Kadınlar mineral makyajı keşfetti

DİLEK GÜRAY
Doğal ürün tutkunlarının gözü aydın. “Her şeyim doğal, bir tek şu makyaj ürünlerim değil” diye hayıflanan bayanların imdadına yine kozmetik firmaları yetişti. Doğallığa ve makyaja düşkün bayanlar için “mineral makyaj ürünleri” geliştirildi.

Biz bu ürünlere kısaca kayalarda bulunan mika mineralinin toz haline getirilmiş hali diyebiliriz. Bu kaya tozlarının içeriğindeki çinko oksit ve titanyum oksit, koruyucu özellikler taşıyor. Uzmanlara göre bu ürünlerde cildi tedavi edebilme yeteneği bulunuyor. Fondöten, pudra, allık, rimel, ruj ve makyajla ilgili aklınıza gelebilecek bütün ürünler mineral içerikli olabiliyor ve çoğu tozlardan oluşuyor. Yani likit veya krem değil. Dolayısıyla da gözenekleri tıkamıyor ve kırışıklıkları biriktirmiyor. Alerji riski olmadığı gibi hassas ciltleri yatıştırma, nemlendirme ve güneş ışınlarından koruma özelliği de bulunuyor.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/52616-makyajin-en-saglikli-hali-mineral-makyaj.html#post108299

Kaya tozlarından oluştuğuna aldanmayın, özel fırçası ile yüze rahatça sürülüyor ve kapatıcı etki yapıyor. Üstelik uzun süre yüzünüzde kalıyor ve ışıltılı bir görünüme sahip oluyorsunuz. Cildi sivilceli, kuru ve yağlı bayanların arayıp da bulamayacağı tarzdan ürünler bunlar. Gözenekleri tıkamadığı için problemli ciltler rahat nefes alıp veriyor, aynı zamanda bakterilerden de korunmuş oluyor. Dünyada 30 yıldır kullanılan mineral ürünler ülkemize geleli sadece 3 yıl oldu ve yavaş yavaş kozmetik sektöründeki yerini alıyor. Ülkemizde sadece birkaç firma bu içerikte ürünler sunuyor. Bunlardan biri olan i.d. bareMinerals, ürünlerinin yüzde 100 doğal minerallerden elde edildiğini ve her cilt tipine uyumlu olduğunu vurguluyor.

Sünger yerine fırçayla uygulandığı için hijyenik açıdan sağlıklı bulunuyor ve kadınlar ağır makyajdan kurtulabiliyor. Mineral makyajın en önemli özelliklerinden biri de son kullanma tarihinin olmaması.

Yarı tıbbî makyaj ürünleri diyebiliriz

Dr. Betül Şengör (Cilt Hastalıkları Uzmanı): Yüzünde akne veya yağlanma problemi olan bayanlara önceden sakın makyaj yapmayın, gözenekleri tıkarsın ve sivilce oluşumunu tetiklersin diyorduk. Şimdi ise bu kişilerin mineral ürünlerle makyaj yapmasını destekler olduk. Çünkü pudraların yüzdeki yağı emip dengeleme etkisi var. İçeriğinde mineral olduğu için sivilceyi kurutabilme özelliği de bulunuyor. Bakteri ve mikroplardan da koruyor. Aslında bunlara yarı tıbbî makyaj malzemesi diye bakılabilir. Ben de mineral bazlı ürünleri kullanıyorum. İsteyen pastel, isteyen de frapan ürünleri kullanabilir.