozunu kafaya dikmiş sonra da aynaya bakmamış olduğundan şüphe edilir.
- 35 yaş üzeri hatunlar size bağlanmazlar. Zaten hayatlarında biri vardır. Başka bir "duygusal", "mıç mıç", "Bağlandım sana hayatın türbülanslarında" ilişki yaşamak istemezler.
- 35 yaş üstü kadınlar çok daha açık sözlüdür. Erkek "eşeklik ettiğinde" "eşeklik etme" uyarısını hemen yaparlar. Daha genç olanlar bir şey demez, sizi terkeder.
- 35 yaş üstü bir kadın asla "Hamileyim, evlenmemiz gerekiyor" demez. Yaşları ilerledikçe son bilenin siz olma şansınız artar.
- 35 yaş üstü bir kadın asla "Beni kullanıyorsun" demez. O sizi kullanıyordur.
- 35 yaş üstü hatunlar duruma el koyar. Onlar sizi arar. Genç kızlar telefon başında sonsuza kadar olmasa bile -bir hayli- bekler.
- 35 yaş üstü kadınlar güzel yemek yapar. 20-25 yaş arasının tek bildiği pizzacının telefonudur.
- 35 yaş üstündeki kadının bütün kız arkadaşlarıyla tanışırsınız. Genç kızlar
-kıskançlıklarından- sizi kız arkadaşlarıyla tanıştırmazlar.
- 35 yaş üzerindeki kadınların hepsi medyumdur. Onları aldattığınızı saklamanız gerekmez zaten biliyor olurlar.
- 35 yaş üzerindeki kadınların -yılların birikimiyle oluşmuş-muazzam bir gecelik, ipek dantel kreasyonlar koleksiyonu vardır.
- 35 yaş üzeri kadınlar "Kegel"i de "Hegel"i de bilir, ikisini karıştırmaz.
- 35 yaş üzeri bir kadın sizinle köfteciye seve seve gelir. Hatta piyazını soğanlı ister. 30 yaş altı üzerinin köfte kokacağını düşünür.
- 35 yaş üzeri kadının üzerinde bir asalet vardır, bir gece yarısı sokağın ortasında
sizinle kim daha fazla bağıracak yarışması yapmaz.
- 35 yaş üzeri kadınlar tecrübelidir. Bir büyük rakı içtikten sonra ayağa kalkacak halde olamayacağınızı bilirler. Gençlerin bu gerçeği anlamaları biraz daha uzun sürer.
- 35 yaş üzeri kadınlar için eniniz, boyunuz ve kilonuz çok önemli değildir.
- 35 yaş üzeri kadınların anne babasıyla balkonda bir aperitif almak mecburiyetinde olmazsınız.
- 35 yaş üzeri hiç bir kadın sizi hayatının en güzel yıllarını çalmakla suçlamaz. Zaten birileri önceden çalmıştır.

Kadın-erkek ilişkilerine dair bu tespitler hatunu önce güldürür, sonra ağlatır ve bulunduğu sürreal gerçeklikten kopartıp, ayaklarının yere basmasını sağlar. Kendisi henüz yirmilerinin ortalarında dolaştığından, aklını başına anca böyle bir yazı getirir. Bütün haftasonu da aklı o yazıda kalıverir. Yazar, otuz beş yaş üstü hatunlarla otuz beş yaş altı hatunları karşılaştırmıştır. Kadınlarla erkeklerin beklentilerinin birbirlerinden bu denli farklı olduğunu bilmesine biliyordur da, anlamak istemiyordur henüz.. Dedik ya, kendisi yirmilerinde dolaşan bir hatundur. Düşünür, düşünür sonra der ki yüksek sesle kendi kendine; "Kadınlar kadınca bir deyimle, otuz beşinde ölürlerken, erkekçe bir deyimle otuz beşinden sonra yola geliyorlarmış meğer!!" Oturur, bir cevap yazar bu yazara. Çünkü otuz yaş üstü adamlardan çok çekmiş bir hatundur kendisi. İşte o cevap bu cevaptır. Hatun bu cevabın yayınlanmasını ister. Çünkü otuz yaş üstü erkeklerin madalyonun bir de öteki yüzünü bilmeleri gerektiğinin düşünür. Bilmesine bilirler onlar da bu hatun gibi, kadın ve erkeklerin ayrı şeylerin peşinde koştuklarını. Ama kadınlar, erkekler bir daha duysunlar ister. Çünkü anlaşılmayı istemekten öte bir
şey yoktur...Bu da kadınca bir şey işte..

