Uzun boylu bayanlar, Hollywood yildizlarinin taktiklerini kullanarak daha da guzel gorunebilirler. .



Uzun boya ne yakisir?

Bakin, herkes gibi Hollywood yildizlari da kusurlarini gizlemek icin nelere dikkat ediyor.

HAYRANLIK duydugumuz unlu isimlerin hepsi mukemmel vucut olculerine sahip degil. Kimisi genis kalcalarindan, kimisi boyunun kisa veya cok uzun olmasindan, kimisi de omuzlarinin darligindan sIkayet ediyor. Ama onlar bazi puf noktalara dikkat ederek, giydikleri her seyi kendilerine yakistirmayi beceriyor. Bu hafta Uma Thurman, Mischa Barton ve Nicole Kidman gibi uzun boyluysaniz, yapmaniz gerekenlerin listesini veriyoruz.

Jean pantolonlar

* Gozunuze kisa gorunen jean pantolonlarinizi, modaya da uydugu icin rahatlikla giyebilirsiniz. Kisa paca uzun bacaklara cok yakisir.

* Eger bacaklariniz cok inceyse, bol jean giymeyin. Bol jeanler icinde yuzuyormuscasina, sizi daha da ince gosterir.

* Poponuzu daha buyuk gostermek istiyorsaniz, kucuk arka cepli; daha kucuk gostermek icin de daha buyuk cepli modelleri tercih edin.

* Daha genis bacak ve kalcalar icin, genis pacalar ve ust tarafta daha sIki oturan, alta dogru genisleyen jean modelleri sizin icin daha uygun.

Etekler

* Mini etekler uzun bacaklarda dikkat ceker ama ayari dogru yapmak cok onemli. Ustunuze bol bir ust (kisa veya uzun kollu) giyerek, mini etekle cok one cikan bacaklarinizi daha geri plana atabilirsiniz.

* Uzun etek giyecekseniz boy olcusune dikkat edin. Uzun eteklerin boyu en fazla ayakkabilarin uzerinde olmali, kesinlikle yere degmemelidir.

* Eger uzun ve ayni zamanda cok zayifsaniz, dar, kalem tipi bir etek tercih ederek vucudunuza biraz kavis katin.

* Can kesimi etekler (dize dogru acilan) fazla kavisli vucutlari daha duz gosterir ya da tam tersi, dar basenleri daha sekilli gosterir.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/4213-uzun-boylu-bayanlar-dikkat.html#post5975

Ceket ve bluzlar

* Cok kisa tisortler uzun boylular icin bir kabustur. Kalcanizin hizasinda olan modellere agirlik verin, en azindan beliniz kapanmis olmali.

* Eger ust bedeniniz bacaklarinizdan daha uzunsa, kisa pilot montlar giyin. Bu tip ustler bedeniniz ile bacaklarinizin dengelenmesini saglar.

* Omuzlariniz darsa, kot ceket veya erkek ceketleri giyin. Ayrica omuzlarda bulunan detaylar ve islemeler omuzlarinizi daha genis gosterir.

* Kendisine buyuk gelen bluzlar giymek, en cok uzun boylulara yakisir. Bu konuda ozgur davranabilirsiniz.

Elbiseler

* Kisa, baby doll tarzi elbiselerden kacinin. Uzun elbiseler size cok yakisacaktir.

* Eger kiloluysaniz, daha ince gorunmek icin duz, koyu renk, dizinizin hemen altinda biten boyda elbiseler secin.

* Eger tek rengin sizi daha da uzun gosterdigini dusunuyorsaniz, belinize bir kemer takabilir veya esarp baglayabilirsiniz.