MAKYAJ ZARARLI OLABİLİR



Kadınların çoğu güzel görünebilmek için 20'den fazla değişik güzellik ürünü kullanırken, her 10 kişiden 9'u kullanma tarihi geçmiş ürünleri kullanıyor. Kozmetik ve güzellik ürünlerine olan bağlılık her geçen gün artıyor. Özellikle bilinçsizce alınan ürünlerin cilde vereceği zarar düşünülmüyor. Kozmetikte kullanılan bazı sentetik ürünler cilt tahribatından erken yaşlanmaya ve kansere kadar birçok sağlık problemine neden olabiliyor. 3 yıldır sürekli olarak kullanılan ürünleri inceleyen biyokimyacılar artık cildimize sürdüğümüz bu ürünleri araştırmamız gerektiğini söylüyorlar. Bu kimyasalların tek başına bir zararı olmasa da birarada bulundukları karışımların nasıl bir etki yaratacağı bilinmiyor. Bu konuda bazı kadınlar yeterince bilinçli değil.
Eczacı Simten Döven'den kozmetik ürünlerin zararları hakkında bilgi aldık. Döven, bayanlara bu konuda şu uyarılarda bulundu:
“Kozmetik ürünlerinin cilde birçok etkisi var. Özellikle bayanların her gün yaptığı makyaj... Makyaj gözenekleri kapatır, cildin hava almasını engeller, siyah nokta oluşmasına neden olur. Makyaj yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, temiz cilde yapılması ve mutlaka temizlenmesidir.Bu konulara özen göstermeliyiz. Makyaj temizliğinde göz ve yüz bölgesinin ayrı ayrı temizlenmesi gerekir ve temizlerken su kullanılması, makyaj temizleme mendillerinin tercih edilmemesi, cilt sağlığı açısından daha iyi.
Kozmetik ürünlerinin içinde kimyasal madde bulunduğu için ciltte tahribata, lekelere ve cilt kanserlerinin oluşmasında neden oluyor. Dermakozmetik yani doktor reçetesi ile alınan ürünlerin içinde kimyasal madde bulunmadığından cilde hiçbir zararı yok. Kozmetik yerine dermakozmetik ürünleri tercih edilmeli. Bir de ürünler alınırken fiyatlara bakılmamalı. Çok pahalı ürünlerin cilde zarar vermeyeceği garantisi yok" (ALINTIDIR)