Giriş


REFORMTÜRK 17. YIL


10 sonuçtan 1 ile 10 arası
  1. #1
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Makyaj Yapmanın İncelikleri

    Makyaj Yapmanın İncelikleri
    Makyajın Püf Noktaları
    Doğru yapıldığında makyaj, sizi olduğunuzdan farklı gösterebilir. Bunun için fondöten, pudra, allık, rimel ve ruj beşlisini yakından tanımak gerek.

    Cilt tipinize uygun fondöten

    • Fondöten, yüzünüze pürüzsüzlük sağlar ve onu makyaja hazırlar. Düzgün görünümlü bir ten ve makyajda başarılı bir sonuç için fondöten seçimi çok önemlidir. Kullandığınız fondötenin yapısı ve rengi cildinizin tipine ve rengine uygun olmalıdır. Cilt renginizden daha açık bir fondöten rengi seçmek akıllıca olacaktır. Fondöten her zaman temiz ve nemlendirilmiş cilde uygulanmalıdır.

    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/28919-makyaj-yapmanin-incelikleri.html#post56721

    Toz ve kompakt pudra farkı!
    • Pudra, makyajın vazgeçilmezidir. Teni matlaştırır, bütünlüğü sağlar ve fondöteni sabitler. İki türü vardır. Toz pudralar, çok ince ve hafif bir yapıya sahiptir, fondöteni matlaştırır ve şeffaf bir görünüm sağlar. Kompakt pudralar ise, taşınma ve kullanım kolaylığından dolayı daha çok tercih edilir. Makyajı sabitlemek ve gün boyu rötuş yapmak için idealdirler. Toz pudralara göre daha pudralı bir sonuç verirler.


    Canlılığın sırrı: Allık
    • Allık, yüze mutlu bir görünüm verir ve cilde canlılık kazandırır. Göz ve dudaklar arasındaki renk dengesini koruduğu için seçtiğiniz rengin ruj renginizle uyumuna özen gösterin. Giyeceğiniz kıyafetle de uyumlu olmalıdır.

    Rimel ile anlamlı bakış
    • Rimel, bakışlarınıza yoğunluk, anlam ve güç kazandırır. Yorgun görünümü bir anda yok eder, canlılık verir. Seçtiğiniz rimelin özelliğine göre, kirpiklerinizi uzatabilir, kıvırabilir ya da onlara hacim kazandırabilirsiniz. Seçim sizin! Rimelin iyi tutması için kirpikler temiz ve kuru olmalıdır.


    Finali ruj ile yapın
    • Makyajı tamamlayan son dokunuştur. İyi uygulanmış bir ruj yüzünüzü anında canlandıracak hatta gözlerinizin parlaklığını bile vurgulayacak güçtedir. Renk seçiminizde dudaklarınızın biçimini de göz önünde bulundurun. Dudaklarınız dolgunsa, mat rujları, ince ise, koyu renkli parlak rujları tercih edin.

  2. #2
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Makyaj Yapmanın İncelikleri

