Sevgililer Günü'nde eşine hayat verdi

Elif DEMİRCİ/İZMİR, (DHA)KIRKLARELİ'de yaşayan Burcu Özgür Tozluklu, böbrek hastası, iki yıllık eşi İlker Tozluklu'ya 14 Şubat Sevgililer Günü'nde tek böbreğini hediye etti. Burcu Tozluklu, “Ona yeni bir hayat verdim. Bir organımın onda olması aşkımızı daha da perçinler” derken, eşi İlker Tozluklu, “Ben de onun için gerekirse canımı veririm” dedi.

Kırklareli'de Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'de (TEİAŞ) yüksek gerilim teknikeri olarak çalışan İlker Tozluklu (31) ile iki yıllık eşi Burcu Tozluklu, hobileri fotoğrafçılık sayesinde tanıştı. Bir web sitesinde fotoğraf eleştirisi yazan çift, görüşmeye başlayınca birbirlerine aşık oldu. İki yıl önce evlenen çift, bir yıl önce doğan bebeklerine ‘Elif Kübra’ adını verdi. İlker Tozluklu, mesaneden böbreğe reflü olması ve buna bağlı idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle 16 ay diyalize bağlı yaşadı. Doktorlar, “İki böbreğin de iflas etti, nakil şart” deyince Burcu Tozluklu, eşinin çöken moralini kendi böbreğini bağışlayacağını söyleyerek, düzeltmeye çalıştı. Nakil, İzmir Kent Hastanesi'nde 14 Şubat Sevgililer Günü'nde gerçekleşti.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/41653-sevgililer-gununde-esine-hayat-verdi.html#post88079

Organ Nakli Sorumlusu Opr. Dr. Serdar Kaçar, İlker Tozluklu'nun iki böbreğini alarak, yerine eşinin sağ böbreği taktı. Her ikisi de sağlıklı olan çift, yeni bir hayata başlamanın mutluluğunu dile getirdi. Burcu Tozluklu, “Ona yeni bir hayat verdim. O benim diğer yarım. Bir organımın onda olması aşkımızı daha da perçinler. Onun sağlıklı görmek benim için herşeyden önemli. Organ naklinin Sevgililer Günü'ne denk gelmesi tamamen tesadüf ama çok hoş oldu” derken, İlker Tozluklu, “Hakkını ödeyemem. Ben de eşim için gerekirse canımı veririm. Çünkü hayatın güzelliklerinin yanısıra zorluklarını da paylaşıyoruz. Bu bağış çok anlamlı, Sevgililer Günü'nde olması daha da önemli” dedi.