Ülke genelinde artan boşanma olayları nedeniyle Diyanet İşleri Başkanlığı müftülüklerde Aile İrşad Büroları oluşturdu. Bürolar yuvasının yıkılmasını istemeyen bayanların akınına uğruyor. Kadınların ortak derdi kocalarının internette başka kadınlarla görüşmeleri.Bilgi çağı, modernleşme, teknolojinin şaşırtıcı boyutları alışkın olmadığımız sorunları da beraberinde getiriyor. Özellikle internetin çok yaygınlaşması ailede ciddi sorunlara neden oluyor. Artan boşanma oranları gözönüne alınarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Aile İrşad Büroları açıldı.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/51478-kadinlarin-ortak-derdi-bas-edilemeyen-kumalar.html#post106194

Bu bürolarda Diyanet’in açtığı kursları tamamlayan bay, bayan görevliler yuvasını korumak isteyenlere hizmet veriyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de sadece 2006’da 96 bin 450 yuvanın yıkıldığını belirten Aydın Müftüsü Hıdır Bayrak, 2007’de ise sadece Aydın’da 1900 yuvanın boşanma nedeniyle yıkıldığını belirtti.

İNTERNET ERKEKLERİ BOZDU
İl Müftülüğü Aile Bürosu yapılan her müracaatı gizli tutuyor. Eşiyle sorun yaşayanlar uzman din görevlileri ile ister yüz yüze, ister telefonla isterse e-posta ile görüşüp destek almaya devam ediyor. İstatistiklere göre, yuvasını korumak için Aile Bürosu’na en fazla bayanlar müracaat ediyor. Yapılan araştırmalara göre Aydın’da kadınları en çok rahatsız eden ve aile ilişkisini zedeleyen olaylar arasında internet, fiziksel ve psikolojik şiddet ve ekonomik yetersizlik geliyor.

Özellikle kocalarından şikayetçi olan kadınlar, eşlerinin değişik sitelerde kadınlarla internet ortamında görüşmesinden şikayetçi oluyor. Yapılan istatistiklere göre çiftlerin boşanma sebepleri ve özellikle kadınların evi terk etme nedenleri arasında eşlerinin internette tanıştıkları kadınlarla gönül eğlendirmesi olduğu öğrenildi.