    MAKYAJIN İNCELİKLERİ
    PUDRA
    Fondöten üzerine sürülecek pudranın şeffaf olması gerektiğini vurgulayan uzmanlar, eğer tek başına kullanılacaksa, ten rengine uygun olması ve büyük pudra fırçası ile ince tabaka halinde sürülmesi gerektiğini söylüyorlar.
    GÖZ
    Uzmanlar, toz farların, kullanımı ve dayanıklılık açısından daha iyi olduğunu belirterek, sık sık temizlenen süngerli çubuk veya yumuşak fırçalarla sürülmesi gerektiğini kaydediyor. Gözlerin renginde far sürmenin her zaman çok iyi netice vermediğini ifade eden uzmanlar, kişinin, yakışacak rengi deneyerek bulması gerektiğini vurguluyor.
    Daha büyük gözler için...
    Uzmanlar, gözlerini daha büyük göstermek isteyenlere de şu önerilerde bulunuyor:
    “Kirpik diplerine siyah veya kahverengi göz kalemi ile ince hat çekmeli, göz ucundan da biraz taşırmalısınız. Alt kirpiklerin diplerine de ince hat çekmeli, ancak bir pamuklu çubukla hattın keskinliğini dağıtmalısınız. Gözleriniz birbirine yakın ise gözün şakak tarafındaki ucunu daha koyu renk bir far ile belirgenleştirmelisiniz. Gözleriniz birbirinden çok ayrık ise göz pınarının üstünü kaşa kadar koyuca ton bir far ile gölgelemelisiniz”.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/28919-makyaj-yapmanin-incelikleri.html#post56722
    MASKARA
    Siyah veya koyu kahverengi maskara sürerek gözlerin daha büyük ve anlamlı gösterilebileceğini belirten uzmanlar, maskara sürerken başı hafifçe kaldırıp aynaya bu şekilde bakarken boyamanın, göz çevresine bulaştırmamak açısından iyi bir teknik olduğunu söylüyor.
    ALLIK
    Uzmanlar, allık fırçasının yumuşak ve uzun tüylü olması, sık sık yıkanması gerektiğini de ifade ederek, “Allığın rengi ten rengine uygun olarak pembemsi veya toprak tonlarında olmalıdır. Allık, asla bir leke gibi durmamalı, çok hafif kullanılmalı, fırça bastırılmadan hafifçe değdirilerek sürülmelidir. Gece makyajında kullanılan allık biraz daha koyu olabilir. Ancak çok iyi dağıtılmalıdır. Yuvarlak bir yüzü daha ince göstermek için allığı, elmacık kemiklerinin altından şakaklara doğru ve şakaklara sürmelisiniz. Köşeli bir yüzde, elmacık kemiklerinin üzerine ve çenenin alt - yan sınırına allık sürülürse yüzde daha yumuşak bir ifade sağlanabilir. Yazın yüzünüz güneşten bronzlaştığında her zaman kullandığınızdan daha koyu bir allıkla yüzünüze ışıltı katmalısınız” diyorlar.
    DUDAK
    Dudak makyajında şeklin çok önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar şunları kaydediyor:
    “Dudaklar ince ise fondötenlenen dudakların bitimine kemik rengi bir kalemle ince bir çerçeve çizilir ve parmak uçlarıyla iyice dağıtarak hattın keskinliği azaltılır. Daha sonra dudak kalemi ile çerçeve çizilir ve içi uygun renk ruj ile boyanır. Açık renk rujlar dudağı daha dolgun gösterir. Kalın dudaklar, koyu renkli rujla daha ince gösterilebilir”.

  3. #3
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Makyaj Yapmanın İncelikleri

    BRONZ MAKYAJ
    Bronz bir tenin güzelliği tartışılamaz... Hele güneşlenmeden sonraki birkaç gün, nasıl da cildimiz parlak, yüzümüz canlı, sağlıklı bir görünüm alıyor. Güneşlenmek ve sağlıklı görünüm... Aslında birbiriyle o kadar çelişkili, tezat iki kelimeden bahsediyoruz ki... Güneşlenme ve bronzlaşma bizi görünürde güzelleştirse de gerçekte bir o kadar da sonradan giderilmesi çok zor zarar veriyor. Güneşin bu zararlı ışınlarından korunmada koruyucu güneş kremlerinin büyük rolü var. Ama pek çok uzman sağlıklı bronzlaşma diye bir şeyin asla söz konusu olamayacağından, zaten bronzlaşmanın, tenin koyulaşmasının bile başlı başına cildin zarar görmesi anlamına geldiğinden söz ediyor. Bu uzmanların anlattıklarına göre, bronzlaşma cildin savunma mekanizmasının harekete geçmesinden başka bir şey değil. Melanin hücreleri, birer perde gibi görev yaparak zararlı ışınları engelliyor, alttaki hassas tabakaları koruyorlar. Bu arada zarar gören hücreler de cildin üst yüzeyine çıkıyorlar. Böylece cildin en üstünde sert, kalın bir deri tabakası oluşuyor. Kurumaya çok müsait bu deriyle cildimiz de olduğundan yaşlı görünebiliyor. Yani bronzlaşmak, hele bunu bir alışkanlık haline getirmek kısa süreli bir güzelliğin arkasından problemli bir cildin ve erken yaşlanmanın söz konusu olması anlamına geliyor. Peki tüm bunlar, bronzlaşmaktan vazgeçip yaz-kış beyaz bir tenle dolaşmamızı mı gerektiriyor? Tabii ki hayır. Neyse ki, yepyeni kozmetik ürünler, sadece birkaç dokunuşla en doğal şekilde bronz bir görünüme kavuşmamızı sağlıyor. Bunların arasında hızlı bronzlaştırıcı kremleri, vücut ve yüz fondötenlerini, pudraları saymak mümkün. Bu yılın sürprizi renkli sprey ve mendiller de tenimizi anında bronzlaştırarak bu işe yepyeni bir boyut getiriyor. Bu ürünlerin en önemli özelliklerinden biri de, tıpkı yüze uygulanır gibi vücudunuza makyaj yapmaya olanak tanıması hatta cilde bronzluk kazandırmanın yanı sıra, bacaklardaki ve sırttaki cilt kusurlarını da kapatmak için kullanılması. Bazı kurallara dikkat ettikten sonra bronzlaştırıcı ürünleri kullanmak ve tıpkı güneşte yanmış gibi doğal bir bronzluk elde etmek zor değil....