- 30 yaş altı bir erkeğin "Sana saygı duyuyorum" deme olasılığı yoktur. Saygı meselesi 30 yaş üstünün icadıdır. 30 yaş altını "Seni seviyorum" ilgilendirir.

- 30 yaş altı erkeğin kadını olabilirsiniz. Ama 30 yaş üstünün "fi" tarihinde bir yerlerde bir kadını zaten vardır. 30 yaş üstünün 30 yaşından sonra kadını yoktur, kadınları vardır.

- 30 yaş altı erkeklerle bütün fantezilerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Oysa 30 yaş üzeri erkekler neredeyse fantezinin kitabını yazdıklarından "Ben uçakta bile seviştim" deyip, heyecanınızı kursağınızda bırakabilirler.

- 30 yaş altı erkeklerle "nerede", "ne" yiyeceğiniz sorunu olmaz. Ancak 30 yaş üstü erkeklerin ya sağlık sorunlari baş göstermiştir ve her şeyi yiyemiyorlardır, ya da zaten kilo sorunları vardır.

- 30 yaş altı erkeklere "Bir kelime, doğru bir kelime söylesene" dediğinizde, size asla Rusya'nın ekonomik durumundan ya da Afganistan'dan söz etmezler.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/65043-30-yas-ustu-erkekler-kadinlar-hakkinda.html#post129147

- 30 yaş altı erkekler sizi gece eve seve seve bırakırlar, asla surat asmazlar. Oysa 30 yaş üstü erkekler taksi durağındaki şoförleri yıllardır tanıyordur ve sizin eve güvenle
bırakılacağınızdan hiç şüphe etmezler.

- 30 yaş üstü erkekler bir şey istememeyi ilke edinmistir. (İsteksizlik ve ilgisizlik işe yarar ya!) 30 yaş altı bir erkek "Seninle dans etmek istiyorum" derken 30 yaş üstü bir erkek -en iyi olasılıkla- "Dans etmek istersen , çekinme söyle" diyecektir.

- 30 yaş üstü bir erkek gözünü bile kırpmadan size seçicilikten bahsedebilir. Oysa en büyük koleksiyoncular onlardır. 30 yaş altının koleksiyoncu sıfatını taşıyabilecek bir birikimi söz konusu bile değildir.

- 30 yaş altı erkeklerle bilgisayarınız arasında pek ortak nokta bulamazsınız. Halbuki 30 yaş üstü deneyimleriyle bilgisayarı aratmaz. Ancak dokunduğunuzda tepki almamanız doğaldır (Tıpkı bir bilgisayar gibi, tuşlar hariç, tabii ki!).

- 30 yaş altı erkekler size 30 yaş altı kadınların, seçimlerinde neden öncelikli olduğundan, küçük kadınların yüksek duyarlılıklarından, ilişki oyunlarında kadının tecrübesiz olmasının getireceği keyiften bahsetmezler. Çünkü onlar da sizinle beraber büyüyordur ve daha fazlasından haberi yoktur. Oysa 30 yaş üstü erkekler, kadının oyunu bilmemesinden hoşlanırlar. Çünkü o zaman kazanma şansları yüksektir!

- 30 yaş altı bir erkeği yatağa çekip televizyondan kurtarabilirsiniz. Oysa 30 yaş üstü bir erkek "Beni televizyon kurtarıyor" deme cesaretini gösterebilir.

- 30 yaş altı bir erkek gün boyu size cep telefonuyla mesajlar yollayabilir, mektuplar, şiirler yazabilir. 30 yaş üstü erkeğin yazdığı son şey ilk kadınında kalmıştır.

- 30 yaş altı erkekleri doğum kontrolünde aktif olmaya ikna edebilirsiniz ama 30 yaş üstü erkekler bunu hep sizden beklerler.

- 30 yaş üzeri erkek mevki sahibi, ciddi adamdır. Onunla sokağın ortasında bağıra çağıra kavga edemezsiniz. Hele merdivenlerden onun sırtında şarkı söyleyerek inmenizin hiç bir olasılığı yoktur.

İşte böyle, kadınlar neyi, ne zaman yapacaklarını bilirler ve son kullanma tarihine kadar tüketmek isterler. Kadınca bir deyimle, otuzundan sonra ölürlerken, duyarlılıklarını yitirip artık karşındakinin ne düşündüğünü umursamaz bir hale geldiklerinde, erkekçe bir deyimle adam olup, yola geliyorlarmış