Gözlerinizi ışıldatan nedir? Hangi renkler sizn için uygun? İşte makyaj renklerini seçmenin püf noktaları..


Genç kızlarda kırmızı ruj ve mavi far etkileyici olabilir. Seçtiğiniz rujunuz, makyaj ürünleri ile saçınız, cildiniz yaşınızı olduğundan farklı gösterebilir. Bu nedenle size uygun makyaj renk paletiniz olmalı! Doğru makyaj için far, ruj, allık renkleri ve seçim önerileri..
Farlar..
Siyah veya beyaz farlar göz makyajında mükemmel bir seçenek olmayabilir. Bu nedenle bu iki renk karıştırılarak kullanılabilir. Açık göz farları uygulanan bölgeyi olduğundan daha büyük, koyu göz farları da olduğundan daha küçük gösterir. Eğer kuru ve kırışık bir göz kapağına sahipseniz, daha az açık renk kullanın. Gölgeli koyu veya pastel renkleri tercih edin. Kaş kemiğinin hwemen altındaki bölge için ise çok açık renkler kullanın.

Far renkleri..

Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/29539-makyaj-renginizi-ogrenin.html#post58534
Göz farlarından 'gri tonları' her kadını çekici gösterir. Gri tonlarıyla bir kadın olduğundan daha olgun görünür. Siyah ve beyaz farınızı karıştırarak onlarca gri tonu elde edebilirsiniz. Koyu renkli göz farı daha derin bakışlar sağlayabilir. Açık renkli, sade bir far ise gözlerinizin daha büyük görünmesini sağlayabilir. Gri nötr bir rentir. ne sıcak, ne de soğuktur ancak uygulaması kolay ve her cilt tonuna ve pozisyona uygun bir renktir. Kadınlar gri düşünür! Gri tonlarına yeşil tonlarını da ilave eebilirsiniz.

Maskara..

kaç kere siyah maskara sürüp çıktınız? Aşırı fazla! Siyah maskara cilt tonunuz ve kirpiklerinizle mükemmel uyumlu bir renk değildir.Kahverengi maskara, yaşlı ve soluk cilt tonuna sahip kadınları olduklarından daha genç gösterir. açık tenli, kırmızı veya sarı saçlı kadınlara da oldukça yakışır. Eğer kirpikleriniz inceyse, koyu renkli maskara renklerini tercih etmeyin. Sadece kalın kirpikleri düşünün!

Allık..

Allıklar kime uygulanırsa uygulansın kişiyi daha büyük gösterir, soluk yüzü canlandırır ve ışıltı verir. Doğru renk seçimi için allıklar doğal olmalı.. Uzaklara bakmaya gerek yok allık da en yeni trend turuncu.. Onu takip eden renkler erik veya pembenin koyu ve açık tonları.. Altın tonları da yüzünüze gir sıcaklık verebiliyor. Çok fazla koyu ve kahverengi renkleri tercih etmeyin.. Özellikle solgun yüzü olanlar bundan uzak durabilir. Yanakların altındaki bölge için ise, cildinizle uyumlu açık pastel renkleri tercih edin.

Ruj rengi..

Örneğin fındık kabuğu renginde, cildinizle uyumlu doğal renklerdeki rujlardan kullanabilirsiniz. Ek olarak, makyaj uzmanları orta yaşın üzerindeki kadınlara cildiyle zıt aşırı koyu renklerdeki makyaj malzemelerinden uzak durmalarını öneriyor. Donuk, soğuk görünüm veren, kusurları ortaya çıkaran ve dudakları kurutan rujlardan uzak durun.