Ev İşi yapmak kadına moral veriyor

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, kadınların yüzde 60'ının ev işlerini yapmayı rahatlatıcı buldukları ortaya çıktı.

İngiliz The Independent, sonuçlara ilişkin yorumunda, "Kadınların ekonomik adımlar attığı ve işyerlerine girdiği bir devirde dahi kadınlara en çok iktidar hissini veren evlerinde elektrikli süpürge ile gezmek oluyor." dedi.
Gazeteye konu olan araştırmada, 18 ila 80 yaşları arasındaki kadınların 9 yıl, 2 ay ve 9 gününü ev temizliği ile geçirdiği ortaya çıktı. Buna rağmen kadınların yüzde 59'u "evi temizlemenin hayatlarının kontrolü kendi ellerinde hissi" verdiğini belirtirken yüzde 60'ı ev temizliğini "psikolojik olarak rahatlatıcı" bulduğunu söyledi. Gazete, "20 yıl önce ev işleri kadınlar tarafından boyun eğme olarak görülürken şimdi bu dalga değişmeye başladı." yorumunda bulundu.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/64988-ev-isi-yapmak-kadina-moral-veriyor.html#post129092

Katılımcıların 10'da 6'si, evlerinin düzgün olmaması halinde kendilerini depresyonda hissettiklerini söyleyerek evdeki rollerini savundu. Katılımcıların, yüzde 59'u da düzensizliğin kendilerini gergin hissetmesine yol açtığını kaydetti. Katılımcıların sadece yüzde 4'ü ev işlerini vakit kaybı olarak gördüklerini söyledi.

Katılan 2 bin kadından evin temizliğini önceliklerini arasına koyduğunu ifade etti. Bununla birlikte kadınların yüzde 57'si ev işlerini kendilerini çok yorduğunu kabul ediyor.