Kötümserliğe karşı, evlilik, cinsellik, zenginlik, hayvanları sevmek ve arkadaşlık yapma tavsiye ediliyor.

İskoçya hükümeti sağlık yetkilileri tarafından yapılan bir araştırma endişe, kötümserlik ve ümitsizliğin insan yaşamından 15 sene eksilttiğini ortaya koydu. Kabine bakanlarının İskoçyalıların son dönemde kötümser, kendine güvensiz bir yapıya büründüğüne ilişkin açıklamaları üzerine Dr. Harry Burns tarafından bir rapor yayımlandı. Raporda mutsuzluğu ortadan kaldırmak için 10 basit adımda belirtiliyor.


1) Evlilik: Ülke genelinde yapılan ankete göre evlilerin yarısından fazlası, bekarların ise sadece yüzde 25'i mutlu.
2) Cinsellik:Cinselliği yaşamak dopamin hormonunu açığa çıkararak insanın kendini daha mutlu hissetmesini sağlıyor.
3) Antrenman: Beyinde acıyı önleyecek endorfin hormonunu açığa çıkarıyor.
4) Evcil hayvanlarla zaman geçirme: Hastanede yatan hastalar üzerinde kedi kullanılarak yapılan test çalışmaları hayvan sevgisinin kan basıncını düşürerek kandaki strese yol açan hormanları azalttığını gösteriyor.
5) Minnettarlık: Haftada en az bir kez insanlara teşekkür mektubu yollayanların hayatlarından daha memnun oldukları çalışmalarla kanıtlandı.
6) Zenginlik: Mutluluk ve gelirinizin yüksekliği de doğru orantılı.
7) Çikolata: Çikolatanın içindeki tyrptophan maddesi beyne mutluluk hissi veriyor.
8) Doğrulama: İnsanların hayatlarından kendilerini her günmutlu eden üç şeyi günlüklerine yazması gelecek 6 aylık süreç için mutlu olmasını sağlıyor.
9) Arkadaşlar: Araştırmalar arkadaşlığın bir kişinin gelirinden daha fazla mutluluk verdiğini gösteriyor. Warwick Üniversitesi'nin yaptığı bir araştırma bunun formülünü dahi çıkarmış. Sıkı bir dost 50 bin İngiliz Sterlin'ine sahibi olmanın verdiği mutluluğa bedel
10) Ulaşılabilir hedefler: Bilimadamları kendilerine hedef belirleyen ve ona ulaşabileceğine inanarak çalışan insanların daha mutlu olduğunu söylüyor. Bunun aşırıya kaçması, yani hayallerin peşinde koşmak ise negatif etkiyi doğuruyor.
Kaynak: ReformTürk
http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/3804-mutlu-hayat-icin-10-ogut.html#post5244