  4. #4
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Makyaj Yapmanın İncelikleri

    Makyajın Püf Noktaları Makyaj yaparken dikkat edilmezse istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Bunlara dikkat edin.
    FONDÖTEN
    • Mutlaka temizlenmiş, nemlendirilmiş cilde tatbik edilmelidir.
    • Nemli pamuk veya ufak nemli bir süngerle sürülmeli. Sünger her kullanıştan sonra sabun ile yıkanmalı ve kurutulmalı.
    • Aydınlık bir yerde yapılmalı; Gündüz makyajı; gün ışığında, gece makyajı; iyi aydınlatılmış bir yerde.
    • Saç dipleri ile yüzün birleştiği yerde renk farklılığı olmamalı. Fondöten bu bölgelerde küçük dokunuşlarla iyice yayılmalı.
    • Seçilen fondöten yüz ile ayni renk olmalıdır.
    • İnce bir tabaka halinde sürülmeli, sonuç doğal görünümlü olmalıdır.
    PUDRA
    • Fondöten üzerine sürülecekse şeffaf olanları tercih edilmelidir.
    • Tek basına kullanılacaksa ten renginize uygun (mutlaka yüzünüzün bir yerinde denediğiniz) olmalıdır.
    • Büyük pudra fırçası ile ince bir tabaka halinde sürülmelidir. Fırçayı, yüzünüzdeki ince tüylerin çıkış yönünde kullanmalısınız.
    GÖZ
    • Toz farlar, kullanma ve dayanıklılık açısından daha çok tavsiye edilir.
    • Sık sık temizlenen süngerli çubuk veya yumuşak fırçalarla sürülmelidir.
    Bunlara dikkat!
    • Kilolular koyu pastel renk giymeli.
    • Kalın olan bölgelere koyu renkler gelmeli, zayıf bölgelere de açık renkler denk düşmeli.
    • Göğsünüz büyükse, bu bölgede göz alacak islemeli, pırıltılı şeyler olmalı.
    • Kiloluysanız kıyafetin çizgileri boyuna olmalı. Boyunuz kısaysa yine dikey çizgili kıyafetleri tercih edin.
    • Boynunuz kısaysa boyundan bağlı kıyafetlerden uzak durun.
    • Büyük ve taraklı ayaklarınız varsa, ince bantlı ayakkabılar giymeyin. Önü sivri, kapalı zarif pabuçlar kullanın.

    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/28919-makyaj-yapmanin-incelikleri.html#post56724

  5. #5
    ReformTürk Yöneticisi Mustafa Uyar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    10 Eylül 2006
    Yer
    Ilgın, Konya
    Mesajlar
    13,663
    Tecrübe Puanı
    100

    Standart --->: Makyaj Yapmanın İncelikleri

    Bahar makyajı

    Baharın gelmesiyle, kış makyajını da artık bir kenera bırakmanın zamanı geldi. Bu sezonun bahar makyajında doğallık ön planda ve hafif renkler hakim. Belli belirsiz gölgelerle cildinizin duruluğunu ve berraklığını vurgulayabilirsiniz. Vitrinlerin pembeye boyandığını da göz önünde bulundurarak pembe ve lila tonlarında makyaj yapmak hiç de fena olmayacağını düşünüyoruz.

    Ten:
    Öncelikle, göz altınıza göz kremi sürün. Göz kremi, göz çevresindeki hassas bölgeyi yumuşak ve nemli tutar. Böylece göz makyajınız daha başarılı ve kalıcı olacaktır. Daha sonra, ince bir makyaj fırçası veya parmak uçlarınızı kullanarak ten renginizle uyumlu bir kapatıcı (concealer) uygulayın. Kapatıcıyı uygularken kaş çizgisine kadar gitmeyi ve göz çevresinin dip köşelerine kadar ulaşmayı unutmayın; bu kısımlar gölgelerin en derin olduğu bölgelerdir. Dayanıklı olması için, kapatıcı sürdüğünüz bölgeyi pudralayın. Daha sonra cilt tonunuza olduğu kadar cilt tipinize de uygun olarak seçtiğiniz bir fondöteni tüm yüzünüze eşit olarak ve iyice yedirerek uygulayın. Hafifçe pudralanarak ten makyajınızı tamamlayın.

