Kadınlar dedikodudan şikayetçi !

Nevşehir'de bir Kaymaklı beldesinde yapılan anketin sonuçlarına göre kadınların en çok dedikodu, eğitimsizlik ve işsizlikten şikayet ettikleri ortaya çıktı.


Nevşehir'de bir Kaymaklı beldesinde yapılan anketin sonuçlarına göre kadınların en çok dedikodu, eğitimsizlik ve işsizlikten şikayet ettikleri ortaya çıktı.

AB Hibe Programları kapsamında, Nevşehir'in Kaymaklı beldesinde, Kaymaklı Belediyesi ile Erciyes Üniversitesi Nevşehir Sağlık Yüksekokulunun işbirliği ile yürütülen ''Kaymaklı Mahalle Birimlerinden Yerel Yönetime Kadınlar Hep Birlikte'' adlı araştırmanın sonuçları açıklandı.

Proje Koordinatörü Erciyes Üniversitesi Nevşehir Sağlık Yüksekokulu okutmanı Simla Adagide, Kaymaklı Kültür Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 15-49 yaş grubundaki kadınların yerel yönetime katılımının artırılmasına yönelik anket çalışması yapıldığını bildirdi.
Kaynak: ReformTürk http://www.reformturk.com/kadinlar-kulubu/27396-kadinlar-dedikodudan-sikayetci.html#post52536

Proje kapsamında 5 bin 800 nüfuslu beldedeki kadınların yüzde 80'inin anket çalışmasına katıldığını belirten Adagide, şunları söyledi: ''Anket çalışmasında kadınlara 'en büyük sorununuz nedir' diye sorduk. Cevaplar arasında en fazla dedikodu, eğitimsizlik ve işsizlik yanıtları ön plana çıktı. Dedikodu yapılacak korkusu, kadınların sosyal aktivitelerini engelliyor.

Eğitimsizlikten şikayetçi olan kadınlara 'eğitim toplantıları yaparsak gelir misiniz' diye sorduk. Bu kez, büyük çoğunluk 'gelemeyiz dedikodu olur' diye cevap verdi. İşsizlikten şikayet eden kadınlara neden çalışmadıklarını sorduk. Kadınların büyük çoğunluğu, 'iş olsa da çalışamayız, kocamız izin vermez' yanıtını verdi.'' Adagide, araştırmanın diğer aşamalarında, belirlenen bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi