Anne adaylarının psikolojisin de bebeğin cinsiyeti önemli rol oynuyor

Journal of Clinical Nursing‘in Şubat sayısında yer alan bir araştırmaya göre, erkek bebek sahibi olmak, kız bebeklere göre doğum sonrası depresyonunun daha şiddetli olmasına ve yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor.
Fransa’daki Nancy 2 Üniversitesi’nden Profesör Claude de Tychey’in başkanlığında yürütülen çalışmaya 181 kadının katıldığını ve katılımcılardan sadece üçte birinde doğum sonrası depresyonun görüldüğü belirtildi.
Yapılan çalışmada, ayrıca doğum sonrası depresyon görülmeyen bayanlardan, erkek bebeği olanların yaşam kalitesinin kız bebeği olanlara göre daha düşük olduğu belirlendi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/43086-erkek-bebek-depresyon-yapiyor.html#post90152
Profesör de Tychey, doğum sonrası depresyonun çok yaygın olduğu ve özellikle tedavi edilmediğinde çok tehlikeli olabileceği yönünde uyarıyor. Tychey, erkeklere daha çok değer verilen yerlerde ise, kız bebek dünyaya getiren annelerin doğum sonrası depresyonu daha şiddetli yaşadıklarını belirtiyor.
Araştırmacılar, yapılan bu çalışmayla, erkek bebek sahibi annelerde doğum sonrası depresyonun daha fazla görüldüğünün belirlendiğini, ancak bunun nedenlerini bulmak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç olduğunu belirtiyorlar.