    Gözler:
    Göz kapaklarınızı kaş kemiğine kadar beyaz renk far ile boyayın. Göz kapağından kaşlara doğru, göz fırçası yardımıyla, çok açık pembe far ile beyaz rengi gölgeleyin. Daha sonra göz kapağınıza hafif darbelerle pembe far uygulayın. Böylece göz kapaklarınız parlaklık kazanacaktır. Daha derin bir renk ve dramatik bir parlaklık elde etmek için rengi parmağınızla dağıtarak sabitleyin. Sadece üst göz kapağınıza ince bir hat halinde siyah renk eyeliner çekin. İki kat siyah rimel uygulayıp göz makyajını bitirin.

    Yanaklar:
    Gülümseyin ve elmacık kemiklerinizin üzerine, saç diplerinize doğru dışa ve yukarıya ulaşarak soluk pembe renkte allık sürün. Bu katın üzerine, daha canlı tonda pembe bir allığı hafifçe bastırarak elmacık kemiklerinizin altına, omuz ve dekoltenizin tümüne uygulayın.
    Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/28919-makyaj-yapmanin-incelikleri.html#post56725

    Dudaklar
    Dudaklarınızı koyu toprak rengi mat bir rujla boyayın. Üzerine bir kat renksiz parlatıcı sürün.

  6. #6
    Always - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    1,679
    Tecrübe Puanı
    45

    Standart --->: Makyaj Yapmanın İncelikleri

    hımm tavsiyeler güzel hocam sen anlıyormuydun bu işlerden...:icon_twisted: :icon_lola:

  7. #7
    yoLcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    05 Aralık 2006
    Yer
    bartın
    Yaş
    50
    Mesajlar
    1,756
    Tecrübe Puanı
    67

    Standart --->: Makyaj Yapmanın İncelikleri

    hocam döktürmüşünüz yine :helal:

  8. #8
    Gezgin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    12 Eylül 2006
    Yer
    istanbul
    Yaş
    51
    Mesajlar
    1,372
    Tecrübe Puanı
    43

    Standart --->: Makyaj Yapmanın İncelikleri

    Tavsiyeler için tesekkürler:dance: :dance:

  9. #9
    haberal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    25 Kasım 2006
    Yer
    Konya
    Mesajlar
    491
    Tecrübe Puanı
    32

    Standart --->: Makyaj Yapmanın İncelikleri

    Şimdi anladım hocamın bu kadar genç göründüğünü:D :D

  10. #10

    Üyelik tarihi
    14 Mayıs 2007
    Yer
    AKŞEHİR
    Mesajlar
    138
    Tecrübe Puanı
    19

    Standart --->: Makyaj Yapmanın İncelikleri

    Ya Dayi Birak Bu Iş Leri Ben Ce Sade Herzaman Daha Güzel Evede Boya Atarsan Güzel Olur Ama Yillar Sonra Ne Olur Dökülür Bayanda Aynidir Boya Onu Yaşlandirir Sade Herzaman Güzeldir Daha Cekici Ve Gercek Ci Durur Benim Görüşüm Bu Nasil Gül Dalinda Güzel Se Bayanda Sade Haliyle Daha Güzel Durur Yinede Bizleri Bilgilendirdigin Için Teşekür Ederim

Benzer Konular

  1. Makyaj ve Makyaj Malzemeleri
    By Mustafa Uyar in forum Kadınlar Kulübü
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 26.Nisan.2013, 20:01
  2. Tahvile Yatırım Yapmanın Avantajları Nelerdir?
    By Beyza in forum Ders Notları
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 22.Temmuz.2008, 13:10
  3. Çocuk Eğitiminin İncelikleri
    By soleil in forum Anne - Baba ve Çocuk
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 24.Nisan.2008, 17:14
  4. Boya badana yapmanın püf noktaları
    By soleil in forum Güzel Evim
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01.Şubat.2008, 23:17
  5. Boya Badana Yapmanın Püf Noktaları
    By Beyza in forum Güzel Evim
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 13.Eylül.2006, 22:45

Bu Konudaki Etiketler


Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2 ©2011, Crawlability, Inc.