Muz şişmanlatır mı? Bazı yiyecekler göbeği eritir mi? Çok terlemek zayıflamanızı sağlar mı?


1. Muz şişmanlatır
Yanlış.. Ortalama bir muz 105 kaloridir. 6 muz bir dilim pizzaya eşittir. Muz ayrıca lif (3 gr.), magnezyum (32 gr.), potasyum (422 gr.) ve B6 (0.4 mg) kaynağıdır. Sodyum bakımından az, potasyum ve magnezyum bakımından zengin yiyecekler kan basıncının yükselmesini ve çarpıntıyı
önlemek için yararlıdır. Dahası bağışıklık sisteminizi korumanıza ve kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur. Yoğurt, tahıl ya da köy peynirini meyve salatanıza ekleyerek karıştırın, yağ oranı düşük soğuk ve besleyici bir tatlı yiyin. Muzu her zaman cipse tercih edin.

2. Bazı yiyecekler göbek yağlarını eritir

Yanlış.. Bazı diyet kitapları bazı yiyeceklerin göbeği veya vücudun başka bir bölgesini sihirli bir şekilde zayıflattığı gibi vaazlar veriyor. Yağların hangi bölgelere yerleşeceği, depolanacağı genetik olarak bellidir.. Depolanan kalori harcanandan daha azdır. Çok hareket ederseniz tüm vücudunuzdaki fazlalıklar gider ve kilo probleminiz çözülür. Yemek yedikten sonra egzresiz yaparsanız, olduğundan daha fazla kolari yakar, sıkılaşır ve sıkı bir vücuda sahip olursunuz. Yağlarınız bittiğinde sıska bile görünebilirsiniz.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/30461-uc-diyet-yanlisi.html#post60926

3. Egzersiz sırasında ne kadar çok terlenirse o kadar fazla kilo verilir

Yanlış.. Egzersiz daha çok kalori yakılmasını sağlar. Egzersiz boyunca gerçekten yağ bakımından kilo vermek için 3.500 kalori yakmalısınız. Sonuçta, aşırı terlemeniz kilo verdiğiniz anlamına değil, çok su kaybettiğiniz anlamına gelir. Vücudunuzun ve kaslarınızın su ihtiyacı için egzersiz sırasında bol su için.