Kadın sığınma evleri Meclis gündeminde

25 Şubat 2008CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Türkiye'deki kadın sığınma evlerini soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

Arıtman, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Türkiye'de kaç tane sığınma evi bulunduğunu sordu.

SHÇEK'e bağlı olan ve belediyelerin açtığı sığınma evlerinin sayısını soran Arıtman, sığınma evlerinin kapasitesini de öğrenmek istedi. Arıtman, önergesinde şu sorulara yer verdi:

“AKP iktidarında, SHÇEK'e bağlı kaç tane ve kaç kişilik sığınma evi açılmıştır?

Yerel yönetimler, güvenliğini sağlayamayacakları ve işletmesini temin edemeyecekleri gerekçesiyle kadın sığınma evi açmamaktadır. Yerel yönetimlerin bu çekincelerini giderecek uygulama, plan ve projeleriniz var mıdır?”

DÜŞEN UÇAĞIN PARÇALARININ SÖKÜLDÜĞÜ İDDİASI

CHPİzmir Milletvekili Ahmet Ersin de Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesiyle, Isparta'da geçen yılın kasım ayında düşen ve 57 kişinin yaşamını yitirdiği uçağın parçalarının, satmak ve başka uçaklarda kullanmak üzere söküldüğü iddialarını Meclis gündemine getirdi.

Ersin, “Düşen uçağın enkazını kaldırma işi, neden kazanın taraflarından biri olan şirkete verildi? Bu görevlendirme delillerin karartılmasına neden olmaz mı?” dedi.

CHP'li Ersin, ayrıca, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a yönelttiği önergede ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, ertelenen Tanzanya ziyaretini sordu.